Rentefrit lån

Opdateret: 16. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Anbefaling

lendme logo - Rentefrit lån

Lånebeløb

10.000 – 400.000 kr.

Løbetid

12-180 mdr.

ÅOP

4,11 – 21,77%

4586 anmeldelser

stars 5 - Rentefrit lån

Få lynhurtigt låne-tilbud

Hurtig godkendelse

*Eksempel: ved 7% deb. rente. Priseks.: Samlet kreditbeløb 25.000 kr. Var. deb. rente 3,60 – 20,95%. ÅOP 4,11 – 21,77%. Etb. omk. 750 kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb 32.165 – 50.000 kr. Løbetid 1-15 år.

Slip for høje månedlige renter med et rentefrit lån.

Med en stram økonomi kan det være uoverskueligt med de høje renter, der tillægges visse nye kviklån. Lån uden renter bliver heldigvis mere og mere almindelige, og det betyder, at du kan optage mindre lån, der ikke kommer til at koste dig en formue på sigt.

Lån rentefrit i 30 dage

Rigtig mange låneudbydere tilbyder lån rentefrit i 30 dage. Du kan låne helt op til 20.000 kr. – uden at det koster dig noget. Så længe du betaler beløbet tilbage inden for de 30 dage. Har du brug for en længere løbetid, er det dog ikke et problem. I så fald vil lånet være gratis i den første periode og derefter blive tillagt renter. Få udbydere tilbyder også lån rentefrit i 60 dage, hvilket er endnu mere fordelagtigt for dig. Vær dog opmærksom på, at rentefri lån typisk kun gives til nye kunder.

Hvordan er det muligt at låne uden renter?

At låne helt uden at skulle betale renter ville være en drøm for de fleste. Lån penge gratis er også lidt for godt til at være sandt, da du typisk kun kan låne gennem et kviklån rentefri i max 60 dage, inden du skal betale både renter og gebyrer. Lån uden renter i 12 måneder er derfor typisk kun noget, der kan lade sig gøre hos elektronikbutikker og lignende, hvor du afbetaler gennem deres egen finansieringsløsning. Nogle låneudbydere tilbyder dog at give dig det første lån uden rente.

Ellers forholder det sig typisk således, at der efter den rentefri periode, bliver lagt godt med renter og gebyrer oveni, da de trods alt skal tjene penge på dig. Den rentefri periode er derfor kun midlertidig – hvis du skal undgå at låne penge uden renter, skal du derfor betale dem tilbage inden udløbet af perioden.

Vær derfor opmærksom på, at du ved flere af låneudbyderne kun kan låne rentefrit hos dem en enkelt gang. Optager du et nyt lån på et andet tidspunkt hos samme låneudbyder, vil der være renter og gebyrer fra den første dag.

Det er derfor en fordel, hvis du ikke bruger den samme låneudbyder igen, da du dermed får mulighed for at betale tilbage, inden den rentefri periode udløber.  Det er meget vigtigt at være opmærksom på, da denne type lån er en del dyrere end forbrugslån gennem banken. Betal derfor pengene tilbage, inden der løber renter på, hvis du har muligheden for det. Det er langt den billigste løsning for dig.

Hvad er en rente?

Inden du giver dig i kast med at optage et rentefrit lån, er det en ret god ide at have styr på, hvad det egentligt betyder at optage et rentefrit lån og hvad det nu og på sigt kan have af betydning for din økonomi.

Når du skal sætte dig ind i, hvad et rentefrit lån er og indebærer, er noget af det mest essentielle at vide, hvad en rente er og hvad den dækker over. For et rentefrit lån er sjældent rentefrit særligt længe.

Så hvad er en rente?

Som du sikkert godt ved, er en rente det, du som regel per automatik betaler, når du optager et lån. Det gælder selvfølgelig ikke, når det er et rentefrit lån. En rente er kort sagt en procentdel af det beløb, du låner. Det fungerer som betaling til låneudbyderen og er altså det, vedkommende tjener pengene på.

