Guide: Sådan finder du det billigste lån

Det er blevet nemt at låne penge, og heldigvis er det blevet tilsvarende billigt. Der kan dog være mange penge at spare fra lån til kviklån, så det gælder om at se sig lidt for.

Guide: Sådan finder du det billigste lånGratis lån er de billigste

Det siger naturligvis sig selv, at gratis er billigst. Mangler du kun et mindre beløb som 1.000 eller 2.000 kr., og har du ikke en lang lånehistorik bag dig, kan du højst sandsynligt få et gratis lån. Rigtig mange låneudbydere tilbyder nemlig nye kunder gratis lån i en kortere periode på 30 eller 60 dage. Vær dog opmærksom på, at hvis du ønsker en længere løbetid på lånet, vil der blive tillagt renter efter den gratis periode.

Sammenlign lån via ÅOP

Forskellige lån har forskellige udgifter. De fleste lån har renter, men mange lån har også gebyrer, der kaldes noget forskelligt. Når du skal sammenligne lån, er det vigtigt at sammenligne de samlede udgifter og ikke kun kigge på renter eller gebyrer. I Danmark er det et lovkrav, at alle lån skal have oplyst de samlede årlige omkostninger i procent (ÅOP). Det gør det nemt og hurtigt at sammenligne tilsvarende lån fra forskellige låneudbydere og finde det billigste. Det billigste lån er nemlig dét lån med den laveste ÅOP.

Overhold lånebetingelserne

Én ting er at finde et billigt lån i første omgang; noget andet er, at lånet kan blive rigtig dyrt, hvis du misligholder betalingsaftalen og lånebetingelserne. Låneudbyderne har nemlig ret til at ændre i betingelserne, hvis du misligholder den oprindelige aftale. Det kan betyde, at hvis du betaler for sent eller udelader at betale, kan dit lån blive tillagt høje renter eller gebyrer, så lånet samlet set bliver meget dyrere end først antaget. Hvis du fortsat undlader at betale, risikerer du at blive registreret i RKI, og så kan det blive meget svært at låne penge fremadrettet.

Skriv en kommentar