Lån 50.000

Opdateret: 15. juli 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.
Vi anbefaler
Lån 40.000 vi anbefaler

★★★★★

10.000 – 500.000 kr

Lånebeløb

3,50 – 20,95 %

ÅOP

18 år

Min. alder

12 – 144 mdr

Afbetalingsperiode

*Eks: Samlet kreditbeløb 50.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Lav 1 låneansøgning – og få op til 17 lånetilbud

Du kan nemt og billigt låne 50.000 online ved at bruge en tjeneste, der sammenligner lånetilbud. På den måde skal du kun udfylde én ansøgning, men modtager lånetilbud fra mange forskellige banker – og så er det bare op til dig at vælge det bedste tilbud.

I guiden her finder du information om lån på 50.000 kroner. Du kan læse om, hvordan du billigst låner 50.000, hvordan du nemmest sammenligner lån, og hvad du egentlig kan bruge et online lån til.

Billigste lån på 50.000

Der kan være rigtig mange penge at spare på at sammenligne lån. I gennemsnit sparer brugere af sammenligningsværktøjer som Lendo op imod 18.000 kroner ved at vælge det billigste lånetilbud.

Hos Credio.dk hjælper vi dig til at vælge det billigste lån. Der er nemlig ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt for at låne den samme mængde penge.

Hvad kan man bruge et lån på 50.000 til?

Et lån på 50.000 kroner, der er optaget i en online bank, er i langt de fleste tilfælde enten et forbrugslån eller en kassekredit. Fælles for begge typer af lån er, at de er uden sikkerhed.

Det vil sige, at banken ikke får pant i dine værdier, som er tilfældet ved et traditionelt billån eller huslån, og at du samtidig ikke skal dokumentere, hvad pengene bliver brugt på.

Pengene fra lånet kan du altså i princippet bruge på præcis dét, du har lyst til – uden at behøve at forsvare valget over for nogen. Det gælder, uanset om pengene skal gå til en bil eller en ferie.

Billån på 50.000 kroner

Priserne på brugte biler er nedadgående, og det betyder, at du kan få en rigtig fornuftig brugt bil for 50.000 kroner – både i forhold til kilometerstand og alder.

Har du behov for en bil, kan det samtidig typisk betale sig at give lidt ekstra for en bil, der er billigere i grøn ejerafgift og kører længere på literen end en tilsvarende billigere bil, der har nogle højere faste omkostninger.

Ansøger du om et lån på 50.000 kroner til en bil, og du efterfølgende finder den helt rigtige bil til 40.000 kroner, kan du frit beholde de sidste 10.000 kroner. Du kan enten gemme dem og bruge dem på vedligeholdelse af bilen, nye dæk – eller noget, der slet ikke er relateret til bilen.

Det er ikke altid, at det kan betale sig at tilbagebetale dem på lånet med det samme. Det afhænger af, hvorvidt det koster et gebyr at afvige fra låneaftalen. Ved en kassekredit kan det dog altid betale sig.

Lån til rejser

Vil du gerne tage et par måneder ud af kalenderen for at rejse? Den drøm behøver ikke at være uopnåelig, selvom opsparingskontoen ikke rækker. Har du generelt en fin økonomi, kan du sagtens låne pengene via en kassekredit eller et forbrugslån. Det samme gælder for sommerferierejsen eller skituren.

Det kan være mere overskueligt at tilbagebetale et fast månedligt beløb efterfølgende ved at betale af på et lån end at spare det op på forhånd. Især hvis du gerne vil rejse snart.

Lån til flytning

Uanset, om du har behov for et tilskud til selve flytningen, til indskuddet eller til nye møbler og hårde hvidevarer, kan det være nødvendigt med en økonomisk indsprøjtning i form af et lån.

I hvert fald hvis du gerne vil sikre dig den helt rigtige lejlighed, som dog koster alt for meget i indskud til din opsparing. Eller du vil undgå at sidde på gamle sodavandskasser de næste mange måneder.

Er du i tvivl om, hvor mange penge du præcis får brug for i forbindelse med din flytning, kan en kassekredit være en god idé. Her betaler du kun renter for den del af lånet, du rent faktisk ender med at gøre brug af.

Hvordan kan man låne 50.000?

Ønsker du et online lån på 50.000 kroner, kan du overordnet set vælge mellem to forskellige typer af lån:

Kassekredit på 50.000

En kassekredit er en bevilling af et overtræk på din konto. En kassekredit på 50.000 kroner vil dermed betyde, at du kan trække din konto op til 50.000 kroner i minus.

