Få råd til julegaver – Spar op allerede nu

Lige meget, om vi vil det eller ej, er julen så småt ved at snige sig ind på os. Butikkerne er begyndt at pynte op, julepynt og julekalendere får hyldeplads, og der går ikke lang tid, før julemusikken spilles på repeat i radioen.

Med jul kommer hygge, socialt samvær – og naturligvis også store mængder af julegaver. Lige så hyggelig dén del er, lige så dyr er den også, og i mange familier kommer udgiften til julegaver som et lige stort chok hvert år.

Sådan behøver det heldigvis ikke at være, hvis du begynder at planlægge dine julegaveindkøb allerede nu. Her får du 8 gode råd til at få råd til julegaver:

1. Læg penge til side

Skal alle julegaverne tages ud af december måneds budget, er der ikke meget tilbage at rutte med. Derfor er det en rigtig god idé at lægge penge til side til julegaver i månederne op til, så det er 2-3 måneders budget, der deles om julegaverne. Endnu bedre er det (fremadrettet) at lægge penge til side til julegaver hver måned året rundt.

2. Køb julegaver online

Der er typisk mange penge at spare ved at købe julegaverne online frem for at handle i de fysiske butikker. Og i disse corona-tider er netop dét også en rigtig god idé for at holde afstand i julehandlen.

3. Køb julegaver løbende

Spørg om ønskesedler allerede nu, eller køb noget, som, du ved, vil falde i god jord hos modtageren. På den måde kan du fordele både udgift og tid ud over en længere periode.

4. Kig efter tilbud

Dette råd kan med stor fordel kombineres med ovenstående råd om at købe gaver løbende; men i stedet for at købe til fuld pris, skal du købe, når du finder et godt tilbud.

5. Køb julegaver på Black Friday

I år er der Black Friday fredag d. 27. november. Her kan der være mange penge at spare ved at købe julegaver på tilbud. Og det bedste er, at du kan klare det hele fra computeren.

6. Køb julegaver på afbetaling

Der er ikke lang tid til jul, og derfor er det ikke sikkert, at du kan nå at lægge nok penge til side til alle julegaverne, hvis du først begynder nu. Til gengæld kan du mange steder købe julegaverne på afbetaling – hvilket i praksis fungerer som en omvendt opsparing, så du fordeler udgifterne ud over de kommende måneder.

7. Betal julegaver med børnepenge

Skal du købe julegaver til børnene, er der efterhånden mange af de større online forhandlere af legetøj, tøj og udstyr, som tilbyder dig at vente med at betale, til du får børnepenge næste gang.

8. Lån penge til julegaver

Det er aldrig en god idé at låne penge af venner og familie – og slet ikke til at købe gaver til andre for. I stedet kan du søge om et online forbrugslån, som du kan bruge til at købe julegaver til dine nærmeste. At låne penge til julegaver frem for at betale julegaverne på afbetaling har den fordel, at du selv kan vælge, hvor du handler, og at du ikke er låst til forhandlere, der tilbyder afbetalingsløsninger. Dermed kan du stadig gå efter de gode tilbud og minimere udgifterne til julegaver.

Skriv en kommentar