Opdater din forskudsopgørelse og slip for skattesmæk

Ved hvert årsskifte bør du tjekke din forskudsopgørelse for at sikre dig, at det forgange års oplysninger omkring indtægter, renter, fradrag, osv. stemmer overens med det nye års oplysninger. De gamle oplysninger bliver nemlig automatisk overført, hvis du ikke aktivt indtaster nye.

Selvom du tilbage i januar ændrede din forskudsopgørelse, som det anbefales, er der dog også god grund til at logge ind på SKATs hjemmeside endnu en gang for at sikre dig, at oplysningerne fra januar stadig stemmer overens. Specielt hvis der har været nævneværdige ændringer i dine indkomst- eller fradragsforhold siden starten af året, er der grund til at gennemgå din forskudsopgørelse.

Er der opgivet forkerte oplysninger, risikerer du nemlig et skattesmæk med din årsopgørelse i marts 2021. Ændrer du fejlen nu, kan din skat nå at blive tilpasset over årets resterende måneder i stedet. Det betyder, at du hver måned resten af året betaler mere i skat, men at du til gengæld slipper for et skattesmæk næste år.

Hvordan ændrer jeg min forskudsopgørelse?

Du ændrer din forskudsopgørelse på SKATs hjemmeside, hvor du logger ind med dit NemID. Det kan du gøre via dette link:

SKAT – FORSKUDSOPGØRELSE

Når du klikker ind på din forskudsopgørelse, kan du nemt se og ændre de enkelte rubrikker og felter. Du kan blandt andet se de eksisterende oplysninger, og på hvilken baggrund de er indtastet. Du kan også få hjælp af beregnere til at udregne samlede indtægter og fradrag. Skal du for eksempel indtaste kørselsfradrag, er det en god idé at bruge sidens beregner, så du er sikker på at beregne kilometertallet korrekt.

Hvornår kan jeg ændre min forskudsopgørelse?

Du kan i indeværende år altid ændre din forskudsopgørelse. Hver gang, du laver en ændring, genererer SKAT en ny forskudsopgørelse, som er gældende fra den kommende måned. Skifter du job den ene måned og a-kasse den næste måned, kan du altså sagtens ændre i din forskudsopgørelse i hvert tilfælde.

Kommer du til at lave en fejl, så din indtastning er forkert, kan du også sagtens ændre indtastningen efterfølgende, uanset om du opdager fejlen med det samme eller senere.

Hvornår skal jeg ændre min forskudsopgørelse?

I princippet bør du ændre din forskudsopgørelse hver gang, der sker en ændring i dit liv, der medfører, at du skal betale et andet beløb i skat.

Nedenfor ser du nogle af de årsager, der bør medføre, at du ændrer din forskudsopgørelse:

  • Jobskifte (i forhold til kørselsfradrag)
  • Ændring i lønindkomst
  • Du går fra lønindkomst til dagpenge eller anden offentlig ydelse (og den anden vej)
  • Du køber eller sælger fast ejendom
  • Du skifter fagforening eller a-kasse
  • Du omlægger lån (i forhold til rentefradrag)
  • Du bliver gift eller skilt

Hvis du har betalt for meget i skat i en periode, vil du skulle betale mindre i skat resten af året – og omvendt.

Ændrer du ikke i din forskudsopgørelse, vil SKAT automatisk udregne det, de kan, i forbindelse med din årsopgørelse. Har du betalt for meget i skat i 2020, vil du få penge tilbage i skat i marts 2021. Har du betalt for lidt i skat i 2020, vil du få et skattesmæk i marts 2021.

Skriv en kommentar