Lån 200.000

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.
Vi anbefaler
Lån 200.000 vi anbefaler

★★★★★

10.000 – 500.000 kr

Lånebeløb

3,50 – 20,95 %

ÅOP

18 år

Min. alder

12 – 144 mdr

Afbetalingsperiode

*Eks: Samlet kreditbeløb 200.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 400 kr. Samlet tilbagebetaling 48.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Lav 1 låneansøgning – og få op til 17 lånetilbud

At søge om lån på 200.000 kan være en omstændelig affære, hvis du selv skal søge hos forskellige banker, får afslag og skal sammenligne tilbud. Heldigvis behøver det slet ikke at være så kringlet.

Ved at søge via en sammenligningstjeneste kan du få op til 17 lånetilbud med én og samme låneansøgning. Det tager ganske kort tid at sende ansøgningen afsted, og du får svar stort set med det samme.

På siden her kan du læse om lån på 200.000 kroner, herunder hvor du kan låne, hvad du kan bruge pengene på, og hvordan du finder det billigste lån.

Hvor kan jeg låne 200.000 billigst?

De forskellige bankers låneomkostninger ændrer sig med jævne mellem, ligesom mange banker har udgifter, der afhænger af låntagers økonomi. Det er derfor ikke muligt på forhånd at sige, hvilken bank der kan tilbyde dig det billigste lån.

Til gengæld kan du via én ansøgning søge om lån på 200.000 hos mange forskellige banker – og så kan du frit vælge det lån, der er billigst i dit tilfælde.

Husk at kigge på ÅOP eller samlede tilbagebetalingsomkostninger, når du sammenligner. Mange sammenligner ved at kigge på lånenes renter, men det er misvisende, da der kan være andre udgifter end renter forbundet med lånet.

ÅOP og samlede tilbagebetalingsomkostninger tager højde for alle typer af udgifter i forbindelse med lånet, uanset om de kaldes renter, opstartsgebyrer eller administrationsgebyrer.

Hvad kan man bruge et lån på 200.000 til?

200.000 kroner er mange penge, og selvom det mange steder er opgivet som et forbrugslån, kræver det en vis økonomi at få lov at låne 200.000 kroner. Derfor vil de fleste også låne dén sum penge til et på forhånd planlagt formål.

Noget af det mest almindelige at låne 200.000 til er:

  • Renovering
  • Samlelån
  • Bil

Lån til renovering

Trænger taget til en udskiftning? Skal der nye vinduer i? Eller vil du gerne have lavet en tilbygning for at få ekstra plads?

Noget af det, flest danskere låner 200.000 kroner til, er renovering af deres bolig. Medmindre du allerede har fået et tilbud fra en håndværker, kan det være en god idé at låne lidt ekstra, end dit budget foreskriver. Ofte opstår der uforudsete udgifter i forbindelse med større renoveringer.

Derudover er priserne på materialer steget meget, og du bør derfor dobbelttjekke priser, så dit budget er opdateret, inden du ansøger om et lån.

Samlelån

Har du mange mindre lån med forskellige løbetider, afbetalingsrater og renter, er det både uoverskueligt og dyrt. Du kan med fordel samle lånene i et samlelån.

Et samlelån er et lån, du får, til at betale dine mindre lån ud. Fremadrettet har du så kun ét lån at forholde dig til, og al gælden afbetales via én fastlagt rente og med samme løbetid og afbetalingsrate hver måned. Det er både væsentligt billigere og meget mere overskueligt.

Er du i tvivl om, hvor du har gæld, kan du se det her: Se gæld hos Gældsstyrelsen 

Lån til bil

Trænger den gamle bil til en udskiftning? Faktisk er der ofte penge at spare ved at udskifte en gammel bil med en ny. Der er færre udgifter forbundet med vedligeholdelse, og der er typisk også penge at spare på brændstof og grøn ejerafgift.

På billån kan der være mange penge at spare ved at sammenligne. Det er ikke nødvendigvis bilforhandlerens bud på et billån, der bedst kan betale sig. Derfor bør du altid undersøge sagen selv, inden du beslutter dig.

Lån i din friværdi

Ejer du en bolig, der er mere værd, end du skylder i den, er der friværdi. Vurderes boligen til 2.500.000, og du skylder 2.000.000 kr. i den, har du en friværdi på 500.000.

Nogle gange kan du få lov at låne op i din friværdi – hvis du vurderes kreditværdig af din bank. I så fald omlægges dit lån, så det indebærer det nye lån.

Lån i friværdi kan typisk kun lade sig gøre til noget, der har en værdi for selve boligen. Det kan være renovering, ombygning eller tilbyg. Nogle banker tillader dog også lån i friværdien til andre ting såsom en ny bil.

Lån i friværdi er ofte en billig måde at låne på. Det er dog ikke altid, at det kan lade sig gøre. Det afgør din bank.

