Hvordan får du penge til depositum?

Et nyt år indledes traditionelt set med mange boligskift blandt danskerne. Vinterstarten på landets studiepladser, nye jobs og et helt frisk år med luftforandring og friske muligheder lokker.  

Nyt år, ny bolig?

Hører du også til den store gruppe af danskere, der skifter deres bopæl ud, skal du højest sandsynligt bruge et depositum, når du skifter den gamle husnøgle ud med den nye.

Det er naturligvis muligt, at du får dit gamle depositum – eller dele af det – retur, men typisk får man ikke tilstrækkeligt retur… og så vil man naturligvis have lidt ekstra til at indrette det nye hjem med nye møbler, kunst til væggen etc.

Det skal du bruge

Når du flytter skal du muligvis bruge penge til en flyttemand. Et flyttefirma koster et par tusinde kroner, men må alligevel betragtes som en mindre udgift – i hvert fald når den sammenholdes med den primære udgift: depositummet!

Et depositum består typisk af tre mdr. leje, og er et beløb, du betaler til din udlejer. Din udlejer har disse penge, som sikrer, han / hun kan udbedre skader og istandsætte lejemålet, når du flytter. Dette f.eks. ved at male, slibe gulvet etc. Af samme årsag kan du ikke forvente, at du får hele dit depositum retur.

Depositummet koster typisk mellem 15.000 og 40.000 kroner eller mere – afhængigt af dit lejemåls størrelse, beliggenhed m.m. Derfor kræver det også, at du har planlagt at flytte længe, hvis du skal have haft mulighed for at spare sammen.

Sandheden er dog, at de fleste flytter mere impulsivt. Det kan f.eks. være, at man blev optaget på sin drømmeuddannelse i en anden by end planlagt, at man fandt en kæreste, man ville flytte sammen med eller noget helt tredje.

Derfor må mange en tur i banken for at låne pengene. Det kan dog være sin sag at henvende sig til banken, da mange mennesker ikke kan eller gider leve op til deres stringente krav for betalinger, budgetter, redegørelser og så videre…

Heldigvis findes der en mindre besværlig løsning end banken!

Lån til dit depositum

Hvis du skal låne penge til dit depositum, kan det anbefales at tage et forbrugslån.

Et forbrugslån er en af de mange online lånemuligheder, du har som alternativ til banken. Og her hos Credio er vi eksperter i at formidle de bedste lån til dig. Faktisk skal du bare klikke her, så lander du på en oversigt over de bedste lånemuligheder til depositum eller andet, som du mangler.

Oversigten har alle relevante detaljer, som eks. ÅOP, hvilket naturligvis skal tages med i dine overvejelser. Heldigvis har mange forbrugslån i dag lave renteomkostninger, hvilket gør dem velegnede som lige netop lån til depositum, ny bil eller lignende.

PS. Glem ikke at søge boligstøtte

BONUS TIP:

Når du flytter til ny bolig kan du via Udbetaling Danmark få et månedligt skattefrit tilskud til din husleje.
Om du kan få tilskud og beløbets størrelse afhænger af din husstands samlede indkomst og formue.
Du kan læse mere om reglerne og ansøge om boligstøtte på https://www.borger.dk/boligstoette.

Skriv en kommentar