Lån 300.000

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån 300.000

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån 300.000

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 300.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 3000 kr. Samlet tilbagebetaling 360.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Det behøver hverken at være besværligt eller dyrt at låne 300.000 kroner. Finten er at indhente lån flere steder og sammenligne omkostningerne. Der kan være mange tusinde kroner at spare i renter og gebyrer på det samme type lån.

Med en sammenligningstjeneste kan du spare en masse tid på at kontakte banker og sende låneansøgninger. Her laver du en enkelt låneansøgning online, som automatisk sendes ud til 17 banker. Det vil sige, at du har mulighed for at modtage op til 17 lånetilbud på samme type lån – afhængigt af din kreditværdighed.

At modtage flere lånetilbud gør det muligt at vælge markedets billigste lån. Brugere af sammenligningstjenesten Lendo sparer i gennemsnit 18.000 kroner på deres lån – blot ved at sammenligne.

Hvor kan jeg låne 300.000 billigst?

Den billigste måde at låne 300.000 kroner på er ved at søge om lån flere steder. Det skyldes, at prisen på lån sjældent er fastlagt på forhånd, men dels følger markedet og dels afhænger af din personlige økonomi og lånets betingelser.

Det vil sige, at udgifter til lånet kan variere afhængigt af låntager, og at det dermed ikke er muligt at sige noget om prisen på et lån på forhånd. Bankerne kører typisk med en fra-pris eller fra-rente, men det er ikke sikkert, at netop dén rente tilbydes på dit lån.

Renterne ændrer sig nemlig også typisk i takt med lånebeløb og løbetid, når du bruger de online bankers eller Lendos låneberegnere.

Sammenlign lån

Det billigste lån får du ved at sammenligne de lånetilbud, du modtager. Det kan virke omstændeligt, men det er det faktisk slet ikke, når lånene er lavet ud fra samme låneansøgning.

I så fald er der nemlig tale om lån med samme betingelser i henhold til lånebeløb og løbetid – og de er nemme at sammenligne.

Overordnet set kan du sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid på to forskellige måder:

  • Sammenlign ÅOP
  • Sammenlign det samlede tilbagebetalingsbeløb

Da ÅOP er en procentsats, der har en ret kompliceret formel, er det klart nemmest at sammenligne det samlede tilbagebetalingsbeløb, da der her er tale om kroner og ører.

Låner du 300.000 kroner, kan du kigge på det samlede tilbagebetalingsbeløb og se, hvor meget du ender med at betale for lånet inkl. omkostninger. Er det samlede tilbagebetalingsbeløb på 345.000 kroner, har du samlet set omkostninger i forbindelse med lånet for 45.000 kr.

De 45.000 kroner dækker over alle udgifter, der er i forbindelse med lånet. Det gælder alle typer af gebyrer og renter.

Hvad kan man bruge et lån på 300.000 til?

300.000 kroner er mange penge, og de færreste kan og vil låne den slags penge til forbrug. Derfor vil langt de fleste lån på 300.000 kroner have et formål som for eksempel renovering af boligen, tilbygninger eller en ny bil.

Lån til renovering

Trænger boligen til nyt tag, nye vinduer eller nyt køkken og badeværelse? Noget af det mest almindelige at låne 300.000 kroner til er renovering af boligen.

Lån til tilbygning

Ofte kan det betale sig at bygge til frem for at sælge og købe nyt. Der er nemlig altid en del udgifter forbundet med køb og salg af bolig. En tilbygning eller udnyttelse af loftrum kan derfor være en god økonomisk beslutning – der desuden øger værdien af din bolig.

Lån til en bil

En ny bil kan være en stor post i budgettet, så de fleste vil vælge at finansiere den med et billån, der afbetales med et overkommeligt månedligt beløb. Nyere biler har desuden typisk en positiv betydning for din privatøkonomi i forhold til både grøn ejerafgift, vedligeholdelsesudgifter og brændstoføkonomi.

Hvordan kan man låne 300.000 kroner?

Flere og flere låner penge online. De mest almindelige måder at låne 300.000 kroner på er:

Forbrugslån

Et forbrugslån er, som navnet antyder, et lån til forbrug. I praksis betyder det, at du ikke skal forsvare, hvad pengene skal bruges på, og at du kvit og frit kan bruge dem, som det passer dig.

Det kræver en ret god økonomi at få lov at låne 300.000 kroner som et forbrugslån.

Dokumenteret lån

Et dokumenteret lån er noget mere almindeligt. Det fungerer lidt som et forbrugslån og er også uden sikkerhed, men til gengæld skal du dokumentere, hvad pengene skal bruges på.

Det kan f.eks. være i form af et billån, hvor lånet bliver godkendt til køb af en specifik bil, eller til renovering af huset, hvor lånet godkendes til den specifikke renoveringsopgave.