Ydermere kan man også sagtens betegne det som noget, du skal betale for at have råderet over de penge, som du har betalt, samt at de står på din bankkonto i lånets løbetid. Et rentefrit lån er derfor et lån, som ikke har nogen rente og dermed ikke et gebyr, som du skal betale til långiver. Det er derfor som regel den bedste og billigste løsning for de fleste og det, der bliver kigget efter i søgen på det billigste lån.

Dog kan et lån aldrig være helt gratis, da långiver skal tjene nogle penge. Der vil altid være en eller anden form for gebyrer, ligesom der kan komme ekstra omkostninger på, hvis ikke du betaler beløbet tilbage inden for en bestemt periode.

Lån 10000 kr rentefrit – er det muligt?

Har du brug for noget nyt elektronik eller nogle nye hårde hvidevarer? Så skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt du skal bruge en masse tid på at finde en låneudbyder, som vil låne dig 10.000 kroner rentefrit. For det kan sagtens lade sig gøre.

Som du kan se i listen ovenfor, er det højeste beløb, du kan låne 400.000 kroner. Bare fordi det kan lade sig gøre, skal du naturligvis ikke gå efterhøjeste beløb. Men flere af udbyderne tilbyder at låne 10.000 kroner eller mere, hvis du har brug for det. Om du kan få rentefri lån er ikke sikkert. Her er du nødt til at undersøge flere forskellige udbydere for at se, om du er så heldig at kunne få 30 eller 60 dage uden renter.

Sørg altid for kun at få det beløb, du reelt har brug for. Du skal kunne betale dem tilbage igen og helst uden for lang en løbetid, da det dermed kommer til at koste dig en del i renter. Så vær kritisk og fornuftig.

Lån 4000 kroner rentefrit i dag

Det er typisk de mindre lån på et par tusinde kroner, eller lån 5000 rentefrit, der udbydes som rentefrie lån i en kortere periode. Du kan dog låne helt op til 15.000-20.000 visse steder. Skal det være overkommeligt at tilbagebetale lånet inden for den rentefri periode, er det dog en god idé med et mindre lån.

Lån penge uden renter her:

Hos ovenstående udbydere kan du tage et quick lån uden renter. Lånebeløbet varierer en smule fra udbyder til udbyder.

Hvad kan jeg bruge et rentefrit lån på?

Har du prøvet at låne penge i banken før? Så ved du også godt, hvor svært det både kan være at få lov til at låne, og at de også gerne i detaljer skal vide, hvad pengene skal bruges på. Det slipper du alt sammen for med et kviklån. Udbyderne stiller nemlig sjældent spørgsmål til, hvad du gerne vil låne og bruge pengene til.

Du kan derfor i princippet tage til Paris næste weekend og shoppe løs i eksklusive butikker. Hvorvidt det så er fornuftigt, er en helt anden sag. Men det er ikke noget, som låneudbyderen blander sig i. Du skal bare sørge for at betale tilbage på dit rentefrie lån.

De manglende spørgsmål og den kritiske tilgang er netop også grunden til, hvorfor mange i dag vælger at optage et rentefrit lån ved en udbyder af kviklån, da man slipper for at skulle komme med lange forklaringer om, hvad pengene skal bruges til. Du behøver derfor ikke bruge energi på at bekymre dig om, hvorvidt du bliver afvist eller ej. Hvis det sker, kommer det til at ske online og mere eller mindre anonymt. Det er langt mere behageligt.

Hvordan finder man det bedste rentefri lån?

Når nu du skal ud at optage lån, skal du selvfølgelig også have det bedste og det billigste lån, du kan finde. Så får du i hvert fald mest muligt ud af et rentefrit lån.

Sådan finder du det bedste rentefrie lån:

Læg et budget

Når du optager rentefri lån hos en kviklånsudbyder, er det meget vigtigt, at du sørger for at have helt styr på og overblik over din økonomi. Det er vigtigt, da der ikke er stillet nogen form for sikkerhed ved lånet. Du skal derfor være sikker på, at du rent faktisk kan betale pengene tilbage i de rater, de kræver.

