Lån 100.000

Opdateret: 23. april 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.
Vi anbefaler
Lån 100.000 vi anbefaler

★★★★★

10.000 – 500.000 kr

Lånebeløb

3,50 – 20,95 %

ÅOP

18 år

Min. alder

12 – 144 mdr

Afbetalingsperiode

*Eks: Samlet kreditbeløb 100.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Lav 1 låneansøgning – og få op til 17 lånetilbud

Spar besværet med mange låneansøgninger, forskellige typer af dokumentation og besvær med afslag og sammenligning. Med en sammenligningstjeneste skal du kun søge om lån ét sted, og du får mange tilbud retur – så du let og overskueligt kan vælge det bedste lån.

I guiden her kan du læse om lån på 100.000 kroner, herunder hvordan du kan låne, og hvordan du låner billigst.

Hvor kan jeg låne 100.000 billigst?

Det billigste lån på 100.000 kroner får du ved at indhente tilbud fra forskellige banker. Renterne ændrer sig ofte, og det er ikke sikkert, at det lån, der var billigst for en måned siden, også er det billigste i dag.

Desuden kan der være individuelle forskelle på de lån, du får tilbudt, afhængigt af din økonomi. Derfor er det ikke sikkert, at du og naboen får det samme lånetilbud på lån af samme størrelse – heller ikke selvom I søger på samme tid.

Kig på samlet tilbagebetalingsbeløb og ÅOP

Når du modtager de forskellige lånetilbud, er der tale om lån af samme størrelse med samme løbetid ud fra dit valg i ansøgningen. Derfor er lånene lette at sammenligne. Du kan enten kigge på “samlet tilbagebetalingsbeløb” eller “ÅOP”.

Samlet tilbagebetalingsbeløb afspejler hele det beløb, du ender med at betale inklusiv de lånte penge. Låner du 100.000 kroner og har udgifter til lånet for 20.000 kroner, vil det samlede tilbagebetalingsbeløb være 120.000 kroner.

ÅOP afspejler de årlige omkostninger i procent og er altså en procentsats for, hvor meget du betaler i omkostninger til lånet årligt.

Det lån med det laveste samlede tilbagebetalingsbeløb vil også have lavest ÅOP – og det er det billigste lån for dig samlet set, uanset hvad renter og gebyrer koster hver især.

Hvad kan man bruge et lån på 100.000 til?

Hvad kan man bruge et laan paa 100.000 til f.eks en ny bil - Lån 100.000

100.000 kroner er for de fleste rigtig mange penge, og for de færreste noget, der står på opsparingen. Derfor vil der også i mange tilfælde skulle lidt økonomisk hjælp til at købe ting i den prisklasse, uanset om der er tale om en kolonihave, en bil, en motorcykel eller noget helt fjerde.

Noget af det mest almindelige, danskerne bruger lån på 100.000 kroner til, er:

  • Kolonihave
  • Bil
  • Motorcykel
  • Samlelån
  • Renovering
  • Rejser
  • Store begivenheder (bryllup, konfirmation)

Lån til kolonihave

Drømmer du om bare tæer i græsset, rødvin på terrassen ud på de sene aftentimer og i det hele taget bare mere udeliv? En kolonihave behøver ikke at være et urealistisk ønske, som du aldrig får sparet sammen til.

Faktisk kan du allerede denne sommer nyde godt af kolonihaven ved at tage et lån. Du bliver kun bevilget lånet, hvis banken finder dig kreditværdig, og det betyder, at der er stadig er luft i økonomien efterfølgende, selvom du afbetaler på dit nye sommerhjem.

Lån til bil

Uanset, om den gamle bil er stået af, eller om du bare drømmer om en bil med større alufælge og et bedre anlæg, så får du rigtig meget brugt bil for 100.000 kroner.

Faktisk kan det typisk betale sig at lede efter brugt bil i den prisklasse frem for billigere biler, da der ofte er tale om nyere biler, der både er mere økonomiske og kræver mindre vedligeholdelse.

Lån til motorcykel

Det er ikke kun en ny bil, du kan låne penge til. Du kan også få drømmen om en ny motorcykel opfyldt. Motorcyklen kan måske endda fungere som et ekstra transportmiddel, der både kører længere på literen og koster mindre i vægtafgift end en bil.

Mangler du motorcykelkørekortet i første omgang, kan du vælge et kombineret lån på det samlede beløb, så der er til begge dele.

Samlelån

Noget af det, mange danskere vælger at låne 100.000 kroner til, er et såkaldt samlelån. Her er der ikke tale om et decideret forbrugslån, da pengene ikke går til forbrug, men til at samle klatgæld i et nyt og samlet lån.

Har du kredit flere forskellige steder med forskellige renter og løbetider, kan det være meget uoverskueligt og unødvendigt dyrt. Et samlelån giver dig mulighed for at vælge én samlet løbetid i et lån, hvor udgiften er den samme for hele beløbet.

