Lån 500.000

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Lav 1 låneansøgning – og få op til 17 lånetilbud

Vi anbefaler

1614763147 - Lån 500.000

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån 500.000

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 500.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 5.000 kr. Samlet tilbagebetaling 600.000 kr. Løbetid 1-15 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Mangler du et samlelån eller et billån på 500.000 kroner, kan du med fordel gøre brug af en sammenligningstjeneste og dermed nøjes med at lave én låneansøgning for derefter at modtage helt op til 17 lånetilbud fra forskellige banker.

Du modtager lånetilbuddene via mail, og du kan frit vælge det lånetilbud, der er billigst eller i øvrigt passer dig bedst.

Hvor kan jeg låne 500.000 billigst?

Når du låner 500.000 kroner, er der nogle omkostninger forbundet med lånet i form af renter og gebyrer. Det kan være svært at sammenligne og dermed regne ud, hvad der egentlig bedst kan betale sig. Derfor bør du se bort fra renter og gebyrer som særskilte omkostninger og i stedet fokusere på følgende:

 • ÅOP
 • Samlet tilbagebetalingsbeløb
 • Samlede låneomkostninger

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er en årlig procentsats, der tager alle låneomkostninger i betragtning uanset om de kaldes renter eller gebyrer. Jo lavere ÅOP er (på lån med samme lånebeløb og løbetid), des billigere er lånet samlet set.

Samlet tilbagebetalingsbeløb er det beløb, du i alt ender med at have betalt inkl. lånebeløb og låneomkostninger, når løbetiden er ovre. Jo lavere samlet tilbagebetalingsbeløb (på lån med samme lånebeløb og løbetid), des billigere er lånet samlet set.

Samlede låneomkostninger er det samlede tilbagebetalingsbeløb minus lånebeløbet. Det er dermed et beløb, der afspejler alle de omkostninger, der er forbundet med lånet samlet set, uanset om de kaldes renter eller gebyrer. Jo lavere de samlede låneomkostninger er (på lån med samme lånebeløb og løbetid), des billigere er lånet samlet set.

Hvad kan man bruge et lån på 500.000 til?

I langt de fleste tilfælde vil du med lån af denne størrelse skulle dokumentere, hvad lånet skal bruges på. Nogle online banker tilbyder udelukkende lån af denne størrelse til bestemte formål. Det gælder for eksempel samlelån og billån.

Andre tilbyder mere generelle lån, hvor du i din ansøgning beskriver, hvad lånet skal bruges på. Det kan f.eks. være lån til renovering eller tilbyg.

Ved mindre lån kan du typisk få forbrugslån, hvor du selv bestemmer, hvad pengene skal bruges på. Det er dog de færreste banker, der tilbyder deciderede forbrugslån på 500.000 kroner. Ønsker du dette, kan det formentlig bedre betale sig at søge om 2 lån af 250.000 kroner i stedet. Begge dele kræver dog, at du vurderes som kreditværdig til denne størrelse lån.

Samlelån

Noget af det mest almindelige at låne 500.000 kroner til er et samlelån. Altså et nyt lån, der samler din gamle gæld. Fordelen ved et samlelån er, at det er billigere end mange kviklån, og at det desuden giver et væsentligt bedre overblik over din økonomi, fordi du med et samlelån kun har ét lån og én kreditor.

Skal du låne penge i fremtiden, vil det typisk også påvirke din kreditværdighed positivt, at du kun har ét lån med en lav rente frem for mange mindre lån med høje renter.

Via Lendo kan du få et samlelån på op til 500.000 kroner med en løbetid på op til 15 år.

Billån

Ønsker du en ny bil – måske en elbil – kræver det enten en rigtig god opsparing eller et lån. For de fleste vil sidstnævnte være nødvendigt. Især hvis der er tale om biler til en halv million. Vær opmærksom på, at der med biler ofte er begrænsninger på løbetiden, da biler relativt hurtigt mister deres værdi.

Via Lendo kan du få et billån på op til 1.000.000 kroner med minimum 10% i udbetaling og en løbetid på op til 8 år.

Hvordan kan man låne 500.000 kroner?

Via sammenligningstjenesten Lendo kan du låne 500.000 kroner som et samlelån eller et billån. Hos visse fysiske og online banker kan du også låne 500.000 kroner til andre formål som f.eks. renovering, bolig eller fritidsbolig.

Hvordan, pengene lånes, deles typisk op i lån, der skal dokumenteres, og såkaldte forbrugslån, der ikke skal dokumenteres. Et billån og et lån til renovering vil typisk kræve dokumentation og kan dermed ikke bruges på andet. Det gælder også samlelån.

Et forbrugslån er omvendt et lån til forbrug, du selv bestemmer. Det er dog de færreste, der er i dag kan få lov at låne 500.000 kroner til forbrug, der ikke skal dokumenteres.

