Sådan sparer du penge på julegaverne

December er en dyr måned, og det er især julegaverne, der trækker op i budgettet. Det behøver dog slet ikke være så dyrt endda at købe julegaver til hele familien. Det kræver blot lidt kreativ tænkning at spare penge, så familien stadig kan få rigtig gode gaver under træet.

Aftal et loft

Det er en god idé at aftale et indbyrdes loft i familien, så ikke du giver julegaver til en tredjedel af den pris, du modtager julegaver til. Sig det, som det er, at du sidder lidt stramt i det. At du har x antal kroner at bruge på julegaver, og at du ikke forventer at modtage julegaver til en højere pris end det, du giver for.

Vær i god tid

Der er flere gode grunde til at være i god tid med julegaverne. For det første spreder du udgiften ud over et par måneder, og for det andet kan du gå på tilbuds-jagt. Især på Black Friday i november er der mange penge at spare på julegaverne. Her kan du ofte finde julegaveønskerne til halv pris.

Køb brugt

Spørg dine familiemedlemmer, hvad deres holdning er til brugte gaver. Det er både en gevinst for pengepungen og miljøet at købe brugt. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle, der er med på genbrugsbølgen, og respekter, hvis nogle af dine familiemedlemmer frabeder sig brugte gaver.

Vær kreativ

Lav gaverne selv. Strik halstørklæder og sokker, lav bolsjer eller klejner, dekorer vaser eller lysestager. Eller giv et gavekort på en ydelse, du gratis kan give, men som du i stedet bruger tid på; f.eks. at passe børn, gøre rent, handle ind eller lave mad.

Lån penge

Hvis ikke ovenstående råd lige er dig, kan du vælge at låne penge til julegaverne. På den måde kan du give din familie præcis dét, de ønsker sig, uden at spekulere på prisen eller at skulle leve af havregrød hele måneden. Online nye kviklån kan fås i alle størrelser, og du kan betale tilbage i rater, der passer dig.

Skriv en kommentar