Lynlån – Find lån med lynhurtig udbetaling

Opdateret: 29. maj 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lynlån - Find lån med lynhurtig udbetaling

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lynlån - Find lån med lynhurtig udbetaling

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eksempel: Totalt beløb 40.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Var. debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Hvad er et lynlån?

Et lynlån er et lån med en hurtig udbetaling. Her skal du ikke vente i flere dage på at få pengene udbetalt; faktisk bliver de typisk udbetalt samme dag inden for få timer. De allerhurtigste lynlån udbetales inden for 15 minutter.

Et lynlån er i praksis et forbrugslån, og netop fordi de udbetales hurtigt og med et minimum af en kreditvurdering, vil beløbet typisk ligge til den lave side. Der er som regel tale om lån på mellem 1.000 og 20.000 kr.

Mindre forbrugslån kaldes mange forskellige ting. Lynlån, kviklån, SMS lån, netlån, nemme lån, hurtige lån, osv. er altså alle én og samme ting med forskellige kaldenavne. Den korrekte betegnelse er egentlig forbrugslån, men fordi visse typer af forbrugslån har en ekstra hurtig udbetaling, bliver de oftest omtalt som kviklån eller lynlån.

Hvad koster et lynlån?

lynlån

Indimellem kan du være heldig at falde over et såkaldt “gratis lån”. Der er som regel tale om et tilbud til nye kunder, der kan låne et lavt beløb på 1.000 eller 2.000 kr. med en tilbagebetaling inden for 30 eller 60 dage.

Leder du efter et større lån, skal du betale for det. Det gør du via renter og gebyrer. Nogle banker har udelukkende renter på deres lån, mens andre både har renter og gebyrer. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Det handler om, hvad lånet koster alt i alt.

Prisen på lånet afhænger både af, hvor mange penge du ønsker at låne, og hvor lang tid du vil bruge på at betale pengene retur. Typisk er lånet dyrere samlet set, des længere afbetalingsperiode du vælger. Det skyldes, at du betaler renter i hele lånets løbetid.

Hvornår får jeg pengene udbetalt med et lynlån?

Bankerne og låneudbyderne bestemmer selv, hvad de kalder deres forbrugslån. Det er derfor, at lånene har så mange forskellige navne. Et lynlån er – som navnet antyder – oftest et lån med en hurtig udbetaling.

Mange lynlån udbetales samme dag. Nogle med en så kort udbetalingstid som ned til 15 minutter fra godkendelse af lånet. Andre banker har dog et andet syn på “lynhurtig”, og nogle lynlån udbetales derfor først 1-2 dage efter godkendelse af lånet.

Derudover skal du være opmærksom på, om den lovede behandlingstid er fra låneansøgningen er sendt afsted, eller fra lånet er godkendt. Hvis behandlingstiden på godkendelse af lånet er flere dage, nytter det sjældent, at udbetalingen efterfølgende er hurtig.

Står du akut og mangler penge, er det derfor en god idé at læse betingelserne for det lån, du overvejer at søge om. Alternativt at ansøge om flere lån på én gang, så du kan vælge det, der hurtigst bliver godkendt.

Hvor meget skal jeg betale om måneden?

Hvor meget, du skal afbetale på dit lån om måneden, afhænger af en række faktorer:

  • Lånebeløb: Det beløb, du låner
  • Løbetid: Den periode, du afbetaler lånet over
  • Låneomkostninger: De omkostninger, der er forbundet med lånet

Når du indhenter lån via sammenligningstjenesten Lendo, vælger du først og fremmest lånebeløb og løbetid. Ud fra disse valg får du et estimat for, hvad du skal betale om måneden. Hvad, du reelt kommer til at betale, afhænger af det enkelte låns omkostninger – og der kan være mange penge at spare ved at sammenligne!

I tabellen nedenfor kan du se, hvad det ifølge beregneren koster at låne 15.000 kr. over forskellige låneperioder.

LånebeløbLøbetidMånedlig afbetaling i kroner
15.0001 år1.311
15.0002 år678
15.0003 år468
15.0004 år363
15.0005 år300
15.0006 år258
15.0007 år229
15.0008 år207
15.0009 år189
15.00010 år176

Vær opmærksom på, at Lendo både sammenligner lynlån og andre typer af forbrugslån, og at lynlån typisk har en højere rente end øvrige forbrugslån.

Hvilket lynlån er billigst?

Har du brug for penge akut, har du formentlig en økonomi, der ikke tillader alt for store udsving. Derfor er det en god idé at finde det billigste lån, så du skal betale mindst muligt i afbetaling hver måned.

Her er det bedste råd at droppe at kigge på rentesatsen og i stedet fokusere på ÅOP. Rentesatsen fortæller rigtignok noget om, hvad lånet koster i renter, men det fortæller intet om de øvrige omkostninger, der kan være tillagt lånet i form af forskellige gebyrer.

Vælger du lånet med den laveste rente, er det dermed ikke nødvendigvis det billigste lån samlet set, da det kan være tillagt høje gebyrer.

Ved at fokusere på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), er du sikker på at finde det lån, der alt i alt er billigst. ÅOP er altid oplyst for alle lån, og det er den nemmeste måde at sammenligne lån af samme lånebeløb og med samme løbetid.

Du kan læse mere om renter og ÅOP her.

Kan alle få et lynlån?

lynlån med hurtig udbetaling

Nej, alle kan ikke få et lynlån. Som ved alle andre typer af lån, vil banken eller låneudbyderen gå ind og vurdere din økonomi i form af en kreditvurdering. Her vurderes, om din økonomi er god nok til at få bevilliget et lån.

En kreditvurdering tager udgangspunkt i dine indtægter fratrukket dine faste udgifter. Det tilbageværende beløb er dit månedlige rådighedsbeløb, og her vil banken have et mindstekrav. Mindstekravet kan dog variere fra bank til bank, så du kan godt risikere at blive afvist ét sted for at blive godkendt et andet.

En kreditvurdering vurderer også, hvor meget du kan låne alt i alt. Der er typisk et loft, der afhænger af din årsindkomst.

Det er som regel nemmest at få godkendt et mindre lån med en lang løbetid. Det skyldes, at din årsindkomst bestemmer det maksimale beløb, du kan låne, og dit rådighedsbeløb bestemmer det maksimale beløb, du kan afbetale om måneden.

FAQ

Hvor hurtigt får man penge med et lynlån?

Med et lynlån får du udbetalt penge lynhurtigt. Typisk mellem 15 minutter og 2 timer, fra du ansøger. Afhængigt af udbyderen, kan der dog gå op til et par dage, så læs betingelserne igennem, inden du søger.

Hvad er forskellen på et lynlån og et kviklån?

Et lynlån og et kviklån er to ord for én og samme ting. Det er et mindre forbrugslån med en hurtig behandlingstid.

Brug oversigten her på siden, og find et lynhurtigt lån