Straks lån

Opdateret: 15. juni 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Din guide til lån med straks udbetaling.

Straks lån – også kaldet hurtige lån – er, som navnet antyder, et lån der udbetales med det samme. Står du akut og mangler penge, er det et straks lån, du skal have fat i.

Lån penge 24/7 hele året

Uanset, hvornår på døgnet du står og mangler penge, kan du finde et lån med straks udbetaling. Kendetegnende for straks lån er, at de er hurtige og nemme at ansøge om, at du får svar med det samme, og at du også har mulighed for udbetaling af lånet med det samme; uanset hvornår på året eller døgnet, du sender din ansøgning.

Det betyder, at hvis du sent på aftenen gerne vil have mulighed for at bestille den nye iPhone 12, der netop er udkommet, eller en ny opvaskemaskine, fordi den gamle netop er stået af, så er der ingen hindring. Selv hvis du er på ferie på den anden side af jorden og pludselig mangler penge, kan du søge om og få udbetalt et straks lån, selvom tidszonen er en helt anden.

Straks lån i praksis

Når du søger om en straks lån, skal du være opmærksom på, at ikke alle lån, der kaldes straks lån eller hurtige lån reelt udbetales med det samme. Der kan være visse betingelser gældende, f.eks. at pengene overføres på den første åbne bankdag efter ansøgning, at du kun kan få indsat pengene på din konto samme dag, hvis deres ansøges om formiddagen, osv.

Der findes dog helt reelle straks lån, hvor du kan ansøge om og få udbetalt penge nærmest med det samme, uanset om du ansøger om natten, eller har brug for en straksoverførsel weekend eller helligdag. Her skal du blot kigge efter betingelser som ”Lån penge – udbetaling med det samme” eller lignende.

Fordele ved straks lån

Straks lån er typisk lån af mindre beløb, og det er heller ikke unormalt, at renterne er til den høje side; netop fordi administrationen af hurtige lån har nogle andre betingelser end almindelige forbrugslån.

Straks lån har dog rigtig mange fordele, der vejer op for netop dét:

 • Udbetaling af lån på få minutter
 • Udbetaling af lån om natten
 • Udbetaling af lån i weekenden
 • Udbetaling af lån på helligdage
 • Nem og hurtig låneproces
 • Online ansøgning og svar
 • Straks lån uden sikkerhed

Søg om straks lån flere steder

Vil du gerne være sikker på at få et strakslån, kan det anbefales at sende en god håndfuld låneansøgninger afsted til forskellige låneudbydere. Der kan nemlig være ret store forskelle på, hvor hurtig behandlingen af låneansøgninger er.

Det er altid uforpligtende at sende en låneansøgning, og du binder dig kun til lånet, hvis du bekræfter, at du vil optage det, når du modtager lånetilbuddet. Dermed kan du sagtens sende adskillelige låneansøgninger afsted på samme tid og så vælge det tilbud, der først rammer din indbakke, eller det billigste eller hurtigste lån af dem, du bliver tilbudt.

Kan jeg få et straks lån?

De fleste voksne mennesker kan optage et straks lån, da der er tale om relativt små lån uden de store krav til kreditvurdering. Der er dog nogle helt generelle krav, du skal opfylde, for at kunne optage et lån:

 • Du skal være fyldt 18 år
 • Du skal have folkeregisteradresse i Danmark
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have NemID
 • Du må ikke være registreret i RKI

Lån uden sikkerhed – ingen grund til at sætte dine ting i pant

Én af de helt store fordele ved at vælge et online lån, hvis du akut har brug for penge, er naturligvis, at behandlingstiden er kort, men en lige så stor fordel er, at et online straks lån typisk ikke kræver sikkerhedsstillelse.

Skal du låne penge i banken, vil der – medmindre der er tale om et forbrugslån eller en kassekredit – blive stillet krav om sikkerhed. Det betyder i praksis, at banken får pant i noget af din værdi, herunder f.eks. din bolig eller din bil. Hvis du så misligholder betalingsaftalen, kan banken kræve det, den har pant i.

Ved at vælge et lån uden sikkerhed risikerer du ikke dine personlige ejendele. Derudover bliver selve den administrative del af låneprocessen væsentligt mere simpel, hvilket gør, at du meget hurtigere kan få udbetalt de lånte penge.

Sådan finder du det billigste straks lån

Fælles for de hurtige lån er, at de typisk er lidt dyrere end det gennemsnitlige kviklån. Du betaler så at sige lidt ekstra for at få udbetalt lånet hurtigere. Alligevel kan der være en del penge at spare, hvis du vil bruge 5 minutter ekstra på at sammenligne dine muligheder. Det kræver ikke længere tid – heller ikke selvom du ikke har de store matematiske færdigheder.

Lovgivningen i Danmark er nemlig skruet således sammen, at alle lån skal være forsynet med ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP er altså et procenttal, der viser, hvor store omkostninger ved lånet der er hvert år i lånets løbetid. Ved at kigge på ÅOP behøver du ikke at bekymre dig om forskellige typer af renter og gebyrer, der kan være svære at sammenligne. I stedet kan du nøjes med at sammenligne tilsvarende lån og vælge det lån med den laveste ÅOP, da det samlet set vil være det billigste lån.

Vælg et lån der passer ind i din økonomi

Har du akut behov for penge, er det ikke sikkert, at du overvejer at sætte dig ned for at lave et budget. Det behøver du i princippet heller ikke, men du bør som minimum lige tænke dig om en ekstra gang, inden du trykker ”godkend” til et hvilket som helst lån, du bliver tilbudt. Det er nemlig ret relevant, at du sikrer dig, at der faktisk er plads til de månedlige afdrag på lånet i din økonomi – ellers står du i en endnu værre situation de kommende måneder.

Læs også: SMS lån

Har du i forvejen en stram økonomi, bør du vælge et lån med en længere løbetid og lave månedlige afdrag. Det er dyrere på den lange bane, men hvis ikke ud har råd til høje månedlige afdrag, er det den bedste løsning.

Misligholder du din betalingsaftale; hvilket vil sige, at du enten ikke betaler eller betaler for sent, kan der komme højere strafrenter på lånet. Fortsætter du din misligholdelse af lånet, kan du i værste tilfælde blive registreret i RKI, og så kan det blive noget nær umuligt at låne penge de næste mange år.