Start derfor med at lave et budget over din økonomi, hvor du skriver ned, hvor høj din indtægt er, og hvor mange udgifter du har. Det er fornuftigt, da det ikke er smart at gå ud og optage et rentefrit lån, hvis dine indtægter og udgifter er meget tæt på at gå i nul. For så har du ikke mulighed for at betale renter og gebyrer, når den rentefrie periode udløber.

Har du ikke penge nok til det, kan det blive en ond spiral, hvor lånet bare vokser og vokser i størrelse, mens din økonomi bliver mere og mere presset. Det skal du helst gerne undgå.

Forholder det sig dog sådan, at du i budgettet kan se, at du har indtægter nok til at optage et rentefrit lån, er det med at finde ud af, hvor mange penge du skal låne. Lån ikke mere end hvad du skal bruge, og hvad du kan overskue at betale tilbage igen.

Sæt dig ind i de forskellige lån

Når du har overblik over, om du har råd til at låne og hvor meget, du har råd til at låne, er det tid til, at du sætter dig ind i de forskellige låns vilkår og sammenligner dem på kryds og på tværs. For selvom det er din intention at betale pengene tilbage, inden perioden for det rentefrie lån udløber, er det nu alligevel fornuftigt at gøre, hvis nu det ikke kan lade sig gøre alligevel.

Du sammenligner bedst lånevilkårene ved at indsende ansøgninger til de udbydere, som du finder interessante. Det er noget, du bør prioritere at gøre, da alle ansøgere ikke bliver tildelt de samme vilkår. Låneudbyderne går nemlig ind og ser på, hvilken rente de skal tilbyde dig i forhold til din indtægt og om du bor selv eller ansøger sammen med en anden. Er din indtægt god og er i to om at betale tilbage, vil renten typisk være bedre end ved modsatte fortegn.

Det koster dig absolut ingenting at ansøge om et rentefrit lån hos flere forskellige ad gangen. For inden du får pengene udbetalt, skal du først underskrive tilbuddet med NemID. De forskellige ansøgninger giver dig mulighed for at læse aftalerne igennem og sammenligne de forskellige vilkår. Brug god tid på det, så der ikke er noget, der kommer bag på dig eller overrasker dig negativt, når du først har sagt ja til lånet.

Hvad er ÅOP?

Når du er i gang med at sammenligne de forskellige lånevilkår, kommer du med garanti til at støde på ÅOP. Det er ret vigtigt at vide, hvad er, da det har stor betydning for, hvor store omkostninger lånet kommer til at have for dig.

Når dit lån ikke længere er et rentefrit lån, skal du som sagt til at betale både renter og gebyrer. Her er det vigtigt, at du kigger på ÅOP, som er dine årlige omkostninger i procent. Kviklån har typisk en meget høj ÅOP – i nogle tilfælde helt op til flere hundrede procent, hvis ikke kreditten bliver indfriet inden for en vis periode.

Opretter du et lån uden renter i 30 eller 60 dage, kommer der efterfølgende gebyrer på såsom stiftelsesgebyr, dokumentgebyr, administrationsgebyr med flere. Har du så en kort løbetid, vil der være mindre tid til at betale gebyrerne tilbage hvilket betyder, at lånets ÅOP bliver meget høj.

Du skal som hovedregel altid gå efter det lån med den mindste ÅOP, da det er det billigste lån med mindst omkostninger. Der er ingen grund til at betale meget mere, når du kan slippe med et mindre beløb. Så sæt dig godt og grundigt ind i det, inden du opretter et lån.

Hvilke krav skal man opfylde for at optage et rentefrit lån?

Når du skal optage et rentefrit lån, er der nogle krav der skal opfyldes, for at det kan lade sig gøre. Det er meget almindeligt og reelt, da det ikke er alle, der kan eller skal have muligheden for at låne penge.

