Lån til shopping

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til shopping

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til shopping

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 10.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 100 kr. Samlet tilbagebetaling 12.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

 • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
 • Du behøver kun at lave én låneansøgning
 • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan jeg låne penge til shopping?

Januarudsalget er i fuld gang, og der er ikke mange penge på kontoen efter julemåneden, men det betyder ikke, at du ikke kan få glæde af de mange gode tilbud – og det gælder i øvrigt også resten af året.

Når du gerne vil shoppe, kan du overordnet set gøre det på to måder:

 • Du kan bruge de penge, du har stående på din konto
 • Du kan bruge lånte penge, som du efterfølgende betaler af på

Nogle mennesker er ikke særlig gode til at spare op eller lægge til side. Til gengæld har de nemt ved at betale regninger og afbetalinger. Er du én af dem, er der intet i vejen for at låne penge til shopping.

Hvor meget kan jeg låne til shopping?

Et lån til shopping kaldes et forbrugslån. Et forbrugslån er i praksis et lån, hvor du ikke behøver at redegøre for, hvad pengene skal bruges på. Du bliver altså udelukkende vurderet ud fra din økonomi og ikke, hvorvidt det er en god idé at låne penge til nyt tøj eller ej.

At du bliver vurderet ud fra din økonomi betyder også, at det er individuelt, hvor meget man kan låne. Du bliver kreditvurderet ud fra din låneansøgning. Det vil sige, at de online banker vurderer, om din økonomi er god nok til et lån af dén størrelse, du ansøger om.

Skulle du blive afvist af alle banker, kan du lave en ny låneansøgning med et lavere beløb, da chancerne for godkendelse er større, des lavere beløbet er.

Dit rådighedsbeløb bestemmer om du kan låne

Vær dog opmærksom på, at de fleste banker kører med én eller anden form for minimum, når det kommer til rådighedsbeløb. Det betyder, at du som udgangspunkt kun kan få lov at låne penge i det hele taget, hvis du lever op til det rådighedsbeløb. Kravene svinger fra bank til bank.

Finanstilsynets anbefaling om rådighedsbeløb er følgende:

 • 5.000 – 6.000 kr. pr. måned, hvis du er single
 • 8.000 – 10.000 kr. pr. måned for par
 • + 2.500 kr. pr. barn pr. måned

Rådighedsbeløbet er det beløb, du har tilovers, når alle faste udgifter er betalt. I praksis er det den mængde penge, du hver måned har til mad, transport, opsparing og forbrug.

Mange banker vil følge ovenstående anbefalinger, mens enkelte banker sætter egne krav til rådighedsbeløb; ligesom nogle banker tager eventuelle værdier og formuer i betragtning, hvor andre ikke gør.

Hvad skal jeg afbetale om måneden på et lån til shopping?

Via sammenligningstjenesten Lendo kan du ansøge om privatlån på op til 350.000 kr. Så meget får du dog næppe lov at låne til shopping, da nogle af de større lån ofte kræver dokumentation. Ved lån på under 100.000 kr. kan du vælge en løbetid på mellem 1 og 12 år.

I tabellen nedenfor kan du se eksempler på lån på 20.000 kr. Lånets løbetid bestemmer den månedlige afbetaling. Nedenstående er et eksempel fra Lendos låneberegner og kan dermed variere afhængigt af det enkelte lånetilbud.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
20.0001 år1.748
20.0002 år904
20.0003 år624
20.0004 år484
20.0005 år400
20.0006 år344
20.0007 år305
20.0008 år275
20.0009 år253
20.00010 år235

Lånet ser dyrere ud ved afbetaling over få år. Det skyldes, at der typisk er et oprettelsesgebyr forbundet med lånet, og at der er forskel på, hvorvidt oprettelsesgebyret bliver delt ud på 12 eller 84 måneder.

Samlet set kan det bedst betale sig at afbetale lånet hurtigst muligt, da du derved sparer renteudgifter. Du bør dog være realistisk i forhold til at vælge en månedlig afbetaling, der passer ind i din økonomi – både nu og i resten af afbetalingsperioden.

