Lån til indskud

Opdateret: 16. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til indskud

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til indskud

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 70.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 700 kr. Samlet tilbagebetaling 84.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

  • Du sparer i gennemsnit 18.000 kroner på dit lån
  • Du behøver kun at lave én låneansøgning
  • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Hvor meget kan jeg låne til indskud?

Et lån til et indskud vil for de fleste banker fungere som et forbrugslån – også kaldet privatlån. Typisk vil du ikke skulle dokumentere for brugen af pengene, og du kan dermed sagtens låne lidt ekstra, hvis du også har brug for en ny vaskemaskine eller seng i forbindelse med flytningen.

Du kan låne det beløb, du ifølge en kreditvurdering er økonomisk værdig til at låne. Dén vurdering kan være forskellig fra bank til bank. Det afhænger af din indtægt, dine faste udgifter og din eksisterende gæld.

I princippet kan du altså låne det fulde beløb til indskud plus endnu mere, hvis du da er kreditværdig. Det finder du ud af ved at sende en uforpligtende ansøgning afsted.

Ansøgningen bliver sendt til hele 17 banker, der hver især kan sende dig et lånetilbud – det giver mulighed for at vælge det billigste lån på markedet.

Hvor meget skal jeg betale af om måneden?

Med et indskudslån afbetaler du lånet til indskuddet med et overkommeligt månedligt beløb. Beløbet har du selv indflydelse på, da du selv vælger løbetiden på lånet. Løbetiden er den periode, du afbetaler lånet over, og altså det antal rater/måneder, lånet inkl. omkostninger inddeles i.

Hos sammenligningstjenesten Lendo kan du låne op til 100.000 med en løbetid fra 1 til 12 år. Ønsker du at låne mere end 100.000 – for eksempel hvis du gerne vil låne til nye møbler samtidig eller skal flytte til en bolig med en meget høj husleje – kan du vælge en løbetid på op til 15 år.

Tommelfingerreglen er, at jo længere løbetid, des flere omkostninger samlet set, da du typisk betaler en månedlig rente i hele lånets løbetid.

Hvad er et lån til indskud?

Når du takker ja til en lejebolig, skal du inden for en given periode indbetale et indskud. Indskuddet må ifølge lejeloven maksimalt bestå af:

  • Et depositum svarende til op til 3 måneders leje
  • Op til 3 måneders forudbetalt leje
  • Første måneds leje på forskud

Depositummet dækker skader eller værdiforringelse, du eventuelt måtte lave på boligen, mens du bor der. Udlejer kan dermed reparere og udbedre skader på din regning, inden det resterende depositum eventuelt tilbagebetales ved fraflytning.

De 3 måneders forudbetalt leje dækker de sidste 3 måneder, du bor i boligen, fra du har lagt din opsigelse af lejemålet. Du betaler dermed ikke leje de sidste 3 måneder.

Udlejer bestemmer selv, hvor meget, han vil tage i indskud – dog maksimalt, hvad der svarer til 7 x husleje. Med en husleje på 10.000 kroner, løber det op i 70.000 kroner i indskud.

Eksempel på indskudslån

Indskudslånets betingelser afhænger af lånets størrelse og løbetid. I eksemplet nedenfor er huslejen på 9.500 kroner om måneden, og udlejer forlanger 3 måneders leje i depositum, 3 måneders forudbetalt leje og første måneds leje indbetalt på forskud. I alt, hvad der svarer til 7 måneders husleje.

9.500 kr. x 7 = 66.500 kr.

Når du ansøger om et lån via Lendo, skal det være deleligt med 5.000 kroner. I eksemplet her vil det altså være nødvendigt at ansøge om et lån på 70.000 kroner. Nedenfor kan du se den månedlige afbetaling afhængigt af den valgte løbetid.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
70.0001 år6.117
70.0002 år3.165
70.0003 år2.183
70.0004 år1.693
70.0005 år1.400
70.0006 år1.205
70.0007 år1.067
70.0008 år964
70.0009 år884
70.00010 år821

Vær opmærksom på, at tabellen er et eksempel, og at den nøjagtige månedlige afbetaling afhænger af det specifikke lånetilbud.

Lån på under 100.000 har desuden mulighed for en løbetid på op til 12 år. Du bør dog ikke afbetale over længere tid, end du forventer at bo i boligen.

Hvad koster et indskudslån?

Du betaler for at låne penge. Dog føles det ikke som en decideret udgift, da omkostningerne ved lånet er en del af din månedlige afbetaling, som du selv har indflydelse på. Du vælger nemlig selv lånets løbetid og dermed den nogenlunde størrelse på den månedlige afbetalingsrate.

Hvad, indskudslånet koster dig samlet set, varierer meget fra lån til lån. Du skal altså kigge i det enkelte lånetilbud for at finde svaret. Det nemmeste er at kigge på “samlede låneomkostninger” – også kaldet “totale kreditomkostninger” eller lignende.

Her får du svaret på, hvor meget du ender med at betale for lånet alt i alt, når lånet er betalt ud. Både renter og gebyrer er inkluderet, hvilket gør det nemt at sammenligne. Vær dog opmærksom på, at det kun er lånetilbud givet ud fra samme låneansøgning, der kan sammenlignes ved hjælp af de samlede låneomkostninger.

Vurdering af kreditværdighed

Det er ikke alle og enhver, der bare kan låne 50.000, 70.000 eller 90.000 kroner til et indskud. Om du kan låne, hvor meget du kan låne og hvor meget du kan afbetale om måneden, afhænger nemlig af din kreditværdighed.

Når banken – online som fysisk – modtager en låneansøgning, laver den en kreditvurdering af dig (eller rettere af din økonomi). Her sammenholdes faktorer som indkomst, faste udgifter, eksisterende gæld og evt. formue.

Bankerne har forskellige krav til kreditvurderingen. Dermed kan du godt blive vurderet som kreditværdig hos nogle banker, mens andre vil afvise dig.

Spar penge på et lån til indskud med Lendo

Der kan være mange tusinde kroners forskel på omkostningerne ved forskellige indskudslån af samme størrelse med samme løbetid. Det skyldes, at bankerne har forskellige renter og gebyrer tilknyttet deres lån.

Der er ingen grund til at betale for meget for at låne penge. Derfor bør du altid sammenligne forskellige lån, inden du vælger. Det kan du nemt og hurtigt gøre med en sammenligningstjeneste som Lendo.

Her sender du kun én låneansøgning, men får til gengæld lånetilbud fra op til 17 banker (afhængigt af din kreditværdighed). Du kan frit vælge det lånetilbud, der er billigst.

Lendos brugere sparer i gennemsnit 18.000 kroner ved at sammenligne lån. Der er altså mange penge på spil.

FAQ

Kan man låne penge til indskud?

Ja, du kan godt låne penge til indskud i en lejebolig, hvis långiver vurderer dig kreditværdig. Det afhænger af din økonomi og lånets størrelse og løbetid.

Jeg kan ikke betale indskud – hvad gør jeg?

Lejeaftalen bliver ugyldig, hvis du ikke indbetaler indskud til aftalt tid. Hvis du ikke har nok penge på opsparingen til et indskud, kan du overveje at låne pengene og afbetale dem med et overkommeligt månedligt beløb.