Lån til andelsbolig som studerende

Opdateret: 23. april 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til andelsbolig som studerende

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til andelsbolig som studerende

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 10.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 100 kr. Samlet tilbagebetaling 12.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

  • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
  • Du behøver kun at lave én låneansøgning
  • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan man låne penge til en andelsbolig som studerende?

Ofte er det en god investering at købe ejendom frem for at leje. På den måde smider du ikke en masse penge ud af vinduet hver måned, men betaler af på boligen, hvilket fungerer som en opsparing, du får igen, den dag du sælger.

Det kan være svært at få lov at låne til en ejerbolig som studerende, og derfor er en andelsbolig en god mellemvej. Måske har du noget opsparing selv, som du ønsker at supplere med et lån, eller måske har du behov for at låne hele beløbet.

De billigste andelsboliger koster ned til omkring 100.000 og op til flere millioner afhængigt af geografi og bolig. Om, du kan få lov at låne, afhænger af prisen på andelsboligen og din private økonomi.

Nogle banker har særlige andelsboliglån, som svarer til et boliglån, hvor du stiller sikkerhed i boligen. Men i princippet kan du bruge et hvilket som helst lån til at finansiere en andelsbolig.

Hvor meget kan jeg låne til en andelsbolig?

Lån til andelsbolig studerende

Hvorvidt, du kan låne penge til en andelsbolig, afhænger af flere faktorer:

  • Hvordan ser din økonomi ud – er du kreditværdig?
  • Hvor mange penge skal du låne?
  • Hvor mange penge har du opsparet?
  • Har du anden gæld?
  • Hvordan ser fremtidsudsigterne ud rent økonomisk?

Hvor meget, banken gør ud af de forskellige punkter, afhænger i høj grad af, hvordan og hvor meget du skal låne. Der vil typisk være en grundigere kreditvurdering – altså en vurdering af din økonomi – forbundet med andelsboliglån end med forbrugslån. Omvendt kan renten være mere fordelagtig ved et boliglån.

Den nemme løsning er et forbrugslån, da alt kan klares online. Du søger online, bliver kreditvurderet online og får svar online. Du skal ikke møde fysisk, og du skal ikke forsvare dit valg om at købe bolig. Du skal heller ikke stille sikkerhed i boligen, som det kan være tilfældet med andelsboliglån via fysiske banker.

Hvad skal jeg betale om måneden for at låne penge som studerende?

Som studerende har du formodentlig ikke særlig mange penge mellem hænderne. Derfor er det naturligvis afgørende, hvordan dit budget ser ud med et lån til andelsbolig. I de fleste tilfælde vil det være billigere at afdrage på en andelsbolig end at betale lejeudgifter til en lejebolig.

Det månedlige afbetalingsbeløb afhænger af, hvor mange penge du låner, og hvor mange måneder du ønsker at afbetale beløbet over. Sidstnævnte kaldes løbetiden. Som tommelfingerregel er det billigere om måneden at betale over lang tid. Til gengæld er der også flere omkostninger forbundet med dén løsning, og lånet bliver samlet set dyrere.

Nedenfor får du et overblik over, hvad du nogenlunde skal betale om måneden ved at låne mellem 50.000 og 350.000 kr. til en andelsbolig via Lendo – og hvor beløbet afbetales over 10 år.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
50.00010 år586
100.00010 år1.173
150.00010 år1.759
200.00010 år2.345
250.00010 år2.932
300.00010 år3.518
350.00010 år4.104

Ovenstående tal er taget fra Lendos låneberegner. Du kan her ansøge om lån fra 10.000 til 350.000 kr. som privatlån. Eksemplerne er med en variabelt debitorrente på 7%. Hvor meget, du reelt kommer til at afbetale pr. måned, afhænger af det specifikke lån, du får.

Udover afbetalingen på lånet, skal du også hver måned betale en given boligydelse til andelsforeningen. Ydelsen varierer meget fra forening til forening, men du kan altid se den på salgsannoncen.

ung studerende køber andelsbolig

Relateret: Lån til indskud

FAQ

Hvordan låner man penge til en andelsbolig?

Ønsker du at låne en større sum penge, kan du ansøge om et forbrugslån online hos de enkelte banker eller via sammenligningstjenester som Lendo, hvor du søger hos mange banker samtidig.

Kan jeg låne penge når jeg er på SU?

Ja, det kan du godt. Som studerende kan du enten låne penge via et SU-lån, som dog er en ekstra månedlig udbetaling, eller via et forbrugslån. Sidstnævnte er et lån, hvor du får hele lånebeløbet udbetalt på én gang.