Lån til isolering

Opdateret: 15. juli 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til isolering

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til isolering

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 30.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 300 kr. Samlet tilbagebetaling 36.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

  • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
  • Du behøver kun at lave én låneansøgning
  • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan man låne penge til isolering?

Isolering af boligen har aldrig være en bedre idé, da varmeudgifterne har gennemgået en historisk høj stigning. Derfor handler det om at holde på varmen, så udgifterne kan holdes nede.

Det er selvfølgelig mest rentabelt, hvis du kan bruge opsparede penge til at finansiere energiforbedrende tiltag, men er det ikke tilfældet, er det som regel muligt at låne penge til formålet.

Når der er tale om netop energiforbedrende tiltag, har du typisk to forskellige muligheder for at låne penge:

  • Du kan låne op i din friværdi
  • Du kan tage et forbrugslån

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og de afhænger i høj grad af din situation.

Lån i friværdi

Når der er tale om boligforbedrende tiltag, vil banken typisk gerne være med på et lån i friværdien. I princippet betyder det, at dit boliglån eller realkreditlån forhøjes ud fra de eksisterende vilkår. Det koster dog et gebyr. Fordelen ved denne løsning er, at du får en rente, der svarer til din eksisterende rente, hvilket typisk er den billigste løsning.

Ulemperne ved et lån i friværdien er, at det kun kan lade sig gøre i den bank, hvor du har dit boliglån, og at det kræver bankens godkendelse af projektet. Banken vil formentlig også kræve opsyn eller dokumentation undervejs. Det kræver også, at du har en friværdi, du kan bruge af. Altså, at boligen er mere værd, end du skylder i den.

Forbrugslån til renovering

Har du ikke (tilstrækkelig) friværdi, eller kan dit renoveringsprojekt ikke blive godkendt af banken, kan du tage skeen i egen hånd og finansiere projektet via et forbrugslån. Renterne på forbrugslån er typisk lidt højere, men til gengæld er kravene lavere.

Du kan ansøge om et forbrugslån online, og det behøver ikke at være i en bank, hvor du i forvejen er kunde. Du kan frit vælge det lån, der har de bedste betingelser og de laveste omkostninger.

Det kan være en fordel at søge om forbrugslån via en sammenligningsside som Lendo. Her sendes din ansøgning til en lang række banker, så du kan være sikker på at få det bedste lån – uden at skulle gøre en stor indsats.

Se også: Her kan du låne til nye vinduer

Hvor meget kan man låne til isolering?

Prisen på isolering afhænger af den ønskede isoleringsopgave. Ansøger du om lån i din friværdi, kan du låne det beløb, du har fået tilbud på. Ansøger du via et forbrugslån, bestemmer du selv beløbet.

Det er som regel en god idé at indhente tilbud på isolering, inden du ansøger om et lån. På den måde ved du, hvor mange penge du får brug for. Der er ingen grund til at låne for meget, da du betaler for de penge, du låner – og det er omvendt også ærgerligt at have lånt for lidt.

Via Lendo kan du ansøge om lån på mellem 10.000 og 350.000 kr., så uanset projektets omfang, vil du kunne finde et lån, der passer til dit behov. 

Hvad koster det at låne penge til hulmursisolering?

Der findes mange forskellige typer af efterisolering. Én af de mest anvendte – og én af de billigste – er hulmursisolering. Prisen udregnes typisk pr. m2 og ligger i gennemsnit på mellem 100 og 200 kr. pr. m2 mur. Den endelige pris afhænger dermed af boligens størrelse.

Nedenfor tages der udgangspunkt i en samlet hulmur på 200 m2 til en pris på 150 kr. pr. m2 – i alt 30.000 kr.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
30.0002 år1.357
30.0003 år936
30.0004 år726
30.0005 år600
30.0006 år517
30.0007 år457
30.0008 år413
30.0009 år379
30.00010 år352

At afbetale hulmursisolering kan altså gøres meget billigt. Besparelsen på varmeregningen skal naturligvis indtænkes i regnestykket. Jo hurtigere lånet til isoleringen er betalt ud, des hurtigere vil du få glæde af besparelsen på varmeregningen. 3

Relateret: Lån til jordvarme

FAQ

Kan man få tilskud til isolering?

Der er jævnligt tidsbegrænsede puljer til energiforbedrende tiltag. Du kan se hos Energistyrelsen, om der er puljer at søge i øjeblikket.

Kan isolering betale sig?

Efterisolering af især ældre boliger kan typisk betale sig, og tjener sig ofte ind igen på en relativt kort årrække. Efterisolering af tag, skråvægge og hulmur er nogle af de typer af isolering, der bedst kan betale sig.

Relateret: Lån til solceller