Det er smart, hvis du ikke helt ved, hvor mange penge du ender med at få brug for – for eksempel i forbindelse med en flytning. Du betaler nemlig kun renter for den del af kassekreditten, som du gør brug af.

Forbrugslån på 50.000

Et forbrugslån er et overordnet begreb for lån, der i praksis kaldes mange forskellige ting. Det kan være indskudslån, billån, rejselån, osv. Fælles for de forskellige typer af lån er, at de kan bruges på forbrug og er uden sikkerhed.

Køber du et hus via et traditionelt huslån i banken, vil banken have pant i dit hus. Med et lån uden sikkerhed, har banken ikke pant i dine ting. Du behøver heller ikke at forklare eller dokumentere, hvad du vil bruge lånet på. Det er helt op til dig.

Sådan laves en kreditvurdering

Når du ansøger om et lån, vil banken først og fremmest se på, om du er kreditværdig. Det vil sige, om din økonomi – i deres øjne – kan bære det lån, du ansøger om.

Kreditværdighed er en kombination af dine indtægter, dine faste udgifter og din gæld. Kravene til din kreditværdighed kan variere fra bank til bank. Fælles er dog, at din økonomi skal være god nok til at bære afbetalingen på det nye lån.

Har du en fast indkomst, betaler du dine regninger til tiden, og har du ikke megen “klatgæld”, vil du formentlig være kreditværdig i de fleste bankers øjne.

Der er ingen direkte regulativer for, hvordan den enkelte bank skal kreditvurdere dig som låntager, men Finanstilsynet har lavet en vejledning om kreditværdighedsvurdering, som bankerne anbefales at følge.

Vælg den rigtige løbetid på lånet

Når du ønsker at låne 50.000 kroner, skal du først og fremmest beslutte lånets løbetid. Lånets løbetid er den tidsmæssige periode, lånet løber over. Er lånets løbetid på 3 år, betaler du et givent beløb hver måned i 3 år.

Lånets løbetid sammenholdt med udgifterne på lånet bestemmer, hvor meget du skal afbetale hver måned. Det er altså vigtigt at vælge en løbetid, der passer til din økonomi.

I tabellen nedenfor kan du få et overblik over sammenhængen mellem et låns løbetid og den månedlige afbetalings størrelse.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
50.0001 år4.458
50.0002 år1.305
50.0003 år1.588
50.0004 år1.230
50.0005 år1.016
50.0006 år874
50.0007 år773
50.0008 år698

Ovenstående tal er baseret på Lendos låneberegner. De faktiske tal afhænger af det lånetilbud, du vælger, og kan dermed variere i forhold til det enkelte lån.

Alligevel er det en meget god oversigt til at se forskellene på de månedlige betalinger afhængigt af lånets samlede løbetid. For mange er der en væsentlig forskel på at betale 698 kr. om måneden (løbetid på 8 år) og 1.230 kr. om måneden (løbetid på 4 år).

Få flere lånetilbud med Lendo

Den gyldne vej til det billigste lån er sammenligning. Lad være at ansøge om det første og bedste lån, du falder over eller bliver tilbudt. Indhent flere forskellige tilbud, for der er rigtig mange penge at spare.

I hvert enkelt lånetilbud kan du se, hvor meget du skal betale retur alt i alt. Det hedder typisk “samlet tilbagebetalingsbeløb”. Kigger du på lånets ÅOP, vil du se, at det lån med lavest ÅOP også er det lån med det laveste samlede tilbagebetalingsbeløb.

Hos Lendo kan du spare en masse tid og energi på at indsende låneansøgninger og dokumentation og afvente svar for derefter at sammenligne. I stedet kan du nøjes med at indsende én låneansøgning med nødvendig dokumentation for derefter at modtage lånetilbud fra mange forskellige banker.

På den måde får du kun svar fra de banker, der gerne vil bevillige dig et lån, og det er både nemt og hurtigt at ansøge og efterfølgende at sammenligne lånene for at godkende det lån, der i dit tilfælde er bedst.

FAQ

Hvad koster det at låne 50.000 kroner?

Renten starter fra 3,49%, men de samlede udgifter varierer afhængigt af banken. Derfor er det altid en god idé at sammenligne flere lånetilbud.

Hvor hurtigt kan jeg få et lån?

Ved at bruge Lendos låneansøgning, modtager du lånetilbud på få minutter. Du kan dermed meget hurtigt ansøge om og få bevilliget et lån.