Gæld? Tag et samlelån!

Hvad er et samlelån?

Mange danskere har lån og klatgæld til flere kreditorer. Det betyder unødvendige udgifter til stiftelse, administration, betalingsservice m.m. samt høje renter! Lær hvordan du besejrer klatgælden.

Rudekuvert nr. 4 er lige landet i postkassen og følelsen af frustration over betalinger og af at have mistet overblikket over gælden mærkes tydeligt… suk…nu igen…

Hvis du genkender ovenstående følelse, er du langt fra alene. Det er nemlig slet ikke unormalt, at have gæld flere steder. Faktisk har mange en gennemsnitlig klatgæld i banken på ca. 50.000 kroner foruden boliglån etc. Mange har dog yderligere gæld ved andre realkreditinstitutter, hvilket gør, at der ikke blot er ét fast sted, der skal betales til, men flere.

Her opstår der ofte problematikker, fordi det betyder, at man skal holde styr på betalinger til flere steder, ligesom det betyder, at der opstår mindre betalingsudgifter de enkelte steder, som betalingsservicegebyrer og lignende.

Det værste er dog, at de enkelte lån naturligvis forrentes. Typisk forrentes flere små lån med meget varierende, ofte høje, renter. Det suger dine penge ud af pengekassen – penge der ellers kunne være brugt til sjove ting.

Lad os tage et eksempel på betaling til flere kreditorer

Det er ikke unormalt, at have gæld 3-4 forskellige steder, og hvis de mange beløb følges af en større rente end rimeligt, betyder det ikke bare, at du skal holde styr på betalinger og afdrag, du betaler samtidig mere, end hvad der er ”fair”.

“Det giver samlet et lån med en gennemsnitlig rente på lidt mere end 18 %, altså 9.000 kroner!”

Lad os tage et tænkt eksempel og antage, du skylder 50.000 kroner. Pengene, du skylder, er fordelt således:

  • 10.000 kroner til Lånebanken til en rente på 17.55 %
  • 15.000 kroner til Elektroniklånet til en rente på 21 %
  • 5.000 kroner til Loandeal til en rente på 19 %
  • 20.000 kroner til Pengetiltiden til en rente på 14.75 %

Det giver samlet et lån med en gennemsnitlig rente på lidt mere end 18 %, altså 9.000 kroner! Dertil kommer der stiftelsesomkostninger fra hvert enkelt lån og gebyrer for administration og afbetaling. Der er med andre ord intet at sige til, at regningerne altid kommer og tømmer kontoen – og foruden pengene gør krav på stress og irritation over stor og uoverskuelig gæld.

Du bør derfor helt sikkert bruge et samlelån til at indløse de mange dyre, små lån.

Saml dine lån

“F.eks. tilbyder Banknorwegian samlelån med en rente fra bare 4.99 %”

Et samlelån giver råderum og luft i din økonomi. Det er let at samle lån, og det vil spare dig for mange penge og unødvendige omkostninger fra forskellige gældsposter.

F.eks. tilbyder Banknorwegian samlelån med en rente fra bare 4.99 %. Havde lånene fra eksemplet haft en sådan rente, skulle du kun betale 2.495 kroner i renter kontra de 9.000 kroner fra klatgælden. Altså havde du sparet hele 6.505 kroner! Det er en klar mærkbar forskel i rådighedsbeløbet, og så skal du altså kun betale regningen ét sted hver måned.

Vi anbefaler, at du optager et billigere samlelån, hvis du har flere mindre eller større udstående til kreditorer – altså forretninger og institutter, som du skylder penge.

Du kan finde det billigste sted at låne penge, ved at bruge vores smarte forbrugslån oversigt, hvor du kan tilpasse søgningen efter dine ønsker i forhold til beløb og tilbagebetalingsperiode.

Skriv en kommentar