Lån med NemID: Få op til 17 lånetilbud (2024)

Vi anbefaler

1614763147 - Lån med NemID: Få op til 17 lånetilbud ([year])

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån med NemID: Få op til 17 lånetilbud ([year])

Gratis & uforpligtende

Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 30.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 300 kr. Samlet tilbagebetaling 36.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %.

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

 • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
 • Du behøver kun at lave én låneansøgning
 • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Hvor kan man låne med NemID?

Efterhånden vil du hos alle online banker skulle betale med enten NemID eller MitID, afhængigt af, hvor langt de er nået med overgangen i deres system. Det skyldes, at det er den sikreste måde at bevise identitet på – men også at få adgang til nødvendig dokumentation.

Selv i de fysiske banker vil de fleste i dag foretrække at sende dig dokumenter til digital underskrivning frem for den gammeldags underskrift på et stykke papir.

Fordelen ved NemID er især, at du er fri for at bruge tid og energi på at møde op hos banken. Underskrift og godkendelser kan klares hjemmefra – og på et hvilket som helst tidspunkt, der passer dig.

Fritagelse for NemID

Er du fritaget for at bruge NemID; for eksempel på grund af funktionsnedsættelse, mangel på internetforbindelse eller sproglige vanskeligheder, kan du blive fritaget for brug af NemID.

Du kan udelukkende blive fritaget ved at henvende dig på din lokale Borgerservice – eller give en anden fuldmagt til at gøre det på dine vegne. Her skal du/fuldmagtshaver udfylde en blanket, der bekræfter årsagen til fritagelse.

Er du fritaget for at bruge NemID, er det ikke sikkert, at du kan låne penge hos en online bank og må derfor henvende dig hos en fysisk bank i stedet.

I nogle tilfælde kan du dog udskrive låneaftalen, underskrive den manuelt og scanne den ind til afsendelse som alternativ til digital signatur – samt sende nødvendig dokumentation særskilt. Det afhænger dog af långivers betingelser.

Hvor meget kan man låne med NemID?

Du kan låne lige akkurat det, som banken eller långiveren tilbyder, og som din økonomi tillader i forhold til den kreditvurdering, der laves af dig ved modtagelse af låneansøgningen.

Bankerne bestemmer selv, hvilke lånebeløb, de vil tilbyde. Nogle har specialiseret sig i mindre kviklån, mens andre tilbyder større forbrugslån, billån eller samlelån – og andre igen tilbyder lidt af det hele.

Via sammenligningstjenesten Lendo får du adgang til at søge om lån hos 17 banker ved hjælp af én låneansøgning. De samarbejdende banker tilbyder tilsammen følgende:

 • Forbrugslån på mellem 10.000 og 350.000 kr.
 • Billån på mellem 10.000 og 1.000.000 kr.
 • Samlelån på mellem 10.000 og 500.000 kr.

Har du behov for mere eller mindre end de lån, der tilbydes via Lendo, kan du finde det hos andre online eller fysiske banker.

Fordele ved lån med NemID

Der er mange fordele ved, at langt de fleste banker er hoppet med på NemID-bølgen. Dels sparer du en masse tid på fysiske møder og underskrifter og kan til gengæld helt selv styre, hvornår og hvorfra du vil underskrive dine dokumenter. Du kan endda underskrive, mens du er på ferie.

Derudover sparer NemID dig for en masse dokumentation, da det både bekræfter din identitet og desuden giver långiver adgang til relevante oplysninger omkring dig, herunder kreditoplysninger.

Behandlingstiden bliver kortere, da långiver har de nødvendige oplysninger om dig digitalt, og det medfører, at du kan få udbetalt lånet inden for ganske få dage – og i nogle tilfælde endda allerede den dag, du ansøger.

Når du låner med NemID bliver lånet udbetalt til din NemKonto. Det kan du læse mere om på her.

Hvad kan jeg låne penge til?

Hvad, du kan bruge pengene fra et lån til, afhænger af lånetypen. Et billån kan kun bruges på en bil, og et boliglån på en bolig. Vil du selv have råderet over pengene, skal du vælge et forbrugslån.

I princippet kan du bruge et forbrugslån på lige dét, du vil. Deraf navnet forbrugslån. Her bliver der ikke stillet spørgsmål til, hvorfor du har behov for at låne penge, eller hvad de skal bruges på.

Det eneste, du skal opfylde, er at leve op til den kreditvurdering, banken eller långiveren laver af dig. I kreditvurderingen bliver det vurderet, hvorvidt din økonomi er god nok til at få et lån. Dette afhænger typisk af dit månedlige rådighedsbeløb.

