Lån 19 år

Opdateret: 15. juli 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Som ung kan det være udfordrende at finde et online lån, du kan blive bevilliget til. Det skyldes, at mange låneudbydere har en aldersgrænse på 23 eller 25 år. Her på siden kan du se de lånemuligheder, du har, hvis du er 19 år.

Lån for 19-årige

I Danmark skal du være myndig for at kunne optage gæld. Det vil sige, at du i praksis kan få et lån, fra den dag du er fyldt 18 år. Det er dog ikke alle låneudbydere, der er villige til at låne penge ud til unge, der først lige har fået ansvar for deres egen økonomi.

Derfor er der mange udbydere af online lån, der har en højere aldersgrænse. Nogen på helt op til 25 år. Som 19-årig kan det være svært at gennemskue, hvor du overhovedet kan få bevilliget et lån.

Hos Credio gør vi det nemt for dig. Her på siden har vi nemlig samlet alle de lån, du kan få som 19-årig.

Kan jeg få et online lån?

Først og fremmest skal du finde et lån, hvor du lever op til kravene. Her på siden er alle lån uden sikkerhedsstillelse. Det vil sige, at du ikke skal fortælle, hvad du vil bruge pengene på. Der er dog stadig en række krav, som du skal leve op til, for at få godkendt et lån:

  • Du skal bo og have adresse i Danmark
  • Du skal have en bankkonto i en dansk bank
  • Du skal have NemID
  • Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI

Ovenstående krav er ret generelle for de danske udbydere af lån. Nogle låneudbydere kan have øvrige krav som for eksempel et minimumskrav for indkomst eller rådighedsbeløb.

For låneudbyderne handler det om at kunne finde frem til deres kunder for at kunne opkræve gælden. Derfor skal du have en dansk adresse, og derfor skal du identificere dig via NemID.

Derudover må du ikke tidligere have misligholdt gæld – altså være registreret i RKI. Her bliver du registreret som dårlig betaler, hvis du førhen har haft en låneaftale, som du ikke har overholdt.

Gode råd til lån som ung

Er du 19 år, er det sandsynligvis første gang, du skal låne penge. Derfor er det vigtigt at kende til omstændighederne omkring lån. 50.000 unge mellem 18 og 30 år er registreret i RKI. Det vil sige, at de har haft optaget et lån, som de ikke har kunnet betale tilbage. Læs mere om lån til unge her.

At stå i RKI er alvorligt. Uanset omfanget af lånet, vil din registrering blive stående i 5 år, medmindre du betaler gælden. I de 5 år er det stort set umuligt at låne penge i Danmark – hverken online eller i banken. Det kan betyde, at du ikke kan låne penge til en bolig eller en bil i fremtiden.

Du skal derfor kun låne penge, hvis du har råd til at tilbagebetale dem. Vælg et månedligt afbetalingsbeløb, som er overkommeligt i din økonomi. I princippet betyder det ikke nær så meget, at renten er lidt højere, hvis bare det månedlige beløb passer til dit budget.

Hvad koster det at få et lån?

Uanset, om du ønsker at låne penge til en ny mobil, en brugt bil eller en rejse, koster det penge at låne penge. Typisk vil et lån være tillagt enten gebyrer eller renter – eller begge dele. Det afspejler det, du betaler for at låne penge.

Det er svært at sammenligne renter og gebyrer. Derfor bør du altid kigge på ÅOP, hvis du skal sammenligne priser på lån. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og samler alle udgifter til lånet, uanset hvad udgifterne kaldes.

Priseksempel på lån 19 år, tabel:

LånebeløbLøbetidÅOPTilbagebetaling i alt
10.00012 måneder25%12.500
10.00012 måneder20%12.000
10.00012 måneder15%11.500
10.00012 måneder10%11.000

FAQ

Hvor meget kan man låne som 19 årig?

Hvor meget du kan låne som 19 årig er helt individuelt. Når en udbyder skal bestemme hvor meget du kan låne kigger de bl.a. på indtægter, udgifter, rådighedsbeløb og hvor meget du kan betale tilbage.

Kan man låne penge som 19 årig?

Du kan som 19 årig tage en række forskellige lån. Du kan bl.a. tage et SU-lån, hvis du er studerende. Du kan få en kassekredit, tage et forbrugslån eller finde et online lån der passer til dine behov.