De lånte penge bruger du til at indfri al din eksisterende gæld. På den måde går du fra mange små kreditorer og månedlige afbetalinger til én kreditor med én månedlig afbetaling. Det sparer dig en masse penge og giver dig et bedre overblik over din økonomi.

Hvordan kan man låne 100.000 kroner?

Ønsker du at låne 100.000 kroner uden sikkerhed, vil det for dig som privat være via et forbrugslån. Lånet kan – afhængigt af banken – kaldes forskellige ting som f.eks. billån og rejselån, men i praksis vil der tale om et forbrugslån.

Et forbrugslån er et lån til forbrug. Det vil sige, at du selv bestemmer, hvad lånet skal bruges på. Du skal ikke dokumentere det, og du skal ikke stille sikkerhed for lånet.

Det vil også sige, at hvis du får et lån på 100.000 kroner og finder en bil til 80.000 kroner, kan du frit bruge de resterende penge på det, du har lyst til – uanset om det er til opsparingen, en rejse eller en ny garderobe.

Om du kan få et forbrugslån på 100.000 kroner, afhænger af din økonomi. Bankerne foretager en såkaldt kreditvurdering af dig for at vurdere, hvorvidt din økonomi er egnet til et lån af den størrelse.

Kreditvurdering

Det er generelt blevet sværere at låne penge, og det skyldes, at der tidligere var for mange låntagere, der endte i RKI, fordi de ikke overholdt deres låneaftaler. Derfor skal du igennem en kreditvurdering, når en bank skal vurdere, hvorvidt den vil tilbyde dig et lån.

Det gælder både fysiske og online banker, men kravene til vurderingen kan variere. Det skyldes, at der ikke er faste regler på området, men udelukkende retningslinjer og anbefalinger.

Kreditvurderingens formål er at vurdere, om din økonomi kan bære kredit. Ved lån af denne størrelse, bliver der typisk foretaget en grundig kreditvurdering, der blandt andet indbefatter årsopgørelser, adgang til informationer om din gæld og formue og lønsedler.

Ud fra din samlede økonomi – dine indtægter, dine faste udgifter og din øvrige gæld – vil banken vurdere, om du i deres øjne er kreditværdig og kan blive tilbudt et lån.

Eftersom kravene til vurderingen varierer fra bank til bank, kan du godt risikere at blive vurderet kreditværdig i nogle banker, mens andre banker ikke vil vurdere dig kreditværdig.

Du kan læse mere om at blive kreditvurderet her: Hvad betyder kreditvurdering?

Løbetid på lånet

Løbetiden på lånet er den årrække, du vælger at tilbagebetale lånet over. Typisk vil løbetiden være længere, des større et lån, der er tale om. I tabellen nedenfor kan du se, hvordan valg af lånets løbetid påvirker din månedlige afbetaling.

Det er vigtigt at finde et månedligt beløb, der passer i din økonomi – og som ikke vil være en udfordring i alle de år, du betaler af på lånet.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
100.0004 år2.460
100.0005 år2.032
100.0006 år1.748
100.0008 år1.396
100.00010 år1.186
100.00012 år1.049
100.00015 år915

Ovenstående er et eksempel ud fra gennemsnitlige tal. Det præcise beløb for månedlig afbetaling afhænger af det specifikke lånetilbud. Alligevel er tabellen meget god til sammenligning, da det afspejler et cirka beløb afhængigt af den valgte løbetid.

For mange vil der for eksempel være en betydelig forskel på at betale 2.460 kroner om måneden (løbetid på 4 år) og at betale 1.049 kroner om måneden (løbetid på 12 år).

Sammenlign tilbud med Lendo

Priserne på lån varierer rigtig meget, og der er i gennemsnit hele 18.000 kroner at spare ved at benytte Lendos sammenligningstjeneste, når du skal søge om et lån.

Det er naturligvis en klar fordel at kunne spare så mange penge på lånet, men det er også både nemt og hurtigt at vælge dén løsning frem for selv at søge om lån hos forskellige banker for efterfølgende at sammenligne.

Du sparer nemlig dig selv for eventuelle afslag. De tilbud, du modtager fra Lendo, er fra banker, der har vurderet dig kreditværdig og gerne vil tilbyde dig et lån. Lånetilbuddene kommer på ganske kort tid, og de er nemme at sammenligne.

Du skal altså hverken bruge unødvendigt lang tid på at ansøge om eller sammenligne lån – og du kan tilmed spare rigtig mange penge.

FAQ

Hvad koster det at låne 100.000 kroner?

Prisen på et lån på 100.000 kroner afhænger både af banken og af lånets betingelser, herunder lånets løbetid.

Hvad koster et lån i rente?

Et lån på 100.000 kroner kan koste helt ned til omkring 3,60% i rente, men det er vigtigt at kigge på lånets samlede omkostninger i form af ÅOP, når du sammenligner lån.

Kan jeg få et lån uden sikkerhed?

Ja, du kan typisk altid vælge et lån uden sikkerhed, når du søger om forbrugslån hos online banker.