Nogle af de mest almindelige krav er:

Alderen

Hvor gammel du skal være for at optage et rentefrit lån er forskelligt fra udbyder til udbyder. Det betyder derfor ikke, at du automatisk er godkendt til at låne penge, når du er fyldt 18. Alderskravet kan hos nogle udbydere godt være strengere og højere. Jo ældre du er, des større chance er der også for, at du har en bedre økonomi. Det giver en lavere risiko for låneudbyderne, da der dermed er reel chance for, at du kan betale hele lånet tilbage inklusive eventuelle renter og gebyrer.

Statsborgerskab og bopæl

Langt de fleste udbydere kræver, at du er dansk statsborger og har bopæl i Danmark, hvis du skal optage et rentefrit lån. Det er et standardkrav, da der er høj risiko ved at låne penge ud til personer, der ikke bor i Danmark. Helt lavpraktisk skal aftalerne også typisk underskrives med NemID, hvilket du ikke kan, hvis du hverken bor i Danmark eller har dansk statsborgerskab.

Ingen registrering i RKI

Når låneudbyderne skal låne dig penge, skal de også være sikre på at få dem igen. Det er de ikke, hvis du er registreret i RKI. Du havner i RKI, hvis du før har optaget gæld, som du ikke har betalt tilbage.

Du vil derfor typisk blive afvist kort efter, du har indsendt din ansøgning. Det er noget af det første, de tjekker. For står du i RKI, er der stor risiko for, at du ikke betaler pengene tilbage.

Du kan dog være heldig at finde en enkelt eller to, som gerne vil låne dig penge alligevel. De vil dog typisk have nogle andre krav til dig, som at du for eksempel skal kautionere for det, før du kan få lov til at få lånet. Det er dog bedst, at du først betaler pengene tilbage for dit tidligere lån, så du ikke ender i en ond gældsspiral, der stiger dig over hovedet.

Ovenstående er nogle meget generelle krav. Der kan også være flere, som de tjekker dig på, inden de godkender lånet. Igen kommer det også meget an på, om du blot har brug for at låne 3.000 kroner, eller om det drejer sig om 100.000 kroner. For der er stor forskel i renterne og risikoen. Så du kan også blive bedt om at indsende lønsedler med mere.

Lån penge uden renter – tager det lang tid at få dem?

Når du søger om at optage et lån uden renter her på siden, er det alle sammen kviklån. Det betyder, at der aldrig går særligt længe, fra du har ansøgt om og underskrevet lånet, til du rent faktisk har pengene stående på kontoen. Mange af låneudbyderne lover faktisk deres kunder, at de har pengene inden for 1-60 minutter.

Bliver du derfor godkendt, kan du have pengene på kontoen allerede samme dag, som du indsender ansøgningen. Det er ret nemt og effektivt i forhold til bankerne, som først skal høre, hvad pengene skal bruges på gennem en samtale.

Det kræver selvfølgelig også, at kviklånsudbyderne har åbent, når du sender låneansøgningen. Ellers kan du typisk forvente at have pengene stående allerede næste dag. Så står du og akut og mangler penge og siger banken nej, kan et rentefrit lån og kviklån være den ideelle løsning.

Hvad nu, hvis jeg fortryder at optage et rentefrit lån?

Har du lige optaget et rentefrit lån, men har du nu fortrudt, fordi du ikke kommer til at skulle bruge pengene alligevel? Så er der heldigvis godt nyt. For du kan til enhver tid fortryde et lån uden renter, hvis du gør det inden for fristen og betaler alle pengene tilbage samt renter, der måske er blevet påført beløbet.

Du har altid 14 dages fortrydelsesret fra den dag kreditaftalen træder i kraft. Så fortryder du at have optaget et lån uden rente, skal du hurtigst muligt inden for fristen kontakte låneudbyderen på skrift. Så er du sikret, hvis der skulle ske en fejl. Send derfor en e-mail, hvor du tydeligt gør klart, at du ønsker at fortryde dit lån.

