Nemme lån

Opdateret: 23. april 2024 | AnnonceinfoVi modtager en kommission fra de samarbejdspartnere vi henviser til her på siden. Kommissionen opnås hvis du ansøger og bliver godkendt til et lån. Vi henviser ikke til alle låne-udbydere der findes på markedet.

Din guide til de hurtigste og nemmeste lån online.

Nemme lån – også kaldet kviklån eller hurtige lån – er, som navnene beskriver, nemme at ansøge om og blive godkendt til.

Hvor det tidligere krævede møde med bankrådgiveren, detaljerede budgetter og skrappe kreditvurderinger, har det i dag aldrig været nemmere at låne penge. Et nemt lån er et hurtigt lån, der ikke kræver en større indsats at ansøge om, og som ikke har de store krav til godkendelse. Mange af de online låneudbydere tilbyder nemme lån i både større og mindre omfang. Du ansøger online, får svar online og modtager pengene fra lånet online.

Nemme lån til akut brug

Et nemt lån er typisk det oplagte valg, hvis du står og mangler penge her og nu. Der er nemlig som regel tale om lån af en mindre størrelse, som skal betales tilbage relativt hurtigt. Det skyldes, at du ved et nemt lån kun bliver kreditvurderet overfladisk, herunder i forhold til, om du står registreret i RKI.

  • Nemme lån er typisk mindre lån
  • Nemme lån er typisk med en kort løbetid
  • Nemme lån er uden sikkerhed

Et nemt lån er altså et lille lån, der skal betales tilbage inden for kort tid, men som til gengæld ikke kræver det store at blive godkendt til.

Nemme lån er dermed oplagte til noget, du har akut brug for, som du ikke har råd til lige nu, men som du formår at betale tilbage inden for de kommende måneder. Det kan f.eks. være en ny ovn, service på bilen eller årets sommerferie.

At optage et mindre lån til en nødvendighed eller lyst her og nu, er en udmærket idé, hvis du har udsigt til penge på kontoen inden for ganske kort tid. Det kan være, at der er feriepenge eller restskat på vej eller en lønstigning i sigte. Hvis ikke, der er udsigt til en ekstra portion penge inden for den nærmeste fremtid, skal du vurdere, om der er plads i budgettet til at afbetale på lånet.

Lån nemme penge online via din smartphone

Lån nemme penge online via din smartphone - nemme lån

Alt, du behøver, for at ansøge om et nemt lån online er internetforbindelse. Langt de fleste udbydere har både computerversioner, tabletversioner og mobilversioner af deres hjemmeside og låneproces, så uanset hvilken device, du er i nærheden af, kan du på ganske få minutter søge om et lån.

Udover internetforbindelse, skal du bruge dit Nem-id. Det er heldigvis lige til for de fleste, da du nu kan få nøglekort som app, hvorfor du ikke en gang behøver at rejse dig for at finde din pung, når du skal ansøge om et nemt lån. Det kræver kun indtastning af få oplysninger i forbindelse med ansøgningen og et enkelt swipe i Nem-id app’en, og så er ansøgningen sendt afsted. Nemmere bliver det ikke.

Ansøg i dag – få penge i morgen

De nemme lån er ikke kun nemme at ansøge om. Fællesnævnerne er også, at de er nemme at blive bevilliget, og at dét at modtage lånet går både nemt og hurtigt.

Ansøgning om lån: sådan gør du:

  • Ansøg om et nemt lån online. Det tager få minutter via ovenstående links i vores oversigt over nemme lån.
  • Du får svar på din låneansøgning kort efter. Hos nogle udbydere tager det kun få minutter. Hos andre op til 24 timer.
  • Bliver du tilbudt lånet, skal du bekræfte det, hvis du fortsat gerne vil have det. Du bekræfter via link i lånetilbuddet.
  • Pengene bliver indsat på din konto. Hos nogle udbydere tager det kun et par minutter. Hos andre kan det tage 24-48 timer.
  • Du begynder at afbetale på dit lån i forhold til den indgåede låneaftale. Det anbefales at tilmelde afbetalingen til betalingsservice.

Det er blevet billigere at låne penge

Tidligere har hurtige og nemme lån ofte været meget dyre lån med skyhøje renter. De såkaldte nemme lån har dermed været knap så nemme at komme ud af igen. Ikke sjældent set med ÅOP (årlige omkostninger i procent) på flere hundrede procent.

