Lån til nye vinduer

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til nye vinduer

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til nye vinduer

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 40.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

  • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
  • Du behøver kun at lave én låneansøgning
  • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan man låne penge til nye vinduer?

Uanset, om dine vinduer er gamle og slidte, decideret ødelagte, eller om du bare gerne vil isolere bedre og spare penge på varmeregningen, kan du blive nødt til at låne penge til nye vinduer. Et enkelt vindue eller to kan de fleste klare, men er der tale om nye vinduer i hele boligen, er der tale om en større udgift.

I gennemsnit koster nye vinduer mellem 1.000 og 2.500 kr. pr. vindue inkl. montering, afhængigt af vinduestypen. Det kan hurtigt løbe op, hvis alle boligens vinduer skal skiftes. Er nogle af vinduerne begyndt at give efter, kan det være en fordel at skifte dem alle på samme tid, da det typisk er billigere end at få skiftet dem løbende.

Der er overordnet set to forskellige måder at låne penge til nye vinduer:

  • Lån i friværdien
  • Forbrugslån

Lån i friværdien er typisk den mest rentable måde at låne penge på til renoveringer. Det kræver dog, at du dels har den nødvendige friværdi, og at banken eller realkreditinstituttet vurderer, at udgifterne til renovering – altså her nye vinduer – vil tjene sig ind igen i værdistigning.

Det er langt fra altid, du kan få lov at låne i friværdien til nye vinduer. Især hvis du bor på landet, hvor renoveringer ikke altid betyder en tilsvarende værdistigning ved salg.

Et alternativ er derfor et forbrugslån. Et forbrugslån er et “frit lån”, som du kan bruge på lige det, du vil. Du skal ikke dokumentere for brug af pengene. Både fysiske og online banker tilbyder forbrugslån. Det eneste, der afgør, om du kan få et forbrugslån, er den kreditvurdering, banken laver af dig.

Hvad er en kreditvurdering?

I Danmark er det lovpligtigt for at alle banker og låneudbydere at lave en kreditvurdering af låntager, inden der eventuelt tilbydes et lån. Der er ikke fuldstændig faste krav til den specifikke kreditvurdering, men der er nogle officielle retningslinjer for kreditvurdering, som mange banker lader sig inspirere af.

Retningslinjerne kræver blandt andet, at vurderingen foretages på et veldokumenteret grundlag, der blandt andet kan opfyldes ved at indhente følgende:

  • Aktuel årsopgørelse
  • Aktuelle lønsedler
  • Dokumentation for faste udgifter
  • Kreditinformation fra debitorregistre

Du må altså forvente, at uanset, hvor du ansøger om lån, vil der komme krav om dokumentation for din økonomi. Hos de fleste online banker, kan du søge om et lån uden de store oplysninger i første omgang. Dem skal du så eftersende, hvis du ønsker at takke ja til lånet.

Hvor meget kan jeg låne til vinduer?

Vil du gerne låne i din friværdi, afhænger det maksimale lånebeløb både af din friværdi og af bankens eller realkreditinstituttets vurdering af din bolig.

Vil du gerne låne til vinduer via et forbrugslån, afhænger det af en kreditvurdering af dig og af de forskellige bankers tilbud. Nogle online banker har specialiseret sig i små lån, mens andre tilbyder større forbrugslån.

Hos sammenligningstjenesten Lendo samarbejdes der med 17 forskellige banker, der tilsammen tilbyder forbrugslån fra 10.000 til 350.000 kr. Her kan du altså låne det ønskede beløb, uanset hvor mange vinduer, der skal skiftes.

Hvor meget, du har behov for at låne, afhænger af antallet af vinduer – og af prisen pr. vindue. I eksemplet nedenfor er der taget udgangspunkt i, at et enkelt vindue koster 2.500 kr. inkl. montering.

Pris pr. vindueAntal vinduerLånebeløb
2.500410.000
2.500820.000
2.5001230.000
2.5001640.000
2.5002050.000
2.5002460.000
2.5002870.000
2.5003280.000

Vær opmærksom på, at prisen er højere, hvis der er tale om specielle vinduer, særligt store vinduer, ovenlysvinduer, altandøre og lignende – og at der desuden er en væsentlig merpris, hvis selve vinduestypen skal ændres, så vindueshullet skal laves om. Det er dermed en god idé at indhente tilbud på udskiftning af vinduer, inden du ansøger om et lån.

Se også: Sådan låner du til isolering af huset

FAQ

Hvor mange penge kan jeg låne til renovering?

Hvor mange penge, du kan låne til renovering, afhænger af den måde, du låner på. Låner du i friværdien, afhænger det af din friværdi og af boligens værdi, mens det ved forbrugslån kun afhænger af din privatøkonomi.

Hvad koster nye vinduer?

Prisen på nye vinduer afhænger af den ønskede type. I gennemsnit ligger prisen på mellem 1.500 og 2.500 kr. pr. vindue inkl. montering. Du bør altid indhente tilbud på nye vinduer hos forskellige firmaer, da der er mange penge at spare.