Lån 250.000

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån 250.000

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån 250.000

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 250.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 2500 kr. Samlet tilbagebetaling 300.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Det er en stor beslutning at søge om et lån på 250.000 kroner. Der er typisk meget arbejde forbundet med at kontakte forskellige banker, forsvare hvad pengene skal bruges på og indsende dokumentation.

Så besværligt behøver det dog slet ikke at være. Ved at bruge en såkaldt sammenligningstjeneste, kan du nemlig nøjes med at henvende dig ét sted, lave én låneansøgning og indsende dokumentation én gang – og til gengæld modtage op imod 17 lånetilbud fra forskellige banker.

Det sparer dig en hel masse tid, men giver dig også et rigtig godt grundlag for at vælge det helt rigtige lån og formentlig spare en masse penge.

Hvor kan jeg låne 250.000 billigst?

De fleste går efter at låne 250.000 kroner så billigt som muligt, og det er naturligvis forståeligt. Desværre kan der ikke på forhånd siges noget om, hvor du finder det billigste lån. Lån af den størrelse afhænger nemlig både af bankernes renter og gebyrer og af din personlige økonomi. Typisk tilpasses låneomkostningerne nemlig til din økonomi.

Du og naboen kan godt på samme tid modtage lånetilbud på 250.000 kroner fra samme bank, der indeholder forskellige omkostninger.

Derfor handler det om at søge om lån forskellige steder, så du har et godt sammenligningsgrundlag – og så du kan vælge det lån, der er billigst i dit tilfælde.

Hvad kan man bruge et lån på 250.000 til?

250.000 kroner er mange penge, og selvom du kan låne uden sikkerhed, vil de fleste alligevel have et klart formål med at låne dén mængde penge.

Noget af det, danskerne typisk bruger et lån på 250.000 kroner til, er følgende:

  • Lån til bil
  • Lån til renovering
  • Samlelån

Lån til bil

Bilforhandleren vil typisk have et samarbejde med en online bank, så de kan tilbyde dig et lån. Ofte får bilforhandleren dog en bid af kagen, og lånet er derfor sjældent blandt de billigste.

Derfor kan det betale sig at indhente tilbud på billån andre steder og sammenligne. Der er potentielt mange penge at spare på bilen på den måde.

Lån til renovering

Større renoveringer står der sjældent til på opsparingskontoen. Uanset, om du skal have nyt køkken, nye vinduer eller ny garage, kan det betale sig at indhente flere lån, så du har noget at sammenligne med.

Der kan være mange tusinde kroner at spare ved at sammenligne lån – og vælge det billigste. Og en renovering er dyr i forvejen, så den behøver ikke at være dyrere end højst nødvendigt.

Samlelån

Har du mindre lån flere forskellige steder, kan det både være en dyr affære, men også bare meget uoverskueligt. Derfor kan det betale sig at samle mindre lån i et såkaldt samlelån. Her får du et samlet overblik med ét lån i stedet for flere, og du slipper for at forholde dig til forskellige låneaftaler, afbetalinger og renter.

Hvordan kan man låne 250.000 kroner?

Der er mange forskellige måder at lån 250.000 kroner på. Den måde, der passer bedst til dig, afhænger af din situation og formålet med lånet.

  • Forbrugslån
  • Lån til et bestemt formål
  • Samlelån
  • Lån med ægtefælle
  • Lån i friværdi

Forskel på forbrugslån og lån til et bestemt formål

Forskellen på et forbrugslån og et lån til et bestemt formål – det kan være et billån eller et renoveringslån – er, at du ved et forbrugslån ikke skal dokumentere for, hvad pengene skal bruges på. Det skal du til gengæld med et lån til et bestemt formål.

Du skal have en god økonomi for at låne 250.000 kroner som et forbrugslån, hvorimod flere banker er samarbejdsvillige, hvis lånet har et bestemt formål, for eksempel at købe en ny bil eller at renovere huset.

Samlelån samler gæld

Et samlelån samler din klatgæld i et nyt og mere fordelagtigt lån. Det sparer dig penge, og det giver dig et bedre overblik over din økonomi. Det sikrer også, at du ikke glemmer et lån i mængden og dermed står med en misligholdt låneaftale, der i sidste ende kan bringe dig i RKI.

Skal du låne på et senere tidspunkt, er du også bedre stillet med ét lån end mange mindre lån.

Kan være en fordel at låne med ægtefælle

To økonomier er typisk bedre end én. Derfor kan det i nogle tilfælde betale sig at låne sammen som ægtefolk. Vær dog opmærksom på, at I ved en skilsmisse også hæfter solidarisk for gælden. Derfor bør et lån med en ægtefælle udelukkende være til fælles ting såsom renovering af boligen.

Har du friværdi?

