Hvilket lån skal jeg vælge?

Der findes i dag lån med mange forskellige navne og betegnelser, hvorfor det kan være svært at gennemskue, hvad der egentlig er bedst. Her får du en guide til at vælge det rigtige lån.

Hvor meget vil du låne?

Typen af lån afhænger i høj grad af, hvor meget du ønsker at låne, og hvor lang en løbetid, lånet skal have. Omkostningerne på lånet betales i hele lånets løbetid, og derfor vil det som udgangspunkt være bedst at låne over så kort tid som muligt. Er der tale om et højere beløb, kan der dog være fordele ved at vælge et lån med en længere løbetid, da rentesatsen her typisk er en del lavere, og det samlet set derfor kan blive billigere for dig i samlede omkostninger.

Øvrige krav til lånet

Udover lånets størrelse og løbetid, skal du overveje, om der er andre faktorer, der spiller ind. Har du akut brug for penge, kan du vælge et kviklån, hvor du får svar med det samme. Nogle steder kan du endda ansøge via sms eller online fra mobilen, og du kan derfor ansøge om lån, mens du er på farten.
Et andet scenarie er, at du står registreret i RKI, og derved har indskrænkede muligheder for at låne. I så fald skal du kigge efter lån trods RKI.

Sammenlign lån via ÅOP

Låneudbyderen bruger forskellige betegnelser for de omkostninger, der følger med lånet. Overordnet set er der renter, som er løbende udgifter, og gebyrer, som typisk er en engangsudgift. Det mest almindelige er et gebyr for at optage lånet og derudover renter, der afregnes månedsvis som en del af afbetalingen.
Der kan dog være afvigelser, som kan gøre det svært at sammenligne. Derfor bør du altid kigge på lånets ÅOP, når du vil sammenligne priser på lån. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og det er de samlede omkostninger, hvor der er medregnet alle former for renter og gebyrer; uanset hvad de kaldes. ÅOP giver altså et overblik over, hvor meget du procentvist skal betale for at have lånet om året.

Brug for et hurtigt lån?

Er behandlingstiden det vigtigste, skal du kigge efter et hurtigt lån; som er et lån med en hurtig behandlingstid. Typisk er de hurtige lån også hurtige at ansøge om. Det gøres online eller via sms og tager ikke mere end et par minutter, og du får typisk også svar inden for få minutter eller timer, afhængigt af udbyderen.

For de hurtige låns vedkommende er der ofte ikke de store krav til dig som låntager, ligesom der ikke er de store krav til dokumentation i forbindelse med optagelse af lånet. Til gengæld kan du forvente at betale lidt mere i omkostninger ved at vælge denne type lån.

Søg flere steder

Når du ansøger om et kviklån online, er det ikke bindende. Får du godkendt lånet, skal du bekræfte det for endeligt at få det. Det betyder, at du sagtens kan søge om lån flere forskellige steder og så vælge det bedste, billigste eller hurtigste af de lån, du får godkendt.

Skriv en kommentar