Sådan får du råd til vinterferien


I den mørke og kolde tid kan det være svært at slippe dynen og forlade sengen til morgen. Vinteren er den årstid, hvor flest mennesker bliver deprimeret, men det kan afhjælpes med en vinterferie, der giver hverdagen og mørket et tiltrængt afbræk.

Køb ferien på afbetaling

Uanset, om du er til skiferie eller et smut ned i varmen, vil en vinterferie hjælpe på humøret og give fornyet energi, til foråret viser sit kønne ansigt. En oplagt mulighed er at spare op, men det er ikke en mulighed for alle – slet ikke oven på en dyr julemåned.

For mange kan det være en bedre løsning med en omvendt opsparing i form af afbetaling. Alt andet kan købes på afbetaling, så hvorfor ikke en ferie? Du kan tage et online forbrugslån, som du betaler ferien kontant med. Efterfølgende betaler du en mindre månedlig rate af på lånet. Præcis ligesom hvis du afbetaler en smart-phone eller en opvaskemaskine.

Tag en afbudsrejse

Trænger du til at komme væk, uafhængigt af destinationen, kan du tage fri en uge i løbet af vinteren. Undgå gerne uge 7 og 8, som er skolernes vinterferier, da disse uger er væsentligt dyrere rejseuger. Og så vent. De bedste afbudsrejser kommer i sidste øjeblik, så pak kufferten og væbn dig med tålmodighed foran computeren. Du kan også ringe rundt til rejseselskaberne og bede om at komme i kø til en afbudsrejse, så du kan blive kontaktet, inden rejsen bliver lagt online.

Brug dit netværk

Du kan spare mange penge ved at spørge dig lidt for, og der er de sociale medier som f.eks. Facebook guld værd. Spørg ud i dit netværk, om nogen vil udlåne eller billigt udleje et sommerhus eller en ferielejlighed. Kender du ikke nogen privat, kan du spørge i diverse facebook-grupper eller i online forumer.

Lav en byttehandel

Måske har du noget, der har værdi for andre, som du kan bytte med? Byt en uge i din lejlighed i København for en uge i sommerhus ved Vestkysten, eller byt din bil for en autocamper. Det kan også være, at naboen har en fed lejlighed i Tyrkiet, som du må låne i en forlænget weekend, hvis du hjælper med at male træværk til foråret.

Ideer til vinterferien

Har du nogen ideer til vinterferien som vi skal skrive om eller dele med vores læsere – så er vi meget interesseret i at høre fra dig. Kontakt os her.

Skriv en kommentar