En anden måde at låne på er f.eks. i friværdien, hvis du ejer en bolig. Her skal du dog være opmærksom på, at banken jo har pant i boligen, og at der dermed er tale om et lån med sikkerhed. Det gælder typisk også for boliglån og lån til sommerhus.

Kan jeg låne 500.000 kroner?

Via sammenligningstjenesten Lendo kan du kun låne op til 350.000 kroner som et privatlån. Det skyldes i høj grad, at mange af de online banker har dette loft på deres forbrugslån. Ønsker du at låne mere, kan du enten finde en anden online bank eller låne i din friværdi.

Er der tale om et billån eller et samlelån, kan du godt låne 500.000 kroner via Lendo, hvis du lever op til kravene for lån og kreditværdighed.

Lånekrav

De generelle krav til låntager i Danmark er typisk følgende:

 • Du skal være fyldt 18 år og være myndig
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have NemID
 • Du skal have dansk adresse og bo i Danmark

Selvom aldersgrænsen i Danmark er 18 år for at kunne optage gæld, vælger mange långivere en højere aldersgrænse som f.eks. 21, 23 eller 25 år. Især ved lån af højere beløb. Derfor er det ikke sikkert, at du kan låne 500.000 kroner hos en online bank, hvis du er under 20 år.

Udover ovenstående krav, skal din økonomi vurderes. Det kaldes en kreditvurdering, og vurderingen har til formål at bestemme, hvorvidt du er kreditværdig – altså hvorvidt din økonomi kan bære den mængde gæld, du ansøger om (ifølge den pågældende bank).

Kreditværdighed

Når du har sendt din låneansøgning afsted, vil bankerne ved modtagelse lave en kreditvurdering af dig. De fleste steder vil processen være mere eller mindre automatiseret. Det vil sige, at banken modtager nogle tal fra dig i form af:

 • indtægter
 • udgifter
 • eksisterende gæld
 • formue


Ved indtastning i bankens system, vil der komme en vurdering af, hvorvidt din økonomi er værdig til at låne 500.000 kroner med den valgte løbetid. Kreditvurderingen tager ikke i betragtning, hvordan du normalt forvalter din økonomi. Den tager udelukkende udgangspunkt i på forhånd bestemte nøgletal fra bankens side.

Lånets løbetid

Både i forhold til din kreditvurdering og dit månedlige budget er løbetiden på lånet vigtig. Måske er du ikke kreditværdig til at låne 500.000 kroner med en løbetid på 4 år, fordi det kræver en månedlig afbetaling på over 12.000 kr., mens det straks ser anderledes ud, hvis du låner over 12 år i stedet.

Nedenstående tabel tager udgangspunkt i et samlelån på 500.000 kroner. Tallene ændrer sig ved et billån. Blandt andet fordi et billån via Lendo kræver en udbetaling på 10% og maks. kan løbe over 8 år.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
500.0004 år12.093
500.0006 år8.610
500.0008 år6.885
500.00010 år5.863
500.00012 år5.193
500.00014 år4.724
500.00015 år4.539

Tallene i tabellen er eksempler taget fra Lendos låneberegner. De faktiske månedlige afbetalinger afhænger af det specifikke lånetilbud, herunder lånets omkostninger.

Spar penge og tid med en sammenligningstjeneste

Førhen kunne det tage lang tid at søge markedet igennem, kontakte banker, tage til møder og få tilbagemeldinger, når du skulle låne penge. I dag er det meste digitalt, og mange banker fungerer udelukkende online, så du kan klare det hele hjemmefra computeren.

Og faktisk er det blevet endnu nemmere, da der nu findes såkaldte sammenligningstjenester, der tillader dig at sende én låneansøgning, som så automatisk sendes ud til en lang række af banker, der med det samme håndterer ansøgningen, laver en kreditvurdering og eventuelt sender dig et lånetilbud.

Tilbuddene modtages pr. mail, og du skal derfor hverken møde op i banken, snakke i telefon eller på anden måde bruge tid på direkte kontakt med banken. Til gengæld er der potentielt mange penge at spare, da du jo frit kan vælge det bedst tilbud af dem, du modtager.

FAQ

Hvad koster det at låne 500.000 kroner?

Prisen på et lån på 500.000 kroner består typisk af en blanding af renter og gebyrer og varierer meget fra lån til lån. Du kan via de samlede låneomkostninger se, hvad lånet samlet set koster dig hos de forskellige banker.

Hvad koster det at låne 500.000 om måneden?

Hvad, den månedlige afbetaling på et lån er, afhænger af lånets løbetid. Det kan være alt fra 4.500 kr. (løbetid på 15 år) til 12.000 kroner (løbetid på 4 år). Derudover afhænger det af det specifikke låns omkostninger.