Undgå økonomiske tømmermænd til januar

Julen varer længe og koster mange penge. Det lille vers fra den populære julesalme er ikke helt uden sandhed. For december måned er notorisk kendt for at være årets dyreste. Det er ikke nok med julehyggen, julegaverne og juletraditionerne, der skal nemlig også købes gaver, men glæden ved at give kan fordufte, når regningen gøres op sidst på måneden.

Sådan undgår du at starte med økonomiske tømmermænd

Kort og godt skal du bruge tre ting:

  • Et budget
  • Et aftalt prisleje for julegaverne
  • En opsparingskonto til julen

Det er så rart, når man har haft og fulgt det perfekte budget i december måned. Men lad os være ærlige: det har de fleste ikke! Og det er ofte her, der opstår store forbrugsudsving. For mens intentionerne er gode og gaven skal være rigtig, så kan ens gavmildhed og trang til julehygge blive en hæmsko, hvis man ikke følger et budget.

Man bør nemlig starte december med at dele sine penge op i bunker til henholdsvis gavekøb, julehygge og fester som julefrokoster og nytårsaften. Gør man det, så ved man også, hvad man har at gøre med. Og så undgår man at komme til at bruge 1300 kroner for meget på julegaver og falde over det perfekte jakkesæt på januarudsalg, som man lige kan nå at få inden nytårsaften.

Sørg for at skab et overblik over hvad der er rimeligt og realistisk – og husk! Selvom man altid vil andre det bedste, så er det helt ok at give gave inden for sit eget budget. Det er også helt okay at aftale et budget, hvis du er bange for at risikere at skuffe nogen. Faktisk anbefaler vi, at du gør sådan.

Sidst, men ikke mindst, bør man hele året forinden sætte penge til side til julemåneden – særligt hvis man ved, man skal bruge store summer. Så hører du til denne type, kan du med fordel starte det nye år med en ekstra opsparingskonto. Her kan du sætte et par hundrede kroner ind hver måned. Så har du et par tusinde ekstra næste julemåned.

Den mere og mere populære løsning: forbrugslånet

Okay, det er nok de færreste, der har budgetter og opsparinger på plads for julen. Derfor ser vi også en stigende tildens til, at folk låner penge til december og den efterfølgende dyre januar måned.

Typisk finder folk et forbrugslån hos en af de større udbydere, som eks. Banknorwegian, Fokuslån eller Nordic Lån, hvor renterne er bedre end så mange andre steder.

Et forbrugslån herfra kan nemlig give den ekstra frihed, der er rar at have i både december og efterfølgende januar.

Så kan du nemlig både købe flotte gave, holde et brag af en fest nytårsaften og have penge til at betale forsikringspræmie, elregning og de andre tunge regninger, der tikker ind i januar og normalvis presser økonomien til bristepunktet.

I dag kan et forbrugslån fås med lavere renter end nogensinde før, og det er en ganske normal praksis for mange danskere, at give sit selv et ordentligt råderum i økonomien ved at låne penge til de dyre måneder.

Herefter er det nemlig bare at betale de aftale afdrag tilbage, hvilket fordeles over en lang periode, og derfor ikke føles så uoverskueligt som julen og efterfølgende januar.

Skriv en kommentar