Kviklån mere og mere populært

De seneste par år er kviklån blandt studerende begyndt at blive mere og mere populærer – Det er de fordi det er hurtigt, nemt og risikofrit

Det er specielt unge mennesker, som er hårdt presset på økonomien, der ansøger om kviklån online, da de oftest er studerende og ikke har så mange penge at gøre godt med i det daglige. Fokus på studiet er godt, men det resulterer i mindre tid til studiejob, og derfor bliver kviklån mere og mere populært at optage.

Presset i Danmark er så højt, at studerende har brug for mere tid på det reelle studie og derfor ikke har fritid til nok, til at kunne have et studiejob.
De unge satser istedet på at låne penge til tøj, byture og det sjove liv, mens man studere og istedet sikre sig et højt gennemsnit på studiet, således de kan få et godt betalt job – og betale deres lån af – når de er færdige med at studere.

Denne stigning i ansøgninger på kviklån har gjort at udbyderne er villige til at tage større risiko, samt der kommer flere og flere til. Det øger konkurrencen i takt med efterspørgslen, hvilket betyder at priser og renter bliver laverer og lavere.

Over de sidste par år er et kviklån faktisk kommet helt ned på niveau med et almindeligt forbrugslån ved en bank – og nogen tilbyder det endda som pauselån, således en studerende har et alternativ til et studielån.

Kviklån studerende

Mulighederne for at tage et studie lån uden om SU styrelsen er blevet flere efter at man nu nemt og hurtigt kan optage kviklån online. Husk altid at tage et kig på renten når du optager et studie lån. Op mod 100 studerende optager kviklån i Danmark hver måned ifølge Danmarks statistik.

Låne penge som studerende

Som studerende har du typisk ikke muligheder for at låne penge i banken, da din indtægt er for lav. Derfor har du mulighed for enten at søge om et SU lån eller tage et kviklån. Et SU lån er en langsigtet beslutning, hvor du låner penge hver måned til at supplere din SU.

Renten er blandt landets laveste, og du skal først betale tilbage, når du er færdig med at studere. MEN det betyder også, at du som færdiguddannet står med en meget stor gæld, som kan tære på din økonomi mange år ud i fremtiden.

Derfor kan et kviklån være en god idé at overveje, hvis du kun periodisk mangler penge. Der er ikke nogen grund til fast at låne penge hver eneste måned, som du senere skal betale tilbage, hvis du faktisk kun har brug for lidt ekstra i ny og næ. Mange lån er efterhånden henvendt til studerende, og både beløb, afbetalingsrate og løbetid er fleksibel, så du kan få et kviklån, der passer til dig og din situation.

Lån til studerende

Et lån til studerende er typisk et kviklån med en forholdsvis lav rente. Beløbet er ikke særlig højt, og du skal betale lånet tilbage inden for en kort periode på op til et par måneder. Til gengæld stilles der ikke særlig høje krav til en kreditvurdering af dig. Lånet kan tages hurtigt og nemt via computer eller mobil, og du vil have pengene på kontoen senere samme dag eller dagen efter, afhængigt af udbyderen. Det er altså både nemt, hurtigt og billigt.

Et kviklån kan bruges til dig som studerende, hvis økonomien en måned brænder på. Pengene kan dække mad og husholdningsprodukter, men du kan også låne til uforudsete udgifter eller dyre studiebøger. Du skal bare huske, at der skal være lidt ekstra penge til at betale lånet af i den kommende tid.

Bedste bank for studerende

Selvom du sjældent kan låne penge i banken som studerende, kan der alligevel være fordele ved at kigge lidt på, hvad bankerne tilbyder unge og studerende. Langt de fleste banker har nemlig særlige tilbud til dig.

Det kan være:

  1. Informationsaftener
  2. Højere renter
  3. Økonomisk rådgivning
  4. Rabat på forsikringer
  5. Hjælp til budgettering

Hos nogle banker kan du være heldig at få lov at låne, selvom du er studerende. Det kan for eksempel være, hvis din samlever har en god indtægt, hvis du har en stor opsparing, eller hvis tjener godt ved siden af dit studie. Det er dog tilfældet for de færreste studerende – og selvom du får lov at låne i banken, vil det højst sandsynligt være med et krav om sikkerhedsstillelse i én eller anden form.

Find det billigste kviklån

Som studerende er pengene typisk små, og derfor handler det i særdeleshed om at finde det billigste lån. Nogle steder kan du tage små lån gratis, hvis du er ny kunde hos låneudbyderen, og så er det selvfølgelig om at slå til, hvis lånebeløb og løbetid passer dig.

Kan du ikke finde et gratis lån, skal du kigge på lånets ÅOP og vælge det lån, der har den laveste ÅOP – det er det billigste lån samlet set.

Skriv en kommentar