Forbrugslån til DIN situation

Kender du udtrykket “one size fits all”? Måske det gør sig gældende hvis du køber hue elelr handsker, men for et mere komplekst produkt som et forbrugslån, skal du være mere opmærksom. Men bare rolig, her er tale om positiv opmærksomhed, der gør det lettere for dig at håndtere dit lån.

For selvom det kan lokke meget at tage et hurtigt lån, skal man ikke lade sig stresse og jage. Ved at undersøge mulighederne for at låne penge, bliver det lettere at finde dét lån, der er bedst egnet til din livssituation. Og her er der tale om lige netop din situation, så glem førnævnte udtryk “one size fits all”.

Du skal vælge det rigtige lån 

Det rigtige lån er ikke nødvendigvis det, der kommer først frem, når du søger på Google. Mange af disse sider er forbeholdt deciderede udbydere, der derfor kun viser deres lån og deres vilkår.

Der kan dog være en verden til forskel i de enkelte lånesiders vilkår, og her tale vi ikke blot om renten. Renten kan dog varriere så meget fra sted til sted, at du er nødt til at forholde dig kritisk til dette punkt, så du vælger at låne penge et sted, hvor renten ikke er for høj.

Er renten på lånet urimeligt høj, ender du med at betale ekstra mange penge tilbage, da renterne hver eneste måned vil tilføre omkostninger og trække løbetiden ud. Sørg derfor for at vurdere stedets rente – og vel at mærke ikke bare den, de opgiver som værende “fra”, men den faktiske rente, du får i din kontrakt, og som du kan se, inden du underskriver.

Foruden renten er det en god idé at se på lånets løbetid – og selvfølgelig vurdere denne i forhold til din økonomiske situation. Det er nemlig vigtigt, at du kan overholde tilbagebetalingen, så der ikke tilføres ekstra omkostninger til lånet.

Sørg derfor for at regne dit budget ud og sørg for at have frirum til det beløb, der hver måned skal tilbagebetales. Har du ikke i forvejen lagt et budget, kan du finde en skabelon til Microsoft Excel på www.budgetskemaet.dk.

Nogle steder – som f.ek.s hos Fokuslån – tilbyder de også rente- og afdragsfri periode, hvilket igen kan være passende til netop din situation.

Sidst, men ikke mindst, vi vi anbefale dig at se på muligheden for at pause din tilbagebetaling en måned, hvis økonomien er presset. Denne mulighed kan blive aktuel og er rar at kunne benytte.

Derudover er det helt essentielt, at du kan betale lånet ud når DU vil.

NB! Selvom renten betragtes som et af de vigtigste parametre, skal du huske at orientere dig i forhold til lånets ÅOP – hvilket dækker over de samlede omkostninger, og altså ikke kun renten.

Brug vores oversigt

Som du måske – ganske korrekt i øvrigt – har fået indtrykket af, er der mange ting at være opmærksom på, når du låner penge.

Derfor anbefaler vi dig at bruge vores samlede låneoversigt, som du ser under dette afsnit. Når du har fundet den relevante udbyder på baggrund af de væsentligste faktorer, kan du nemt klikke ansøg, hvorefter du sendes direkte til deres side og kan læse mere.

God fornøjelse.

Skriv en kommentar