Kan det betale sig at købe bil i Sverige? Få svaret her

Som dansker kan du sagtens købe en bil i Sverige. Den skal dog officielt importeres, hvilket betyder, at der skal betales registreringsafgift på den, så den kan få danske nummerplader. Eftersom afgiften beregnes ud fra handelsprisen på tilsvarende danske biler, kan det være svært at gennemskue, om det overhovedet giver mening.

Køb af ny bil i Sverige kan typisk ikke betale sig

Tommelfingerreglen er, at det typisk ikke kan betale sig at købe en ny bil i Sverige for efterfølgende at importere den. Der skal betales fuld afgift på import af nye biler, der beregnes ud fra bilens købspris.

Vær opmærksom på, at en bil klassificeres som værende ny, hvis den er under 4 år gammel og har kørt under 2.000 km.

Køb af brugt bil i Sverige giver besparelse og bedre stand

Til gengæld kan det ofte svare sig at købe en brugt bil i Sverige. Godt nok beregnes afgiften ud fra salgsprisen på tilsvarende brugte biler i Danmark, men ofte er gensalgsprisen på biler lavere i Sverige kontra standen, og derudover får du også glæde af den svenske kurs.

I praksis betyder det, at der ofte er en mindre besparelse at hente, men at du til gengæld får en bil i bedre stand, end hvad tilsvarende pris ville give dig i Danmark.

Hvordan beregnes afgift ved import af biler?

Det er Skat, der beregner afgiften ved import af biler. Ved nye biler tages der udelukkende hensyn til bilens købspris, da registreringsafgiften i så fald er den samme som ved en dansk bil.

Ved køb af brugte biler foretages der er en individuel vurdering, der tager udgangspunkt i bilens købspris (brugt) sammenholdt med tilsvarende bilers værdi i Danmark. FDM skriver, at deres erfaring er, at afgiften i gennemsnit lander på cirka 60% af en tilsvarende bils handelspris i Danmark.

Du kan selv beregne en vejledende afgift på Skats hjemmeside her: Beregn registreringsafgift.

Vær dog opmærksom på, at beregningen er uforpligtende, og at den egentlig beregning foretages manuelt som en individuel beregning.

Følg bilmarkedet over tid

Ligesom i Danmark, er der biler, der sælges dyrt, og biler, der sælges meget billigt. Der kan også være geografiske forskelle på bilpriserne. Jo mindre, du giver for bilen, des større vil besparelsen naturligvis være.

Derfor er det en god idé at følge markedet over noget tid – og det gælder både det danske og svenske marked. Der kommer nye biler til salg hver dag, og du kan være heldig både i Danmark og Sverige. Dog handler det også om at rykke hurtigt ud, hvis der kommer en bil i ønsket mærke og model til en god pris.

Vær opmærksom på begrænsede lånemuligheder

I Danmark kan du få lån via bilforhandleren. Dén mulighed har du ikke, hvis du køber en bil i Sverige. Det kan også være svært at få godkendt et billån til import af en svensk bil med en endnu ukendt registreringsafgift af banken.

Derfor kan den eneste mulighed for et billån være i form af et online forbrugslån. Især hvis du har behov for pengene på forhånd, så du kan handle hurtigt, når den helt rigtige bil kommer. De traditionelle billån skal nemlig typisk godkendes ud fra den specifikke bil – og det kan tage tid, du ikke har.

FAQ

Hvad koster det at importere en bil fra Sverige?

Det afhænger af, om der er tale om en ny bil eller en brugt bil. En ny bil afregnes med fuld registreringsafgift jf. Skats takster. Der laves en individuel vurdering, hvis bilen er brugt.

Kan en dansker købe en bil i Sverige?

Ja, du kan som dansker godt købe en bil i Sverige. Du kan også køre i den i Sverige på svenske plader, men skal du have den med til Danmark, skal den indregistreres på danske plader, og der skal betales dansk registreringsafgift.

Relateret: Kan man låne til en veteranbil?

Skriv en kommentar