Hvad er renten på et kviklån?

Det har tidligere været sådan, at kviklån har været meget dyre lån, hvor de samlede låneomkostninger oversteg lånebeløbet mange gange. Nogle kviklån løb op på flere hundrede procent i årlige omkostninger. Sådan er det heldigvis ikke længere. Dels er der blevet strammet op på lovgivningen, så ekstreme renter ikke længere er lovlige, og dels er der kommet mange flere udbydere på markedet, hvilket har skærpet konkurrencen og sænket priserne.

Hvad koster et kviklån?

Ligesom med alle mulige andre typer af lån, varierer også renterne på kviklån – og omkostningerne generelt. Det er nemlig vigtigt at huske på, at renten ikke nødvendigvis er den eneste udgift, der er forbundet med lånet. Der kan også være gebyrer, der enten tillægges lånet som en engangsydelse, f.eks. et opstartsgebyr, eller løbende gebyrer for at afdrage på lånet.

De nye regler omkring kviklån, der trådte i kraft 1. juli 2020 betyder, at et kviklån maksimalt på have ÅOP på 35%. Hvis der, udover renter, er andre omkostninger forbundet med lånet, vil renten altså være lavere, men uanset hvad, må ÅOP ikke overstige 35%, når alle omkostninger regnes med.

Det betyder, at renten på et kviklån er mellem 0% og 35%. Det gælder i øvrigt omkostningerne generelt.

Den nye lovgivning på låneområdet medvirker, at det er slut med lån med skyhøje renter – ligesom høje strafrenter- og gebyrer heller ikke længere er tilladt.

Hvordan finder jeg det billigste kviklån?

Nogle kviklån har en rente på 0%, mens der er høje gebyrer, der efterlader lånet med ÅOP på 22%, mens andre kviklån har 15% i rente og ingen øvrige omkostninger. Det er derfor vigtigt ikke kun at kigge på renten, når du skal finde et billigt kviklån, men i langt højere grad at kigge på ÅOP, som er de samlede årlige omkostninger i procent.

Sammenligner du lån af samme størrelse med samme løbetid, vil det altid være det lån med den laveste ÅOP, der samlet set er billigst for dig.

På Credio kan du sammenligne et meget stort udvalg af kviklån og nemt og hurtigt finde det lån, der er mest fordelagtigt for dig.

Sådan søger du om kviklån:

  • Vælg lånebeløb og lånets løbetid
  • Find det lån, du gerne vil søge om
  • Udfyld den online formular
  • Modtag svar på mail (typisk inden for 24 timer)
  • Bekræft optagelse af lånet
  • Modtag pengene på din konto (typisk inden for 24 timer)

De fleste kviklån har ÅOP på under 25%

Én af de øvrige nye regler fra 1. juli 2020 er, at en låneudbyder ikke må markedsføre nogen af sine ydelser, hvis der bare et ét af deres lån, der overstiger ÅOP på 25%. Eftersom der er mange spillere på lånemarkedet, vil en låneudbyder have meget ringe chancer uden markedsføring, og det betyder, at langt de fleste kviklån og øvrige online lån vil have samlede omkostninger på under 25% om året.

Kviklån må ydermere ikke længere markedsføres på tv, så du skal som kunde aktivt opsøge kviklånet, hvis du ønsker det, frem for at blive fristet af en tv-reklame.

Skriv en kommentar