Lån 20 år

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Det er ikke alle udbydere af lån, der tilbyder lån til unge. Er du fyldt 20 år – og vil du gerne låne penge – kan du se dine muligheder her.

Lån for 20-årige

Ifølge dansk lovgivning skal du være fyldt 18 år for at optage gæld. Det er altså minimumskravet for at kunne optage et lån. Det er dog langt fra alle låneudbydere, der ønsker at tage den risiko at låne penge ud til unge, der først lige har fået ansvaret for deres egen økonomi.

For at sikre sig selv, stiller mange låneudbydere en højere minimumsalder på enten 23 eller 25 år. Er du yngre end 23 år, kan det være svært at navigere rundt i, hvilke lån du overhovedet har mulighed for at søge om at få.

Er du 20 år og ønsker at ansøge om et online lån, kan du her på siden søge ud fra alder. På den måde sorterer du de lån fra, som du ikke er gammel nok til at få.

Lån 20 år, Priseksempel med forskellig ÅOP:

LånebeløbLøbetidÅOPTilbagebetaling i alt
5.00012 måneder25%6.250
5.00012 måneder20%6.000
5.00012 måneder15%5.750
5.00012 måneder10%5.500

Hvordan bliver man godkendt til et lån?

Udover alderskravet, er der en række øvrige krav forbundet med at få bevilliget et online lån. De enkelte udbydere kan opstille yderligere krav, men nedenstående er de typiske:

  • Du skal have bopæl i Danmark
  • Du skal have en dansk bankkonto
  • Du skal have NemID
  • Du må ikke være registreret i RKI

Kravene er minimumskrav, der sikrer udbyderne af lån, at de kan finde frem til dig i forhold til din adresse, og at du identificerer dig selv via dit NemID. Derudover er det en sikkerhed, at du ikke er registreret som tidligere dårlig betaler i RKI.

Alt i alt handler det for låneudbyderne om at sikre bedst muligt, at de får deres penge igen. Og gennemsnitligt set er det en større risiko at tage, når der er tale om unge mennesker, der ikke har mange års erfaring med økonomi og budgettering.

Hvilke lån kan jeg få som 20-årig?

Som 20-årig vil din bank formentlig ikke udstede et lån til dig. Bankerne er blevet mere strikse med lån, og typisk skal der stilles sikkerhed, for hvad lånet skal bruges til. Derudover er der ret høje krav til din privatøkonomi.

Er du 18 år, 19 år eller 20 år og ønsker at låne penge, har du derfor mere begrænsede muligheder, end hvis du var ældre.

Overordnet set kan du låne på 3 forskellige måder:

  • Lån af familie/venner
  • SU-lån (hvis du studerer)
  • Online lån

Den billigste løsning er at låne penge af nogen, du kender, eller at tage et SU-lån. Det kræver dog, at du henholdsvis har lyst til og mulighed for at låne penge af andre, eller at du er studerende.

Er det ikke en mulighed at låne penge af familie eller venner eller at tage et SU-lån, er din eneste mulighed for at låne penge at søge om et online lån.

Et online forbrugslån kaldes også SMS lån, kviklån og forbrugslån. I princippet er de alle forbrugslån uden sikkerhedsstillelse, der blot kaldes noget forskelligt. Fællesnævneren er, at du ikke skal redegøre for, hvad du vil bruge pengene til.

Hvad koster det at låne penge?

Det er sjældent gratis at låne penge. Indimellem kan du være heldig at få et lille lån med en kort tilbagebetalingsfrist gratis som et opstartstilbud, men typisk koster det enten renter eller gebyrer at låne penge.

Når du optager et lån, skal du altid kigge på ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er en procentsats, der samler alle udgifter til lånet; både renter og gebyrer.

FAQ

Hvor kan man låne penge som 20-årig?

Der er mange forskellige lånemuligheder til folk på 20 år. Du kan bl.a. få SU-lån, et lån i banken eller tage et lån fra de mange forskellige låneudbydere på nettet.

Hvor meget kan man låne som 20 årig?

Det er helt individuelt, hvor meget du kan låne som 20 årig. Når du optager et lån som 20 årig vil låneudbyderen kigge på indtægter og udgifter, dine rådighedsbeløber og hvor meget du kan betale af pr. md.