Hvad koster et shoppinglån?

Du betaler for et lån via renter og gebyrer. Hvordan, omkostningerne er skruet sammen, afhænger af den enkelte bank. Nogle lån har kun månedlige renter, andre har både renter og gebyrer. Enkelte mindre lån er rentefri, men har så typisk højere gebyrer.

Når du skal gennemskue, hvad et lån koster – og hvilket lån, der er billigst – er det altså næsten umuligt at sammenligne forskellige lån via renter og gebyrer, medmindre du er en haj til matematik.

I stedet kan du med fordel kigge på “samlede låneomkostninger”, som afspejler alle lånets omkostninger samlet angivet i kroner frem for procenter.

Låneeksempel

Tager vi udgangspunkt i tabellen ovenfor, låner du 20.000 kr. og afbetaler over 3 år. Det giver en månedlig afbetaling på 624 kr.

På 3 år er der 36 måneder.

Du skal altså betale 624 kr. 36 gange.

624 x 36 = 22.464 kr.

For at finde frem til omkostningerne, fratrækker du lånebeløbet på 20.000 kr.

22.464 – 20.000 = 2.464 kr.

Ved et lån på 20.000 kr., der afbetales over 3 år, betaler du altså 2.464 kr. i omkostninger. Det dækker over alle gebyrer og renter.

Kan alle få et lån til shopping?

Lever du op til kravene, kan du få et lån. Det afhænger blandt andet af din alder, bopæl og økonomi.

Rent lovgivningsmæssigt skal du leve op til følgende for at kunne blive bevilliget et lån:

 • Du skal være fyldt 18 år og være myndig
 • Du skal bo i Danmark (med dansk bopælsadresse)
 • Du skal have NemID
 • Du skal have en dansk bankkonto

Udover ovenstående må du ikke være registreret i RKI, som er registreret over dårlige betalere. Her kan du være blevet registreret, hvis du tidligere har misligholdt en låne- eller afbetalingsaftale. Du er dog blevet informeret om det forinden registrering.

Slutteligt laver bankerne en kreditvurdering af dig for at vurdere, hvorvidt din økonomi er egnet til et lån af den størrelse, du ansøger om. Bankernes vurderinger kan være forskellige, så at én bank afslår et lån, betyder ikke, at den næste også gør. Derfor er det godt med flere ansøgninger.

Betal mindre ved at sammenligne lån

Alle fysiske og online banker bestemmer selv deres renter og gebyrer indenfor nogle lovgivningsmæssige restriktioner. Det betyder dog stadig, at der kan være meget store forskelle på låneomkostningerne fra bank til bank. Faktisk mange tusinde kroner.

Derfor bør du altid sammenligne lån, når du mangler penge. Måske kan du spare 100 kr. om måneden på at vælge det billigere alternativ – og hvem vil ikke gerne dét? Brugere af Lendo sparer i gennemsnit 18.000 kr. på udgifter til deres lån ved at vælge det billigste af de lånetilbud, de modtager.

Udover at spare potentielt mange penge, kan du også spare en masse tid ved at benytte en sammenligningstjeneste. Du skal nemlig kun sende én enkelte låneansøgning afsted, så klarer Lendo resten – til gengæld modtager du op imod 17 lånetilbud fra forskellige banker.

Ofte vil der altså være rigeligt med lån at vælge imellem – afhængigt af din økonomi.

Se også: Lån penge til weekenden

FAQ

Kan man låne penge til shopping?

Medmindre du er registreret i RKI, kan du ansøge om – og typisk få godkendt – et lån til shopping. Det hedder et forbrugslån.

Hvordan søger man om et lån til shopping?

Du kan søge om et forbrugslån via sammenligningstjenesten Lendo, hvor du laver én låneansøgning – og modtager på til 17 lånetilbud.

Læs også: Her kan du låne til elektronik