Grønt billån: Sådan kan du finansiere din el- eller hybridbil

Overvejer du at købe en el- eller en hybridbil? Der har aldrig været et bedre tidspunkt, da der i dag er et større fokus på miljøvenlige løsninger. Her er elbiler og hybridbiler kendetegnet ved at være mindre belastende for miljøet end benzin- og dieselbiler.

Inden du køber en specifik el- eller hybridbil, er der rigtig mange faktorer, du skal tage stilling ting. En af disse faktorer er blandt andet finansieringen. For hvordan får du råd til at købe en ny og lækker bil? Det kan du læse mere om her i denne artikel.

Lav en opsparing og betal kontant

Først og fremmest kan du lave en opsparing og betale din el- eller hybridbil kontant. Det er klart den billigste løsning, da du herved ikke skal betale renter og så videre. Dog kan det for de fleste være svært at spare så mange penge op. Typisk er en el- eller hybridbil nemlig ikke helt billig lige meget, om du køber en ny eller brugt bil.

Optag et almindeligt billån hos en bilforhandler eller bank

En anden mulighed er, at du optager et almindeligt billån hos den pågældende bilforhandler eller i din bank. Det er en løsning, som rigtig mange benytter sig af, når de skal købe en ny bil. Der er både fordele og ulemper ved denne metode. Inden du takker ja til et almindeligt billån hos din bank eller hos bilforhandleren, skal du læse aftalevilkårene godt og grundigt.

Et grønt billån er også en god mulighed

Der er flere grunde til, hvorfor et nej tak til et almindeligt billån hos en bilforhandler eller i banken meget vel kan være en fordel. Du kan nemlig i stedet vælge at finansiere dit køb af en el- eller hybridbil med hjælp fra et grønt billån. Et grønt billån er øremærket til netop dette, så det giver rigtig god mening at optage sådan et lån.

Fordele ved et grønt billån

Når du vælger at optage et grønt billån i stedet for et traditionelt billån, vil du opnå flere fordele. Eksempelvis er renten som regel en del lavere. Dette er tilfældet fordi, at det er med til at fremme den grønne omstilling, hvilket i dag er et stort samtaleemne.

Derudover har et grønt billån mindre krav til dig i forhold til udbetalingen. Når du køber en bil, skal du ved et traditionelt billån selv kunne stille med en udbetaling, der er på mindst 20 % af købsprisen.

Vælger du derimod et grønt billån, skal du kun af med en udbetaling på 10 % af købsprisen. Du skal dog være opmærksom på, at dette kun gør sig gældende for nogle grønne billån.

Har du slet ikke penge til udbetalingen, kan det stadig lade sig gøre at få tilbudt et grønt billån af banken eller af et finansieringsselskab. Bliver du tilbudt et grønt billån uden udbetaling, skal du til gengæld regne med, at renten er forholdsvis høj.

Sådan kan du finde det rette grønne billån for dig

At finde et lån kan være både svært og uoverskueligt. Heldigvis findes der løsninger, der kan hjælpe dig med at få et overblik. Det er vigtigt, at du har et godt overblik over dine forskellige muligheder, så du kan finde det rette grønne billån for dig.

Det er en god idé at bruge en sammenligningsside, hvor du kan få tilbud på grønne billån fra flere banker. På sådan en side vil du på ingen tid få op til flere lånetilbud. Det gør det nemmere for dig at sammenligne de forskellige lånevilkår og betingelser og herefter tage et velovervejet valg.

Det er gratis og uforpligtende at bruge en sammenligningsside. Sådan en side kan hjælpe med at finde et lån med de bedste betingelser for dig.

Skriv en kommentar