Lån til skattebetaling

Opdateret: 15. juli 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til skattebetaling

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til skattebetaling

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 10.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 100 kr. Samlet tilbagebetaling 12.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

 • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
 • Du behøver kun at lave én låneansøgning
 • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan jeg låne penge til skattebetaling?

Har du fået et skattesmæk, som du ikke har råd til at betale? Så er der heldigvis muligheder for at slippe for fogedretten. Det er nemlig dér, din sag ender, hvis du ikke betaler din skattegæld.

Har du økonomi til det, kan du tage et forbrugslån, som du bruger til finansiering af skattegælden. Det fungerer lidt som en hjemmelavet afbetalingsløsning – og det er smart, da restskat ikke som udgangspunkt kan afbetales.

Fordelen ved at tage et lån til at betale skattegælden er også, at du selv har indflydelse på lånets betingelser, herunder det samlede lånebeløb og løbetiden på lånet, hvilket bestemmer størrelsen på det månedlige afdrag.

Hos Lendo kan du lave en online låneansøgning. Det tager kun få minutter. Til gengæld når du hele 17 banker og får dermed op til 17 lånetilbud retur, som du kan vælge imellem.

Hvor meget kan jeg låne til skattebetaling?

Uanset, om du skylder 10.000 eller 30.000 kr. i restskat, kan du ansøge om et lån, der dækker gælden. Faktisk kan du søge om et forbrugslån på helt op til 350.000 kr. via Lendo.

Om du kan blive godkendt til et lån af den størrelse, afhænger dog helt af din privatøkonomi. Du skal nemlig have et rådighedsbeløb, der er stort nok til, at bankerne finder dig kreditværdig – altså økonomisk værdig til at få et lån.

Hvordan laves en kreditvurdering?

En kreditvurdering er bankens vurdering af, om du – i forhold til din økonomi – er værdig til at få kredit. Udregningerne ser forskellige ud, og bankerne kan have forskellige krav til din økonomi. Fælles er dog, at de typisk vil tage udgangspunkt i dine indtægter og udgifter og derudfra beregne dit rådighedsbeløb.

Minimummet for rådighedsbeløbet kan variere, og derfor kan nogle banker godt finde dig kreditværdig, mens andre ikke gør. Det er endnu en god grund til at indhente lånetilbud hos flere banker.

Vær desuden opmærksom på, at nogle banker vil forlange ekstra dokumentation for din økonomi, hvis du ønsker at godkende det tilsendte lånetilbud. Det kan f.eks. være årsopgørelse og lønsedler.

Husk at tjekke dine fradrag

Din restskat er beregnet ud fra din årsopgørelse. Den kan dog være mangelfuld, da du selv skal udfylde mange af dine fradrag, herunder f.eks. dit kørselsfradrag.

Har du ikke udfyldt alle dine fradrag i din forskudsopgørelse fra sidste år, kan det være, at du slet ikke skylder (så stort et beløb i). Du kan du ændre din årsopgørelse online – og så beregnes der en ny og lavere restskat ud fra den. Måske ender du endda med ikke at skulle betale skat retur overhovedet.

Nogle af de mest almindelige fradrag at glemme er følgende:

 • Kørselsfradrag
 • Håndværkerfradrag
 • Aktier og andre værdipapirer
 • Udlejning af bolig eller værelse
 • Børnebidrag
 • Ægtefællebidrag
 • Fradrag for arbejdstøj, faglitteratur, kurser, m.m.
 • Kost, logi og dobbelt husførelse

Du kan få hjælp til fradrag her: Skattestyrelsens fradragsvejledning

Hvad koster det om måneden at tage et lån?

Når du låner penge, er det vigtigt, at lånet passer til din økonomi. Det er i høj grad en kombination af lånets størrelse og lånets løbetid, men også lånets omkostninger spiller ind.

Om du har råd til at låne 40.000 kr., afhænger altså i høj grad af, om du har råd til at betale de månedlige afdrag, og de er vidt forskellige afhængigt af lånets løbetid. Måske du ikke har råd til at betale af over 3 år, men at 7 år er mere realistisk.

I tabellen nedenfor får du et eksempel på, hvad det koster om måneden at låne 40.000 kr. over 1 – 10 år.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
40.0001 år3.496
40.0002 år1.809
40.0003 år1.247
40.0004 år967
40.0005 år800
40.0006 år689
40.0007 år610
40.0008 år551
40.0009 år 505
40.00010 år469

Betal mindre om måneden med det billigste lån

Ønsker du at låne penge til at betale skattegæld, ønsker du formentlig ikke at skylde flere penge væk end højst nødvendigt. Derfor er det afgørende at indhente flere forskellige lånetilbud og sammenligne dem, så du kan vælge det billigste.

Det behøver ikke at være besværligt. Faktisk gør en sammenligningstjeneste som Lendo det både nemt og hurtigt for dig. Her skal du nemlig kun udfylde én låneansøgning, som Lendo så sender til de 17 banker, de samarbejder med.

Inden for ganske kort tid begynder du at modtage lånetilbud, og afhængigt af dit behov og din økonomi, kan du faktisk modtage helt op til 17 lånetilbud – og så er det nemt at vælge det bedste.

Brugere af Lendo sparer i gennemsnit hele 18.000 kr. på at vælge det billigste lån, så det er ikke småpenge, der er tale om. Kig på de samlede låneomkostninger for at sammenligne, hvad lånene koster dig alt i alt.

Kan jeg låne penge hvis jeg står i RKI?

Undlader du at betale din restgæld, vil du med tiden ende i RKI, som er det danske register over dårlige betalere.

Har du lige fået et skattesmæk, kan du som udgangspunkt godt låne penge, da du endnu ikke er blevet registreret i RKI for denne gæld. Men står du registreret i RKI for tidligere misligholdt gæld – enten gæld til det offentlige eller til private kreditorer – kan du ikke.

Det skyldes, at de danske banker – online som fysiske – ikke vil udlåne penge til folk, der er registreret som dårlige betalere, da det mindsker deres chancer for at få deres udlånte penge igen.

En registrering i RKI varer i 5 år, medmindre du får lavet en aftale med din kreditor og betalt din gæld forinden.

FAQ

Kan man afbetale skattegæld?

Du kan ikke som udgangspunkt afbetale skattegæld, medmindre der laves en aftale i fogedretten. Til gengæld kan du godt tage et lån og bruge pengene til at betale skattegælden – og efterfølgende betale af på lånet.

Kan man betale gæld med et lån?

Ja, du kan godt låne penge til at betale din skattegæld. Ved et forbrugslån skal du ikke dokumentere, hvad pengene skal bruges på, og du kan derfor frit bruge dem på restskat.