Netlån

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Netlån

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Netlån

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eksempel: Totalt beløb 40.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Var. debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Hvad er et netlån?

Et netlån er et lån, du kan tage via internettet. Altså et lån, hvor du ikke behøver at møde op i din bank. De traditionelle banker tilbyder efterhånden også en del netlån, men der findes også mange banker, der udelukkende tilbyder online lån.

Et netlån er et online forbrugslån, og her foregår hele processen via din computer. Du ansøger om lånet online, får svar online og får udbetalt pengene direkte til din konto. Du skal dermed ikke ulejlige dig ud af døren for at søge om et lån.

De store fordele ved et netlån er, at det er nemt og hurtigt. Du kan ansøge hjemme fra computeren, og du skal ikke møde op for at skrive under nogen steder. Det hele foregår via digital underskrift med NemID.

Hvad koster et netlån?

Prisen på et netlån afhænger af det specifikke lån. Der kan være meget store interne forskelle fra bank til bank, og det er derfor anbefalelsesværdigt at ansøge om det samme lån hos flere banker, så du kan sammenligne og sikre, at du ikke betaler for meget.

Alle lån er forsynet med en rentesats, og det kan selvfølgelig være en rettesnor for lånets pris. Du skal dog være opmærksom på, at lånet også kan have andre omkostninger i form af forskellige gebyrer, og at det derfor er vigtigere at kigge på de samlede låneomkostninger. Det kan du blandt andet gøre ved at sammenligne ÅOP i stedet for renter.

ÅOP er en årligt procentsats, der indebærer alle lånets omkostninger, uanset hvad de kaldes. Du kan derfor roligt sammenligne tilsvarende lån ved at kigge på ÅOP. Det lån med den laveste ÅOP er det billigste lån alt i alt.

Du kan læse mere om beregning af ÅOP her.

Hvornår udbetales pengene med et netlån?

Når du ansøger om et netlån, laver banken en kreditvurdering af dig. Nogle har en automatiseret proces, mens andre laver en manuel vurdering. Derfor er der også op til flere dages forskel på, hvornår du får pengene udbetalt.

De hurtigste lån er typisk de små kviklån, der udbetales inden for ganske få timer, mens større forbrugslån ofte kræver minimum 1-3 dages behandlingstid. I gennemsnit vil det altså tage 1-2 hverdage, fra du ansøger, til du får udbetalt pengene til din konto.

Har du brug for hurtige penge, kan du med fordel ansøge via Lendo, som er en sammenligningstjeneste, der sender din låneansøgning til op til 17 banker, afhængigt af det ønskede lån.

Alle låneansøgninger sendes uforpligtende, så du kan med fordel vælge det lån, du først bliver tilbudt. Leder du derimod efter det billigste lån, kan du afvente flere lånetilbud til sammenligning.

Hvad skal jeg afbetale på et lån om måneden?

Når du optager et lån, tilbagebetaler du det via månedlige ydelser i en given periode. Du vælger typisk selv både lånebeløb og løbetid for lånet, hvorfor du har indflydelse på den månedlige ydelse.

I tabellen nedenfor kan du få en idé om, hvad det koster at låne 30.000 kr. over en periode på 1-10 år. Tallene er taget fra Lendos låneberegner og er vejledende, da de specifikke tal afhænger af det specifikke låns omkostninger. Jo lavere omkostninger, des lavere månedlig ydelse.

LånebeløbLøbetidMånedlig afbetaling i kroner
30.0001 år2.622
30.0002 år1.357
30.0003 år936
30.0004 år726
30.0005 år600
30.0006 år517
30.0007 år457
30.0008 år413
30.0009 år379
30.00010 år352

Via Lendo kan du ansøge om lån med en løbetid på helt op til 12 år, så der er mulighed for endnu lavere månedlige ydelser ved behov. Du kan desuden søge om beløb fra 10.000 til 350.000 kr.

Hvilket netlån er billigst?

Det billigste lån i dag er måske ikke det billigste lån i næste uge. Låneomkostningerne ændrer sig hele tiden, og derfor er det ikke muligt at komme med et enkeltstående svar på det billigste lån.

Det billigste lån er det lån, der lige nu har den laveste ÅOP. Du finder det billigste lån ved at indhente lånetilbud fra flere forskellige udbydere og sammenligne.

Vil du gerne vide, hvad du reelt skal betale i omkostninger – og ikke bare hvilket lån, der er billigst – kan du i lånetilbuddene kigge på de samlede låneomkostninger, der også er opgivet som et nøgletal. De samlede låneomkostninger er det beløb, du alt i alt kommer til at betale for at have lånet – foruden selve lånebeløbet.

Hvem kan få et netlån?

Alle, der lever op til kravene, kan få et netlån. De typiske krav til dig som låntager er følgende:

  • Du skal være fyldt 18 år
  • Du skal bo og opholde dig i Danmark
  • Du skal have NemID
  • Du skal have en dansk bankkonto
  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal være kreditværdig

Alle netlån godkendes i dag med NemID. Dels er det en sikker måde at bekræfte din identitet på, og dels giver det banken adgang til en række nødvendige oplysninger om din økonomi.

Banken skal ifølge gældende lovgivning altid lave en kreditvurdering, inden der bevilges et lån. Kreditvurderingen skal vurdere, om din økonomi kan bære at betale af på et lån.

Vurderingen tager udgangspunkt i din samlede årsindkomst, der bestemmer grænsen for lånets størrelse, samt dit rådighedsbeløb, der bestemmer grænsen for den månedlige afbetaling.

FAQ

Kan man få lån på nettet døgnet rundt?

Ja, du kan ansøge om lån på nettet døgnet rundt – og nogle lån godkendes også 24 timer i døgnet baseret på automatiske kreditvurderingssystemer.

Hvor hurtigt får man penge med et netlån?

Med de hurtigste netlån kan du få udbetalt lave lånebeløb inden for en time. Højere beløb på over 20.000 kr. kræver typisk et par dages behandlingstid.

Brug oversigten her på siden, og find et netlån lån