Tag forskud på dine indefrosne feriepenge

I oktober udbetales en del af dine indefrosne feriepenge, men du kan tage forskud på dem allerede nu med et feriepengelån.

Danmark er i en økonomisk krise, der af flere sammenlignes med Finanskrisen. Naturligvis på grund af Covid-19 – også kaldet Corona-virus. Mange har mistet deres job og har svært ved at holde hjulene i gang økonomisk set. Derfor har Regeringen som en del af den såkaldte ”hjælpepakke” til danskerne valgt at udbetale en del af de indefrosne feriepenge.

Hvad er indefrosne feriepenge?

I 2020 er danskerne overgået til en ny ferielov. Den gamle og nye lov har haft et overlap, hvor de involverede feriepenge af arbejdsgiver er blevet indbetalt til en Feriefond, hvor pengene bliver indefrosset ind til pensionsalderen. Dén løsning har af mange været udskældt.

Som et led i den økonomiske hjælpepakke til lønmodtagere, har Regeringen vedtaget, at du til oktober kan anmode om at få udbetalt op til tre uger af de indefrosne feriepenge. Pengene udbetales vel at mærke ud over den ferie, du ellers optjener og eventuelt vælger at afholde.

Indefrosne feriepenge udbetales til oktober

Selvom mange er meget tilfredse med, at politikerne endelig har lyttet og valgt at udbetale nogle af de indefrosne feriepenge, er der stor kritik af ventetiden. Der er nemlig ingen tvivl om, at det har været henover foråret og sommeren, at mange danskere har haft det rigtig svært økonomisk, og derfor kan det undre, at feriepengene først udbetales til oktober.

Ifølge Regeringen skyldes det administrative omstændigheder.

Brug indefrosne feriepenge nu

Hvis du som mange andre danskere har det svært økonomisk nu, kan du vælge allerede at gøre brug af dine indefrosne feriepenge nu – også selvom de først udbetales til oktober. Du kan nemlig tage forskud på glæderne ved hjælp af et forbrugslån.

Har du mistet dit job og mangler penge til huslejen eller hverdagsindkøbene – eller har du bare manglet dine feriepenge til at forsøde tilværelsen over sommeren, kan du faktisk gøre noget ved det nu.

Ved at ansøge om et forbrugslån online, kan du få pengene udbetalt allerede i dag. En del udbydere af online forbrugslån har nemlig under 24 timers behandlingstid.

Det kan være gratis at låne

Har du kun brug for en del af dine feriepenge nu og her, kan du faktisk være heldig, at det er helt gratis for dig at tage forskud på de økonomiske glæder. Det skyldes, at en del udbydere af online forbrugslån af mindre beløb på mellem 1.000 og 5.000 kr., tilbyder at låne gratis som et velkomsttilbud, hvis du betaler tilbage inden for en vis frist; som oftest er enten 30 eller 60 dage.

Du kan anmode om dine indefrosne feriepenge fra d. 1. oktober, og derfor vil du, hvis du enten venter til 30 dage inden, eller finder et lån, der er gratis i op til 60 dage, ikke have ekstra omkostninger ved at låne pengene nu og tilbagebetale lånet med dine feriepenge, når de udbetales til din konto.

Betal lånet ud med feriepengene

Ønsker du at få udbetalt et større beløb, kan du formentlig ikke få det helt gratis. Men du kan vælge et lån med en lav rente og en kort løbetid, eller du kan vælge et hvilket som helst kviklån og så bare indfri det før tid, når du får dine indefrosne feriepenge udbetalt. På den måde betaler du kun renter en gang eller to, og det er derfor en relativ lille udgift, du vil have, ved at låne pengene nu.

Sådan gør du brug af dine indefrosne feriepenge allerede nu:

  • Ansøg om et online forbrugslån
  • Brug pengene på det, du står og mangler
  • Indfri lånet med dine feriepenge, når de udbetales

Skriv en kommentar