Fordele og ulemper ved rentefrit lån

Det er ret vigtigt at huske på, at der ved et rentefrit lån følger både fordele og ulemper med. Selvfølgelig er der en masse fordele ved et rentefrit lån, men der er også ulemper, hvis ikke du ser dig for og er opmærksom. Hvis du derfor gerne vil vide, hvad fordelene og ulemperne er ved lån penge uden renter, får du dem herunder.

Fordele er:

Der er ikke renter

Den første og mest indlysende fordel ved rentefrit lån er naturligvis, at der ingen renter er, som navnet jo antyder. Den fordel holder så også kun stik, hvis du sørger for at betale alle pengene tilbage, inden den rentefri periode udløber inden for de 30-60 dage afhængigt af dit lån. Det er derfor kun rentefrit så længe, som den rentefri periode tillader det at være. Vær opmærksom på dette for så forbliver det også en fordel.

Pengene lander hurtigt på kontoen

En anden virkelig god fordel ved denne slags lån er, at der er ret hurtig udbetaling. Du skal ikke bruge tid på at stille sikkerhed og med den begrænsede kreditvurdering der er, bliver udbetalingsprocessen væsentligt hurtigere. Du kan derfor få pengene ind på kontoen få minutter efter, du har ansøgt om dem. Det er selvfølgelig en fordel, hvis du står og mangler dem lige nu og lige her.

Du skal ikke forklare dig

Som tidligere nævnt kan det godt være lidt op ad bakke at skulle låne penge i banken. Det er det typisk, fordi de skal være sikre på, at de låner deres penge ud til noget fornuftigt og til noget, du rent faktisk har brug for – og kan betale tilbage selvfølgelig. Du kan derfor optage et lån online nemt og bekvemt, uden at skulle svede over, om du nu får et nej. Med det sagt skal du selvfølgelig ikke låne bare for at låne – men det kan være rart ikke at skulle forklare, at pengene skal bruges på medicin til hesten. For det vil banken sikkert ikke oprette et lån til.

Det er nogle af de absolut største fordele ved at optage et rentefrit lån. Fordelene er helt sikkert flere.

Ulemperne er:

Der er som regel ingen fordele, uden der også følger nogle ulemper med. Det gælder selvfølgelig også ved lån uden renter. Hvis der kun var fordele, ville mange flere også vælge at oprette denne type lån.

Der er høj rente og ÅOP

Som førstegangskunde er lånet i for sig rentefrit – i hvert fald hvis du indbetaler lånets fulde beløb før den rentefri periode stopper. Hvor lang den er, kommer an på hvor du har oprettet lånet. Da der ikke skal stilles nogen sikkerhed som ved bankerne, er kviklånene nødt til at have høje gebyrer, renter og ÅOP. Det er deres måde at sikre, at de får nogle penge ind igen.

For dig som kunde er det dog ikke særlig fedt, hvis du undervejs opdager, at ÅOP er på flere hundrede procent og at renten er på 50% eller mere. Det er meget høje omkostninger, og ser du dig ikke om, havner du også i fælden. Vær derfor meget opmærksom og læs altid det med småt, inden du skriver under på noget som helst.

Rentefri er et lokkemiddel

Det lyder virkelig godt at kunne kalde et lån for rentefrit. Det er et rigtig godt stunt og lokkemiddel for at lokke kunder ind i butikken. For hvem synes ikke, at et rentefrit lån lyder tillokkende? Især hvis man i forvejen står og mangler lidt ekstra på kistebunden. De er selvfølgelig i deres fulde ret til at gøre det – du skal bare sørge for ikke at hoppe blindt på den, da der aldrig er noget, der er gratis i den her verden.

Dette er nogle af de mest typiske og standard ulemper ved et rentefri lån. Hvis du synes, det vejer tungere end fordelene, er du i din frie ret til ikke at optage noget lån. Så bør du måske gå i banken og se, om ikke du kan lokke et ja ud af dem. Men hvis bare du går fornuftigt ind i det som med alt andet, der drejer sig om penge, skal det nok gå godt.

Er det en god ide at låne penge?

