Lån til renovering

Opdateret: 15. juli 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til renovering

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til renovering

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 10.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 100 kr. Samlet tilbagebetaling 12.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

  • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
  • Du behøver kun at lave én låneansøgning
  • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan jeg låne penge til renovering?

Renovering er én af de årsager til, at flest mennesker i Danmark tager et lån. Og det er tilmed typisk en meget fornuftig grund. Ikke nok med, at boligen får en længere levetid, hvis den løbende vedligeholdes og renoveres, så får den også mere værdi, når den igen skal sælges.

Nogle banker tilbyder et decideret renoveringslån, men ofte vil de online lån til renovering bestå af forbrugslån, du selv har råderet over.

Det vil samtidig sige, at du hverken skal forsvare, hvad lånet skal bruges til, eller dokumentere for det efterfølgende. Det giver renoveringsprojektet frihed og fleksibilitet.

Lån i friværdi

Én af de billigste måder at låne til renovering er via friværdien i din ejerbolig – hvis du er boligejer. Er du ikke boligejer, har du ingen friværdi.

Friværdien er den værdi, din bolig har, som overstiger din gæld i boligen. Det vil sige, at hvis boligen er 2.500.000 kr. værd, og du kun skylder 2.000.000 kr. i den, har du en friværdi på 500.000 kr. Det vil typisk være banken, der laver en boligvurdering i forbindelse med en ansøgning om lån i friværdien.

Vær opmærksom på, at du dels får mere gæld, der kræver, at du stiller sikkerhed i boligen, og at banken løbende vil kontrollere projektet for at sikre, at pengene bliver brugt på det, du har bedt om at låne til.

Vær også opmærksom på, at lån i friværdi kun kan ske i den bank, hvor dit boliglån er – og ellers skal du lægge hele lånet om hos en ny bank, hvilket kan være ret omkostningsfuldt.

Hvor meget kan jeg låne til renovering?

Hvor meget, du kan låne til renovering, afhænger både af den bank, du vælger, og af din privatøkonomi. Låner du i din friværdi, afhænger det naturligvis også af friværdiens størrelse. Låner du i en online bank, afhænger det af de lånetilbud, banken har.

De online banker, der samarbejder med Lendo, har maks. et loft på 350.000 kr. for forbrugslån, mens nogle har et lavere loft. Større online banker kan have højere lofter.

Udover bankens loft for lån, skal din privatøkonomi følge med. Det vil sige, at din økonomi skal være gearet til at afbetale på et lån. Har du i forvejen et meget lavt rådighedsbeløb, får du ikke lov at låne til renovering.

Hvad, bankerne forlanger i rådighedsbeløb, varierer. Du kan læse mere om, hvordan rådighedsbeløbet udregnes, og hvad gennemsnittet er for rådighedsbeløb her: Sådan udregner du dit rådighedsbeløb

Hvad skal jeg afbetale om måneden?

For at vurdere, om du har plads i økonomien – og lyst til – at afbetale på et renoveringslån, kan det være rart på forhånd at vide, hvad det egentlig koster i månedlig ydelse.

Dét afhænger af flere faktorer, herunder især det enkelte låns betingelser i forhold til lånets størrelse, afbetalingsperiode og omkostninger i forbindelse med lånet.

Nedenfor kan du danne dig et overblik over, hvad forskellige lån koster, hvis de har en løbetid på 8 år.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
30.0008 år413
50.0008 år689
70.0008 år964
100.0008 år1.377
130.0008 år1.790
150.0008 år2.066
200.0008 år2.754
250.0008 år3.443
300.0008 år 4.131
350.0008 år4.820

Tallene i tabellen ovenfor er taget fra Lendos låneberegner og er dermed kun retvisende. De specifikke månedlige afbetalinger afhænger af det lån, du vælger.

Hos Lendo kan du desuden vælge at søge om lån fra 10.000 til 350.000 kr. med et interval på 5.000 kr. Ved lån på under 100.000 kr. kan du vælge en løbetid på op til 12 år, og ved lån på over 100.000 kr. kan du vælge en løbetid på op til 15 år. Der er dermed rig mulighed for både at betale mere eller mindre om måneden end angivet i tabellen.

Hvordan finder jeg det billigste lån til renovering?

Når du skal låne penge – uanset om det er til renovering eller andre formål – betaler du for servicen via renter, gebyrer eller begge dele. Det mest almindelige er et opstartsgebyr af varierende størrelse og en månedlige rentesats, der ligeledes kan variere en hel del.

Derfor betyder det heller ikke nødvendigvis, at et lån er billigst, fordi det har den laveste rentesats. Det kan nemlig sagtens have et højt opstartsgebyr eller være forsynet med løbende administrationsgebyrer – eller gebyrer, der bliver kaldt anderledes.

Ønsker du at finde det billigste lån, skal du dermed kigge på alle lånets samlede omkostninger, uanset hvad de kaldes, og uanset om de er opgivet i procenter eller kroner.

Det kan være svært at sammenligne et lån med en rentesats på 8% og et opstartsgebyr på 2.500 kr. med et lån med en rentesats på 6% og et opstartsgebyr på 5.000 kr. For hvad er egentlig billigst?

Det kan du finde ud af ved at kigge på lånets ÅOP, som er en årlig procentsats for de samlede omkostninger. Sammenligner du lån af samme størrelse med samme løbetid, vil det nemlig altid være det lån med lavest ÅOP, der samlet set er billigst.

Relateret: Lån til nybyggeri

FAQ

Kan man låne penge til renovering?

Ja, du kan godt låne penge til renovering. Enten i din friværdi eller som et forbrugslån, du selv råder over – hvis din kreditværdighed tillader det.

Hvad koster det at låne til renovering af hus?

Både de samlede låneomkostninger og de månedlige afbetalinger afhænger af det enkelte lån, herunder især af lånets størrelse og løbetid, men også af lånets omkostninger i form af renter og gebyrer.

Kan man låne til renovering når man køber hus?

Køber du et hus, der trænger til et nyt tag eller nye gulve, kan du allerede ved køb af huset vælge at tage et forbrugslån til renovering. Det vil typisk forøge værdien af boligen med det samme.