Ny lovgivning har heldigvis sat en stopper for dén type lån, og i dag er der meget bedre styr på de nemme online lån. Det betyder blandt andet, at det kun er tilladt at tilbyde lån med ÅOP på maks. 35%. Dertil kommer en række øvrige regler, der skal passe på låntagerne. Det betyder blandt andet, at lånevirksomheder ikke må markedsføre deres lån på tv, hvis bare ét af deres lån overstiger 25% i ÅOP. Ligesom det ikke er tilladt med høje strafrenter ved manglende betaling. Udgifterne ved det samlede tilbagebetalingsbeløb må ikke overstige det dobbelte at selve lånebeløbet.

I dag er det altså ganske gennemsigtigt og trygt af gøre brug af nemme lån online; uden frygt for at havne i en lånefælde, du ikke kan komme ud af.

Helt normalt at låne penge online

Tidligere var nemme lån – også kaldet kviklån – et tabu. Det var forbundet med dårlig økonomisk sans, og det var sjældent noget, man talte højt om. Måske især på grund af de meget høje renter, lånene havde. I dag kan mange online lån rentemæssigt sidestilles med bankernes forbrugslån, og der er derfor intet at skamme sig over.

Konkurrencen på lånemarkedet er blevet hårdere, og lovgivningen har taget hånd om forbrugerne. Det betyder også, at dét at optage nemme lån i dag ikke er et tabu, men noget helt normalt. Det er nærmere en form for omvendt opsparing – og dét er der altså bare nogen, der har nemmere ved end at spare op på forhånd.

Nemme lån uden sikkerhed: undgå at sætte hus og bil på spil

Én af de helt store fordele ved nemme lån online er, at de typisk er uden sikkerhedsstillelse. Stilles der krav om sikkerhed ved lånoptagelse, betyder det, at långiver stiller krav om pant i nogle af dine værdier. Låner du penge af banken til et hus, vil banken have pant i huset. Kommer du i en situation, hvor du ikke kan betale dine afdrag på dit lån, vil banken i sidste ende have ret til at overtage dit hus og sælge det på tvangsauktion for at inkassere de penge, der er lånt ud til huset.

Ved at vælge et nemt lån uden sikkerhed, risikerer du dermed ikke hverken hus, bil eller andre personlige ejendele, hvis du skulle komme i den beklagelige situation, at du ikke er i stand til at betale dit lån ud.

Du bør dog være opmærksom på, at manglende betaling kan føre til registrering i RKI. En sådan registrering vil gøre det noget nær umuligt for dig at låne penge de kommende år. Tidligere fandtes der slogans a la ”Lån let med RKI”, men reglerne er sidenhen strammet, og i dag vil stort set alle låneudbydere have et krav, om at du ikke må være registreret i RKI, for at blive kunde.

Kan man låne penge når man står i RKI?

Selvom langt de fleste udbydere af lån vil nægte dig et nyt lån, hvis du i forvejen er registreret som dårlig betaler i RKI, er der alligevel håb. Enkelte udbydere af hurtige og nemme lån vil nemlig tilbyde lån med en kautionist, hvis du står i RKI. Det betyder, at en anden person, der er kreditværdig og ikke registreret i RKI, indvilliger i at kautionere for dig, hvis du ikke kan betale din gæld. Betaler du ikke din gæld, vil den overgå til din kautionist.

Enkelte låneudbydere foretager desuden ikke en kreditvurdering, og i så fald vil din registrering i RKI ikke bliver undersøgt.

Overvej dit lån én gang til

Hvis du har brug for at låne penge her og nu, mangler der formentlig en buffer i din økonomi, som måske også er til den stramme side. Derfor bør du altid nøje overveje, om dit budget kan rumme de månedlige afbetalinger, et lån kræver.

Én ting er, at du får penge i hånden til dét, du står og mangler eller drømmer om. Noget andet er, at intet jo er gratis, og at lånet skal betales tilbage ved kasse 1 over de næste måneder. Derfor bør du heller ikke låne flere penge, end du har brug for og mulighed for at tilbagebetale.

