Credio.dk indeholder annoncer - Læs disclaimer

Lån til solceller

Vi anbefaler

1614763147 - Lån til solceller

Lånebeløb

10.000 – 500.000 kr.

Løbetid

12-144 mdr.

ÅOP

3,50 – 20,95%.

4,8 Anmeldelser 2.485 • Fremragende

stars 5 - Lån til solceller

[icon name=”check” prefix=”fas”] Gratis & uforpligtende

[icon name=”check” prefix=”fas”] Svartid: Straks 

*Eks: Samlet kreditbeløb 80.000 kr. Løbetid 5 år. ÅOP 7,68 %. Variabel debitorrente 7,00 %. Etablering 800 kr. Samlet tilbagebetaling 96.000 kr. Løbetid 1-12 år. Rentespænd 2,95-22,52 %

Få op til 17 lånetilbud med én låneansøgning

  • Du sparer i gennemsnit 18.000 kr. på dit lån
  • Du behøver kun at lave én låneansøgning
  • Det er både gratis og uforpligtende at søge

Kan man låne penge til solceller?

Priserne på boligopvarmning og el er højere end nogensinde før, og derfor giver det mere og mere mening at tænke i grønne alternativer såsom solceller, der kan producere “gratis” energi. 

Solceller er en relativ dyr investering, men anlægget er typisk tjent ind igen på 7-10 år, hvis man sammenlægger besparelsen på elregningen og indtjeningen fra salg af el til elnettet. Solceller har i gennemsnit en levetid på 25 år, og dermed er der tale om en god investering, da solcellerne i den øvrige levetid på 15-18 år producerer gratis strøm.

Du har flere forskellige muligheder for at finansiere dine solceller:

  • Du kan låne op i din friværdi
  • Du kan afbetale via en forhandler af solceller
  • Du kan tage et privat lån til finansiering af solceller

Alle tre muligheder medfører naturligvis nogle øgede omkostninger i forbindelse med anskaffelse af solcellerne, da der er omkostninger i form af renter og gebyrer ved at låne penge.

Det er mest rentabelt at betale solcellerne kontant – eller som minimum så meget af beløbet som muligt. Har du en opsparing, vil det dermed give bedst mening at bruge af den og supplere op med et lån ved behov.

Dog skal du være opmærksom på, at det ikke altid er en mulighed at kombinere opsparing og afbetaling ved at vælge afbetaling af solcellerne direkte via forhandleren, og derfor kan du overveje én af de øvrige løsninger, hvis foretrækker at minimere dine omkostninger til solcellerne.

Sådan finder du det billigste lån til solceller

De to store fordele ved at investere i solceller er, at det er en grøn energiløsning, og at du sparer penge på din elregning. Og netop fordi mange er motiveret af besparelsen, handler det i høj grad om, at den bliver så stor som mulig.

Du skal naturligvis sammenligne priser på solceller og finde den udbyder, der tilbyder de bedste solceller til den laveste pris. Men det er også afgørende at finde det bedste lån til den laveste pris. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare fra lån til lån.

Via Lendo – som er en sammenligningstjeneste for online privatlån – er besparelsen i gennemsnit 18.000 kr. fra det dyreste til det billigste lån. Derfor er det altid en god idé enten at indhente lånetilbud selv eller at indhente lånetilbud via en sammenligningstjeneste, der gør arbejdet for dig.

Sammenlign lån

Når du modtager de forskellige lånetilbud, skal de sammenlignes. Eftersom du efterspørger samme mængde penge afbetalt over samme antal måneder, er det nemt at sammenligne.

Du kan kigge på følgende nøgletal:

  • ÅOP: Er et nøgletal, hvor alle omkostninger er medregnet og fordelt ud på en årlig procentsats
  • Samlede låneomkostninger: Er et nøgletal, hvor alle omkostninger over hele lånets løbetid er lagt sammen i kroner og ører
  • Samlet tilbagebetalingsbeløb: Er et nøgletal, hvor lånebeløb og samlede låneomkostninger er lagt sammen i kroner og ører

I princippet bør du altså se bort fra rentesatser, da det kan være vildledende udelukkende at fokusere på dem. Det skyldes, at der også findes andre låneomkostninger i form af forskellige typer af gebyrer.

Hvad koster det at låne penge?

Hvor meget, du skal afbetale om måneden, afhænger både af omkostninger til de specifikke lån, lånebeløbet og løbetiden. I tabellen herunder kan du få et overblik over, hvad det kan koste at låne forskellige beløb ud fra et vilkårligt lånetilbud med en variabel debitorrente på 7%. Tallene er hentet fra Lendos låneberegner.

LånebeløbLånets løbetidMånedlig afbetaling i kroner
50.00010 år586
100.00010 år1.173
150.00010 år1.759
200.00010 år2.345
250.00010 år2.932
300.00010 år3.518
350.00010 år4.104

Har du behov for et lavere lån, fordi du har en opsparing, der kan finansiere størstedelen af udgiften til solcellerne, kan du også låne mindre beløb via Lendo; du kan låne ned til 10.000 kr. og med intervaller på 5.000 kr. helt op til de 350.000 kr.

Lån i friværdi til solceller

En anden mulighed er at låne op i din friværdi, hvis du har en sådan. Det kræver dog, at den bank, hvor du har dit boliglån, vil godkende projektet – og typisk skal de også føre tilsyn med det undervejs, ligesom du skal stille sikkerhed for de lånte penge. Til gengæld kan det være en billig måde at låne penge på.

FAQ

Kan det betale sig at låne til solceller?

Særligt i takt med de stigende elpriser, bliver det en bedre og bedre forretning at investere i solceller – selv hvis du låner penge til at finansiere dem.

Kan man få tilskud til solceller?

Du har tidligere i perioder kunne få tilskud til solceller, ligesom du frem til marts 2022 også kunne få håndværkerfradrag. Der er dog ikke i øjeblikket hverken tilskud til eller håndværkerfradrag på solceller.