I dette tilfælde kan du ikke bare bruge pengene på noget andet. Bliver der penge til overs, kan du dog typisk forvalte dem, som du har lyst.

Lån i friværdi

Ejer du en bolig – og er den mere værd, end du skylder i den – kan du måske få lov at låne op i friværdien. Det er typisk en ret billig måde at låne på, men omvendt kræver lånet, at du dels ejer en bolig, og at den er 300.000 kroner mere værd, end du skylder i den.

Det kræver også, at banken vil godkende, at du låner op i friværdien. Ofte kræver det, at du vil dokumentere, hvad pengene skal bruges på, f.eks. renovering eller tilbygning. De fysiske banker er ofte mere tilbøjelige til at godkende lån i friværdien, hvis målet med lånet er at forøge boligens værdi, mens det ikke har den store betydning for de online banker.

Samlelån

Har du i forvejen “klatgæld”, altså mindre gældsposter hos forskellige kreditorer, er der typisk en økonomisk fordel i at samle gælden i et såkaldt samlelån. Du kan ofte opnå en bedre rente ved at samle lånene, og du får desuden et meget bedre overblik over din gæld.

Et samlelån godkendes ud fra dokumentation fra dine eksisterende kreditorer. Som regel vil banken også hjælpe dig med at indfri din eksisterende gæld.

Hvad er en kreditvurdering?

Når du ansøger om et lån, vurderer banken, om de vil tilbyde dig det. Det hedder en kreditvurdering – altså en vurdering af, om du er værdig til kredit (i bankens øjne).

Kravene til en kreditvurdering kan variere fra bank til bank, så du kan godt blive vurderet kreditværdig det ene sted, men få afslag et andet. Derfor er det altid en god idé at ansøge om lån hos flere forskellige banker.

En kreditvurdering tager udgangspunkt i oplysninger om din indtægt, dine faste udgifter, din gæld og din formue. Det hele bliver holdt op imod hinanden, og derudfra bliver det vurderet, om din økonomi kan klare et lån af den størrelse, du ansøger om – med den løbetid og det månedlige afdrag, du har valgt.

ÅOP og samlet tilbagebetalingsbeløb

Det koster penge at låne penge. Hvor meget, det koster, afhænger af det specifikke lån. Det er en udbredt misforståelse, at du kan se på lånets renter, hvor meget det koster.

Selvom det ved nogle lån er tilfældet, er der mindst lige så mange lån, hvor rentesatsen alene ikke afspejler de samlede udgifter. Ofte er der nemlig også én eller flere typer af gebyrer forbundet med lånet.

Når du vælger at modtage lånetilbud via en sammenligningstjeneste, er lånetilbuddene på lavet ud fra samme lånebeløb og løbetid. Det gør dem meget sammenlignelige. Du kan vælge enten at kigge på ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i Procent eller det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Du vil altid kunne finde det billigste lån ved lån med samme løbetid og lånebeløb ved at kigge på ÅOP eller det samlede tilbagebetalingsbeløb og vælge det laveste.

  • Er ÅOP på 8%, er der 8% i årlige omkostninger forbundet med at have lånet. ÅOP er svær at beregne, men giver et udtryk for, om lånet samlet set er billigere eller dyrere end alternativerne.
  • Er det samlede tilbagebetalingsbeløb 375.000 kroner, vil du – ved et lån på 300.000 – have udgifter for 75.000.

Ved lånetilbud, der er givet på baggrund af samme låneansøgning, vil du opdage, at ÅOP og det samlede tilbagebetalingsbeløb hænger sammen, således at det lån med lavest ÅOP også er det lån med de laveste samlede tilbagebetalingsbeløb.

Vælg en løbetid der passer til din økonomi

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
300.0004 år7.256
300.0006 år5.166
300.0008 år4.131
300.00010 år3.518
300.00012 år3.116
300.00014 år2.834
300.00015 år2.723

Spar penge med lånetilbud via Lendo

I stedet for at bruge timer på at kontakte banker eller udfylde online låneansøgninger, vente på svar, sammenligne forskellige typer af tilbud, osv., kan du i stedet vælge den nemme løsning med Lendo.

Lendo er en sammenligningstjeneste, der samarbejder med hele 17 forskellige banker. For dig betyder det, at du kun behøver at udfylde én låneansøgning, men at du potentielt kan få lånetilbud fra op til 17 banker.

På den måde er du sikret altid at få den bedste pris og de bedste vilkår i øvrigt på det lån, du står og mangler.

FAQ

Hvad koster det at låne 300.000 kroner?

Prisen på et lån på 300.000 kroner afhænger af lånets samlede omkostninger, herunder renter og gebyrer.

Hvor er det bedst at låne penge?

Det er bedst at låne penge i en bank med gode anmeldelser, da det betyder, at tidligere og nuværende kunder har fået en god service.