Du kan læse mere om de forskellige lånetyper i Forbrugerrådet Tænks guide: Lånetyper: Hvad er forskellen?

Hvilke omkostninger er der ved at låne?

Du betaler for at låne penge. Det er bankernes og långivernes måde at tjene penge på. Måden, du betaler for dit lån, er via enten renter eller gebyrer – eller begge dele. Renter er en månedlig procentsats, der afhænger af lånets størrelse, mens gebyrer er fastsatte beløb; typisk i forbindelse med oprettelse og administration.

Indimellem kan du være heldig at finde et lille lån med en kort løbetid, der er gratis. I så fald er det både rente- og gebyrfrit. Ofte er dette et velkomsttilbud til nye kunder, der ikke tidligere har lånt penge fra samme udbyder. Og typisk kan du kun låne 1.000 – 5.000 kr. og afbetale over enten 30 eller 60 dage.

Mangler du et større beløb, eller ønsker du en længere løbetid, kommer du til at betale for ydelsen. Derfor er det en god idé at ansøge om lån hos flere udbydere, så du kan sammenligne og finde det billigste lån.

Hvordan sammenligner jeg lån?

Mange tror fejlagtigt, at lån sammenlignes via deres renter, men faktisk kan lån med lave renter godt være dyrere end lån med lidt højere renter. Det skyldes, at renter kun er én ud af flere omkostninger, et lån kan have.

Mange lån er også tillagt gebyrer i ét eller andet omfang. Det mest brugte gebyr er et oprettelsesgebyr – også kaldet stiftelsesgebyr – men der findes mange andre typer af gebyrer som f.eks. administrationsgebyrer, fakturagebyr, opkrævningsgebyr, osv.

Derfor er det afgørende, når du sammenligner lån, at kigge på alle lånets omkostninger. Det kan virke indviklet. Ved et lån på 20.000 kr. med en løbetid på 3 år – hvad er så billigst?

 • Lån A har en månedlig rente på 8% og ingen gebyrer
 • Lån B har en månedlige rente på 7% og et opstartsgebyr på 5.000 kr.
 • Lån C har en månedlig rente på 5%, et opstartsgebyr på 3.000 kr. og et månedligt opkrævningsgebyr på 30 kr.

Medmindre du er en haj til matematik, kan det være en rigtig hjernevrider at finde frem til, hvad der bedst kan betale sig af ovenstående muligheder. Det behøver du heldigvis heller ikke.

ÅOP og samlede låneomkostninger

Alle lånetilbud er forsynet med to afgørende nøgletal, som du bør rette al din fokus mod, når du skal sammenligne lån:

 • ÅOP
 • Samlede låneomkostninger

Begge dele er et udtryk for, hvad låneomkostningerne er alt i alt. Ved ÅOP er omkostningerne fordelt ud på en årlig procentsats, og ved de samlede låneomkostninger er alle omkostninger lagt sammen i et samlet beløb.

Begrebet “samlede låneomkostninger” kan variere lidt fra udbyder til udbyder og kan f.eks. kaldes samlede kreditomkostninger, totale låneomkostninger og totale kreditomkostninger. Ikke desto mindre er der tale om samme nøgletal.

Hvad koster et lån om måneden?

Den månedlige ydelse på et lån afhænger af lånets størrelse, løbetid og de omkostninger, der er forbundet med lånet. Lånebeløbet og låneomkostninger lægges sammen og fordeles ud på løbetiden (i måneder).

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvad det kan koste at låne fra 10.000 til 100.000 kr. med en løbetid på 4 år.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
10.0004 år242
20.0004 år484
30.0004 år726
40.0004 år967
50.0004 år1.209
60.0004 år1.451
70.0004 år1.693
80.0004 år1.935
90.0004 år2.177
100.0004 år2.419

Eksemplerne i tabellen ovenfor er med tal fra Lendos låneberegner, der tager udgangspunkt i en debitorrente på 7%. Visse banker har en væsentligt lavere rente, og lånene kan derfor have en lavere månedlig ydelse, når du modtager lånetilbud.

FAQ

Hvor kan man låne med NemID?

De fleste online banker kræver, at du låner via NemID for at sikre din identitet. Hos en online bank kan det hele klares fra computeren, og du behøver ikke at møde op for at underskrive dokumenter.

Kan man låne med NemID trods RKI?

Nej, du kan ikke få bevilliget et forbrugslån i Danmark, hvis du er registreret i RKI. Alle banker er forpligtet til at lave en kreditvurdering af dig ved modtagelse af låneansøgning.

Skriv en kommentar