Hvordan kan man låne 200.000 kroner?

Ønsker du at låne 200.000 kroner, kan du overordnet set gøre det på følgende måder:

  • Forbrugslån
  • Samlelån
  • Billån
  • Lån i friværdi
  • Lån med ægtefælle

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån uden sikkerhed og dokumentation for brugen af pengene. Det vil sige, at du ikke skal redegøre for, hvad du vil bruge lånet til.

Samlelån

Et samlelån skal bruges til at indfri eksisterende gæld. Typisk vil banken hjælpe dig med at indfri gælden hos dine kreditorer.

Billån

Et billån er et lån, du får til en bestemt bil. Typisk skal du dokumentere køb af bilen. Du kan dog også bruge et forbrugslån på at købe bil.

Lån i friværdi

Et lån i friværdien er en forhøjelse af dit boliglån op til din boligs værdiansættelse. Hos nogle banker skal lån i friværdien bruges på forbedring af boligen, mens det hos andre banker kan bruges på andet. Dog kræver det typisk dokumentation for brugen, uanset om det er en bil eller en kolonihave.

Lån med ægtefælle

To indkomster tæller oftest højere end én. Det vil sige, at hvis du har en ægtefælle, vil I typisk få en pænere samlet kreditvurdering og kan låne mere, hvis lånet er fælles. Har du problemer med at få et lån på 200.000 kroner selv, kan det dermed være en idé at prøve at søge om et fælles lån i stedet.

Kreditvurderingen afgør om du kan lån

Når du søger om et lån – uanset om det er online eller i din fysiske bank – afhænger svaret af, hvorvidt banken finder dig kreditværdig.

Banken laver en kreditvurdering af dig ud fra dine oplysninger, herunder din indkomst, dine faste udgifter, din nuværende gæld og din eventuelle formue. Typisk har bankerne et program, de plotter tallene ind i, og så fortæller programmet, hvorvidt du er kreditværdig ud fra det ønskede lånebeløb.

Der findes retningslinjer for kreditvurderinger, men ikke decideret lovgivning. Derfor varierer kravene i kreditvurderingerne fra bank til bank. Ligger du under grænsen hos den ene bank, kan den anden bank altså godt finde dig kreditværdig. Derfor kan det godt betale sig at søge om lån flere steder på én gang.

Vælg løbetid på lånet

Når du skal ansøge om et lån, skal du vælge lånets løbetid. Det er den periode, du afbetaler lånet over. Lånebeløbet inkl. omkostninger fordeles ud på lånets løbetid. Dermed bestemmes den månedlige afbetaling.

Det er typisk billigst at betale et lån ud så hurtigt som muligt, da du kun betaler renter i afbetalingsperioden. Alligevel skal du overveje, hvad der er realistisk for dig at betale af om måneden i den valgte periode, så lånet passer til din økonomi.

Det er oftest bedre at betale lidt ekstra i renter for lidt mere økonomisk råderum i hverdagen. I tabellen nedenfor kan du se sammenhængen mellem lånets løbetid og den månedlige afbetaling på lånet.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
200.0004 år4.837
200.0005 år4.000
200.0006 år3.444
200.0008 år2.754
200.00010 år2.345
200.00012 år2.077
200.00015 år1.816

Ovenstående tabel er lavet ud fra et låneeksempel. Den korrekte månedlige afbetaling afhænger af det specifikke lånetilbud og kan dermed variere fra ovenstående eksempel.

Alligevel giver det et meget godt overblik over størrelsen på de månedlige afbetalinger sammenholdt med lånets løbetid.

Sammenlign lånetilbud med Lendo

Det er altid en god idé at søge om lån flere steder. Især når der er tale om større lån. Både fordi låneomkostningerne varierer meget fra lån til lån, men også fordi bankernes kreditvurderinger varierer.

Hos Lendo kan du nøjes med at lave én låneansøgning og få tilbud fra op imod 17 banker – afhængigt af din kreditværdighed. Så mange lånetilbud sikrer dig desuden, at du altid får den laveste pris på det lån, du står og mangler.

Brugere af Lendo sparer i gennemsnit 18.000 kroner på deres lån. Der er altså mange penge at spare – og du sparer ovenikøbet en masse tid.

FAQ

Hvad koster det at låne 200.000 kroner?

Prisen på et lån på 200.000 kroner afhænger af det specifikke lånetilbud. Renten på lån af denne størrelse starter typisk fra omkring 3,60%.

Hvor kan man låne penge?

Ønsker du at låne 200.000 kan du gøre det nemt og hurtigt via en online bank. Bruger du sammenligningstjenesten Lendo, får du adgang til hele 17 online banker.

Kan jeg få et lån på 200.000 uden sikkerhed?

Ja, du kan godt få et forbrugslån på 200.000 kroner uden sikkerhed, så banken ikke får pant i dine ting – og så du ikke engang skal dokumentere for brugen af pengene.