Hvis du hører til dem, der hurtigt og nemt bliver fristet af reklamerne og deres ”Lån 5.000 rentefrit” her, så er det at låne penge gennem et kviklån måske ikke en god ide. Det kan for mange virke fristende at låne penge uden renter – for hey, så koster det jo ikke noget. Men, det er aldrig så godt, som det umiddelbart lyder. Du skal derfor så vidt muligt slå koldt vand i blodet, hvis ikke du reelt mangler de 5.000 kroner.

Penge er dejlige at have, og dem kan du få gennem et lån – men de er ikke dejlige at låne, når der skal betales renter og gebyrer. Så bliver glæden og lykken over at købe den nye Samsung til et helvede i stedet for.

Det er derfor kun en god ide at låne penge, hvis du reelt set har brug for dem. Det kan være en konfirmation, hvor du lige mangler det sidste for at kunne invitere mormor og morfar med eller den uventede dyrlægeregning, som du ikke kan få delbetaling på.

Tænk det derfor helt igennem, inden du optager et lån, da pengene altid skal betales tilbage. Det er som regel knapt så glædeligt og lykkeligt som at modtage dem. Så det kan godt være en god ide – bare under de rette omstændigheder.

Hvad er forskellen på forbrugslån i banken og kviklån?

Er du ikke helt sikker på, om forbrugslånet i banken eller kviklånet på nettet er det rette for dig? Det er heller ikke helt nemt at finde ud af, hvad forskellen er, og hvorfor du skal vælge det ene fremfor det andet eller ej. Der kommer derfor en uddybning nedenfor.

Forbrugslån i banken

Et forbrugslån i banken er et lån bestående af et mindre beløb, som du låner til forbrug. Deraf navnet. Der er mange betegnelser for forbrugslån i banken, hvilket godt hurtigt kan skabe lidt forvirring. Bankerne kalder det også typisk for privatlån, hurtiglån eller minilån, som alle kan bruges til det, du har lyst til – eller som banken giver dig lov til i hvert fald. Lånet er derfor ikke øremærket til noget særligt som for eksempel et billån eller boliglån er.

Renten på et forbrugslån i banken er som regel altid lavere end den rente, du finder ved udbydere af kviklån. Til gengæld vil banken gerne vide, hvad du skal bruge pengene til. Det er derfor ikke altid sikkert, at de åbner op for kasse 1. Nogle banker er mere villige til at låne end andre. Så i nogle tilfælde kan det godt betale sig at skifte bank.

Kvikån

Kviklån er noget, der virkelig er vundet frem de senere år. Det er i reklamerne i TV, på busstationer, på skærmene i busserne og mange andre steder. Det er en meget omdiskuteret form for forbrugslån, da mange danskere er endt i økonomisk knibe efter at have optaget mange kviklån med høje renter.

Ved kviklån kan du typisk kun låne nogle få tusinde kroner, hvilket du udelukkende kan gøre online. Forskellen ved forbrugslånet i banken og kviklånet er, at der ved sidstnævnte forventes, at du betaler hurtigt tilbage. Her er banken langt mere large, når først man er godkendt.

Kviklån er en ret nem og hurtig måde at komme til penge på. Men det kan ende som en dyr og ærgerlig løsning, hvis ikke du betaler tilbage på den korte tid, som de forventer. Her skal du derfor overveje, om du har brug for pengene, og om du kan betale dem tilbage. For de er ikke lige så large som banken på det område.

Lån penge allerede i dag

Mangler du en ny computer? Eller er vaskemaskinen stået af igen for anden gang i år? Uanset hvilken grund der er til, at du har brug for at låne penge, kan du gøre det allerede i dag.

Vi har gjort det ret nemt for dig og samlet en lang liste af gode låneudbydere, som sidder klar til at låne penge til lige det, du står og har brug for.

Du kan blandt andet låne penge hos:

  • NordicLån
  • ScandiBanker
  • ExtraCash
  • Apex Finans

Det er bare et lille udsnit af alle dem, du kan låne penge hos allerede i dag. Udbyderne tilbyder alle sammen forskellige muligheder for størrelsen på lånet, rentefri periode, gebyrer og renter.