Friværdi er den eventuelle værdi, din bolig har udover den gæld, du har i boligen. Det kræver en ejendomsmæglers vurdering af boligen at finde friværdien. Vurderer ejendomsmægleren boligen til 2.000.000, og du kun skylder 1.700.000 i den, har du en friværdi på 300.000, som du eventuelt kan låne.

Hvis du har friværdi i din bolig, kan det være en billigere løsning at låne op end at optage et nyt lån. Det er ikke altid, at det kan lade sig gøre – det afhænger blandt andet af din banks nye kreditvurdering af dig. Er din økonomi dårligere, end da du lånte i banken i første omgang, kan banken godt sige nej til et lån i friværdien.

Et lån kræver kreditværdighed

Ved større lån vil der altid være en kreditvurdering af dig. Kreditvurderingen er bankens vurdering af, hvorvidt din økonomi er rustet til et lån af den størrelse, du ønsker at optage.

Det betyder også, at du typisk skal indsende informationer og dokumentation for din økonomi, når du ønsker at modtage lånetilbud på 250.000 kroner. Dokumentationen kan for eksempel være årsopgørelser, lønsedler og kontoudskrifter.

Banken sammenholder dine indtægter med dine udgifter, din eksisterende gæld og eventuelt din opsparing. Typisk har bankerne et computerprogram, hvor tallene skrives ind, og så melder programmet ud, hvorvidt du – i forhold til netop denne banks kriterier – er kreditværdig eller ej.

Bankerne har desuden adgang til Experians KreditStatus, hvor de får informationer om din nuværende gældssituation.

De forskellige banker har forskellige kriterier i forhold til kreditvurderinger. Derfor kan du godt blive vurderet kreditværdig hos den ene bank, mens den anden bank ikke vil tilbyde dig et lån. Det er dermed altid en god idé at søge om lån flere forskellige steder.

Hvad koster det at låne 250.000?

Prisen på et lån på 250.000 kroner afhænger af flere faktorer, herunder blandt andet renter og gebyrer, men i lige så høj grad af længden på lånet; lånets løbetid.

De udgifter, der er forbundet med lånet, lægges sammen med de 250.000 kroner og fordeles ud på det antal måneder, du vælger at afbetale lånet over. Hvor dyrt, det bliver om måneden, afhænger altså i høj grad af den valgte løbetid.

I tabellen herunder kan du få et overblik over, hvad det koster at låne 250.000 kroner om måneden. Tallene er taget fra Lendos låneberegner og kan i praksis variere afhængigt af det specifikke låns omkostninger.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
250.0004 år6.046
250.0005 år5.000
250.0006 år4.305
250.0008 år3.443
250.00010 år2.932
250.00012 år2.597
250.00015 år2.270

For de fleste vil det have en betydning, om lånet koster 5.000 kroner om måneden (løbetid på 5 år) eller 2.270 kroner om måneden (løbetid på 15 år). Lånet bliver dog samlet set dyrere, jo længere løbetiden er. Det skyldes, at der betales månedsvise renter i hele lånets løbetid.

Spar penge ved at sammenligne lånetilbud

Der er potentielt mange penge at spare fra bank til bank på samme type lån. Det gælder også, hvis renterne umiddelbart er de samme. Der kan nemlig være lige så store forskelle i diverse gebyrer som i renter.

Der kan også være forskelle i de øvrige lånebetingelser. Nogle banker vil måske tilbyde dig at betale lånet ud, hvis du pludselig kommer til flere penge, mens det kan koste dyrt at vælge den løsning hos andre banker.

Lendo er en sammenligningstjeneste, hvor du kan indsende én låneansøgning og modtage lånetilbud fra op imod 17 banker. Du kan frit vælge det lånetilbud, der passer dig bedst i forhold til pris og betingelser.

Tidligere brugere af Lendo har i gennemsnit sparet 18.000 kroner på deres lån ved at sammenligne. Det er altså ikke småpenge, der er tale om.

FAQ

Hvad koster det at låne 250.000 kroner?

Udgifterne til et lån på 250.000 kroner varierer fra lån til lån, og i mange tilfælde afhænger prisen på lånet også af din økonomi. Renterne starter dog typisk fra omkring 1,25%.

Kan jeg låne 250.000 uden sikkerhed?

Ja, de fleste online forbrugslån er uden sikkerhed. Det vil sige, at banken ikke får pant i dine ting, som det f.eks. er tilfældet ved et huslån.

Hvor kan jeg låne penge hurtigt?

De fleste online banker har en behandlingstid på 2-5 dage på denne type lån. Mangler du en del af beløbet akut, kan det være en fordel at starte med et mindre kviklån, der kan udbetales stort set med det samme – og så søge om det store lån efterfølgende.