Låneudbyderne i oversigten har mange forskellige afdragsordninger. Find en udbyder som har en afdragsordning, der passer til dit behov. Det er bedre at betale lidt mere i renter, hvis du kan få et tilpas lavt månedligt afdrag – frem for at spare på renterne i første omgang og risikere strafrenter ved manglende betaling.

Sådan vælger du det bedste og billigste lån

Der findes mange nemme lån online, og det kan være svært at navigere imellem de mange tilbud. Selvom mange forsøger at finde det billigste nemme lån, er det ikke nødvendigvis det bedste lån. Det afhænger helt af din situation og dine behov.

Når du ønsker at sammenligne udgifter på lån, er det vigtigt, at sammenligningsgrundlaget er det samme. Du skal derfor starte med at beslutte, hvor mange penge du ønsker at låne, og hvor lang løbetid, lånet skal have.

Herefter kan du begynde at sammenligne ÅOP (årlige omkostninger i procent) på tilsvarende lån. Mange forsøger fejlagtigt at sammenligne renter, men det kan resultere i, at du alligevel vælger en dyr løsning. Det skyldes, at lån har andre udgifter end kun renter i form af forskellige gebyrer. Ved at sammenligne ÅOP, sammenligner du alle lånets samlede udgifter. Den laveste ÅOP vil afspejle det billigste lån samlet set.

Det er dog ikke sikkert, at det billigste lån er noget for dig. Måske ønsker du en anden løbetid og månedlig afbetaling, måske vil du gerne kunne pause afbetalingerne over julen eller noget helt tredje, som vægter højere end de reelle udgifter ved lånet. Det er derfor vigtigt, at du gør dig klart, hvad der betyder noget for dig, når du skal optage ny gæld. Også selvom der bare er tale om et hurtigt og nemt lån.

Kan man få nemme lån uden renter?

De fleste foretrækker et rentefrit lån, hvis det er muligt. Og det er det i nogle tilfælde. Især ved nemme lån. Nemme lån er nemlig ofte mindre lån med en kort tilbagebetalingsperiode. Derfor bliver de nemme lån også brugt som ”lokkemad” til nye kunder. Det er dog bestemt ikke en dårlig ting, hvis du netop står og mangler et mindre lån, som du gerne vil betale mindst muligt for.

Tilbuddet lyder ofte, at du i en kort periode på 30 eller 60 dage kan låne et mindre beløb rentefrit. Betaler du lånet ud inden for den angivne periode, vil du helt slippe for renterne. Alternativt slipper du for renterne i perioden, hvorefter der bliver tillagt de renter, der er angivet i låneaftalen. Vær opmærksom på, at renter i sådanne tilfælde godt kan være til den høje side.

Selvom et lån er rentefrit, er det ikke nødvendigvis gratis. Der kan være gebyrer forbundet med lånet, f.eks. et oprettelsesgebyr eller månedlige gebyrer i forbindelse med afbetaling. Det er meget normalt. Der findes dog også gratis lån til nye kunder. Her skal det enten fremgå, at der er tale om et gratis lån, eller at lånet er både rente- og gebyrfrit.

Kig på stjernerne

Et godt råd til at vælge lån er at kigge på anmeldelserne (stjernerne) hos de forskellige långivere. Det giver en indikation af, hvor tilfredse tidligere og eksisterende kunder har været med deres lån og med virksomheden bag.

Nogle af de mest anerkendte udbydere af nemme lån er online banker som Lånio.dk og LendMe, der begge er mere etablerede lånevirksomheder med et godt ry og gode anmeldelser.

Der findes dog mange valide lånefirmaer på markedet, og der kommer hele tiden nye til. Skal du kun bruge et nemt lån af et mindre beløb, er der dog ingen skam i at tage imod lånetilbud fra nyere og mere ukendte låneudbydere. På den måde har du også et bedre sammenligningsgrundlag og en større chance for at få bevilliget det lån, du ansøger om.

FAQ

Hvor er det lettest af få et lån?

Vi anbefaler at du indhenter flere tilbud på dit lån. Her får du tilbud fra flere låneudbydere, og så kan du vælge det nemmeste lån derfra.

Hvor kan man låne penge uden afslag?

Når du indhenter flere tilbud på dit lån, har du en større chance for ikke at få et afslag på din ansøgning. Vi anbefaler at du bruger lendo til at indhente flere tilbud på dit lån.