Vi har forsøgt at komme med gode låneeksempler under hver låneudbyder, så du bedst muligt kan danne dig et overblik over, hvilken låneudbyder der passer til dig, dit behov og din økonomi.

Hvis ikke du har bemærket det, tilbyder nogle af udbyderne minilån helt ned til 5.000 kroner til dig, der bare skal have noget nyt elektronik. Derudover tilbyder andre de helt store lån på 150.000 og 400.000 kroner til dig, som gerne vil renovere, men har fået nej i banken. Der er derfor lige den type lån, du har brug for!

Lån penge rentefrit – det giver muligheder

Med alle fordele, ulemper, gode råd og forklaringer på begreber er der ikke andet tilbage end at sige, at du skal gå efter det, hvis du kan mærke, det er det rigtige for dig og din økonomi. Der er ikke noget forkert i at reagere på kviklånenes reklamer om ”lån penge rentefrit på få minutter”, hvis du går fornuftigt ind i det. Desuden åbner det for et væld af muligheder, som du ikke nødvendigvis ville have ellers.

Der er i hvert fald ingen grund til at holde dig tilbage, hvis du kan se, at det er muligt at betale pengene tilbage inden for en rimelig periode, og at det er med til at hjælpe dig med det, du nu har brug for pengene til.

Lån rentefrit og uden gebyrer

Én ting er et rentefrit lån, noget andet er et gratis lån. Nogle steder vil du opleve, at du i længere perioder bliver tilbudt rentefri lån, men at der i stedet er andre udgifter forbundet med lånet i form af gebyrer. Gebyrerne kan hedde noget forskelligt, men fælles er, at de dækker over udgifter til lånet som alternativ til renterne. Skal lånet være helt uden omkostninger, skal det altså både være rente- og gebyrfrit.

Lån i 2024 med lav rente

Et alternativ til de kortfristede billige lån uden renter er lån med lav rente i en længere låneperiode. Det kan være fristende at tage et lån, der er gratis i 30 eller 60 dage, men hvis du på forhånd ved, at du alligevel ikke kan nå at betale lånet ud i denne periode, er det typisk et bedre økonomisk valg at vælge et lån med en lav rente end et gratis lån, der efter den rentefri periode, bliver tillagt høje renter.

Lån rentefrit i 12 måneder med afdrag

Du kan ikke tage et kviklån rentefrit i 12 måneder, men du kan mange steder afbetale rentefrit i så lang en periode. Mangler du noget bestemt, som for eksempel en ny mobil, et nyt tv eller en ny vaskemaskine, kan du altså, i stedet for at tage et kviklån, afbetale rentefrit direkte hos forhandleren. På den måde skal du ikke spekulere på, at din vaskemaskine samlet set kommer til at koste det dobbelte, fordi der bliver tillagt renter på lånet hver eneste måned i hele lånets løbetid. Afbetalingen kan også erstatte et lån rentefrit i 6 mdr eller en øvrig længere periode.

Kviklån rentefrit med omtanke

Vi anbefaler altid at du udelukkende låner penge som du også har mulighed for at betale tilbage igen. Det gode ved et rentefrit lån er, at du ved at betale tilbage i tide får lånet gratis og uden nogen form for renter, men hvis du ikke husker at betale tilbage i tide begynder der at komme renter på og du kan derved ende med at skulle betale ekstra, hvilket især er ærgerligt ved de mindre lånebeløb og det er også grunden til at vi altid anbefaler at du tager et rentefrit lån med omtanke.

FAQ

Hvor kan man låne penge uden renter?

De fleste rentefrie lån tilbydes ofte som 30-60 dages rentefrie lån. Det betyder du ikke bliver pålagt renter i den pågældende periode. Vær dog opmærksom på lånets vilkår.

Hvad betyder et rentefrit lån?

Et rentefrit lån er som navnet antyder; et lån hvor du ikke betaler renter i en bestemt periode. Disse lån er som regel tilbudt med en kort løbetid fra 14-60 dage.

rentefrit-lån