Lån penge i Norge

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Lån penge i Norge som dansker

Hvis du som dansker er flyttet til Norge permanent med en norsk bopælsadresse, vil du højst sandsynligt kunne tage norske lån uden større problemer. Bor du til gengæld i Danmark og overvejer et norsk lån, kan du i langt de fleste tilfælde godt glemme ideen igen, da de norske låneudbydere kræver norsk bopælsadresse.

Til gengæld kan du som dansker bosiddende i Danmark vælge imellem rigtig mange nemme og billige nye kviklån, herunder lån uden sikkerhed, lån uden kreditvurdering og lån trods RKI.

Vi har samlet de mest ansøgte kviklån i Danmark her:

Lån penge i Norge med dansk cpr

Det er ingen hindring for dig, der bor i Norge, at tage et lån i Norge med dansk cpr. Mange af de skandinaviske låneudbydere arbejder på tværs af grænser, og du vil derfor ofte kunne genkende navnene fra Danmark, herunder f.eks. L’easy. Låneudbyderne kan dog også have forskellige navne under samme koncern, hvorfor de ikke umiddelbart forbindes med de danske.

Lån i Norge:

Nogle af de mest ansøgte kviklån i Norge fås her:

  • L’easy
  • Nextfinance
  • Polarlån
  • Thorn

Norske lån til danskere

Ønsker du at tage et norsk lån som dansker, ligner processen stort set den, du kender fra Danmark. Ansøgningen foregår online, hvor du indtaster det beløb, du ønsker at låne. Typisk kan du også selv være med til at vælge løbetiden for lånet og dermed det månedlige afbetalingsbeløb. Nogle låneudbydere tilbyder små kviklån af et par tusinde kroners størrelse, mens andre tilbyder større kviklån – også kaldet forbrugslån.

Når du har fundet frem til det lån, du gerne vil have, ansøger du ved at indtaste dine oplysninger og bekræfte. NemID er en dansk ”opfindelse”, og du kan dermed ikke bruge det til at underskrive i Norge. Oftest vil du få svar samme dag eller dagen efter, og enkelte låneudbydere er også meget hurtige med næsten prompte svar. Pengene kan ligeledes være på din konto samme dag eller dagen efter, såfremt du godkendes til lånet. Vær dog opmærksom på, at det typisk kræves, at du har en norsk bankkonto.

RKI lån i Norge

I Danmark er det rigtig svært at låne penge, hvis du står registreret i RKI, da låneudbyderne vil se dig som dårlig betaler – og dermed vurdere chancerne for at få lånet tilbagebetalt som værende dårlige. Der findes lån trods RKI i Danmark, men mulighederne er ikke mange.

Til gengæld kan du typisk sagtens optage lån i Norge, selvom du er registreret i RKI i Danmark. Det er de færreste norske låneudbydere, der vil kigge på internationale betalingsanmærkninger (men der kan dog være enkelte tilfælde). RKI findes også i Norge, og er du registreret her, vil det blive langt sværere at blive godkendt til et norsk lån.

SMS lån – Norge til Danmark

Selvom det helt principielt kan lade sig gøre at blive godkendt til et norsk SMS lån, selvom du er dansker og bor i Danmark, kræver det noget af en indsats. Typisk vil du både skulle have norsk mobilnummer, norsk folkeregisteradresse og norsk bankkonto. Netop ved et SMS lån kigges der dog ikke nødvendigvis på bopælsadressen, men udbyderen vil typisk afslå at udbetale lånet til en udenlandsk konto.

Relateret: Lån i udlandet

Kan man tage et lån i Norge som dansker?

Ja, der er intet der hindrer dig i at ansøge om et lån i Norge, hvis du er bosat i Norge. Du kan både ansøge om lån hos en lokal bank, eller en af de mange online låneudbydere.

Kan alle låne i Norge?

Ligesom i Danmark er der betalingsanmærkninger og registrer for dårlig betalere. Dette kan forhindre dig i at låne penge i Norge.